Rondreis Rio Dulce en Livington

Reis naar Livingston

Livingston is gelegen aan de Caribische kust van Guatemala, aan de mond van de Rio Dulce. Jaren lang was Livingston een belangrijke havenplaats, maar sinds de komst van het naastgelegen Puerto Barrios is die taak komen te vervallen. Door de afgelegen ligging is Livingston alleen per boot te bereiken.

 

Livingston staat vooral bekend om haar exotische Garifuna gemeenschap. Garifuna’s zijn een mix van Indianen en Afrikaanse slaven en komen in een aantal gebieden van Midden Amerika voor. Door de mix van Indiaanse en Afrikaanse gewoontes en gebruiken is Livingston uniek in Guatemala en daarom zeker een bezoek waard! Er hangt een relaxte sfeer en uit de gezellige barretjes komen de zwoele klanken van reggae muziek. De huisjes in de straten zijn gebouwd van hout en geschilderd in vrolijke kleurtjes. Wanneer u door de straatjes loopt zult u het idee hebben in de Caribbean te zijn.

 

Reis naar Rio Dulce

Rio Dulce, wat zoet water betekend, is een prachtige rivier aan de Caribische kust die uitmondt in de Golf van Honduras. Wanneer u een bezoek brengt aan het plaatsje Livingston, vaart u door dit bijzondere natuurgebied. In het gebied leven honderden exotische vogels, jaguars, tapirs en manatee’s.