Rondreis Chiriqui en Bocas del Toro

Reis tijdens uw vakantie in Panama naar Chiriqui en Bocas del Toro

De provincie van Chiriqui heeft werkelijk alles wat u van een vakantiebestemming mag verwachten. Schitterende stranden aan de Stille Oceaan, bergen, snelstromende rivieren, nevelwouden en een indrukwekkende vulkaan (de enige in Panama) maken het decor van deze provincie uniek. Hoogtepunten van de provincie Chiriqui zijn de plaats Boquete en vooral al het andere dat u in de omgeving kunt doen. David (de aanvlieghaven voor Boquete) is de hoofdstad van de provincie Chiriqui, die grenst aan Costa Rica. In de Chiriqui hooglanden bloeien het hele jaar door prachtige bloemen die het groene landschap schitterend kleuren en zelfs een beetje doen denken aan Zwitserland.

 

Attracties Chiriqui en Bocas del Toro

Het gebied heeft een ongekende schoonheid. Op een heldere dag kunt u vanaf de indrukwekkende vulkaan Barú is (3478 m.) zowel de Atlantische als de Grote Oceaan zien.

In een bergvallei ten noorden van David ligt het pittoreske plaatsje Boquete aan een rivier. Dit authentieke plaatsje is bekend om de parken en koffieplantages. Boquete heeft dankzij de ligging in de vallei een zeer aangenaam klimaat.

 

De provincie leent zich uitstekend voor avontuurlijke activiteiten tijdens uw rondreis als raften op wilde rivieren, paardrijden en hikings. Ook is er de meest spectaculaire canopy-tour van Panama. Daarnaast kunt u één van de koffieplantages bezoeken. Wie in januari in de buurt is mag het bloemen- en koffiefestival niet missen!

 

Vanuit Chiriqui kunt u gemakkelijk doorreizen naar de tropische bestemming Bocas del Toro. Een ideale bestemming om uw rondreis in Panama mee te beginnen of juist af te sluiten. Ook per auto of transfer over land, die met een nieuwe verbindingsweg uit 2005 de reistijd bekort tot zo’n 3½ uur naar Almirante, van waaruit u per watertaxi in 20 minuten naar uw resort of hotel wordt gebracht.