Rondreis Brazilië: Noordoostelijke kust

De mooiste stranden van Brazilië

Wie de ‘roots’ van Brazilië wil ontdekken moet zeker naar het Noordoosten gaan, waar de natuur overvloedig is en culturele tradities van groot belang zijn.

In deze streek hoort u het Caribische hart van Brazilië kloppen tijdens traditionele feesten en religieuze en culturele evenementen. U vindt er Afro-Braziliaanse rituelen, indiaanse erfenissen en het echte carnaval waarbij legenden tijdens feesten in beeld worden gebracht. Men laat zich hier meeslepen met het ritme van de muziek en de typische dansen als forró, frevo, ciranda, maracatu, en lambada, en geniet van een heerlijk keuken met Afrikaanse invloeden. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met het nationale drankje van Brazilië, de bij ons inmiddels bekende caipirinha of u kunt gewoon genieten van een kokosnoot met kokosmelk.

Het Noordoosten bestaat uit 9 staten: Alagoas, Bahia, Ceará, Maranhão, Paraiba, Pernambuco, Piauí, Rio Grande do Norte en Sergipe, en het eiland Fernando de Noronha.

 

Mooie plaatsen aan de kust

Het prachtige koloniale plaatsje Olinda (bij Recife) en het bruisende Pelourinho (Salvador)  staan beiden op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Hier is het altijd zomer en vindt u de mooiste stranden van het continent.

São Luis, Recife en Salvador de Bahia zijn drie onvergetelijke tussenstops op uw reis door Brazilië.

 

Sao Luis & Lençois Maranhenses

Lençois Maranhenses is een nationaal park in het noorden van Brazilië, bij Sao Luis. In het Nederlands betekent Lençois Maranhenses 'beddenlaken' van Maranhão en deze naam omschrijft meer dan goed hoe dit bijzondere national park eruit ziet. Lençois Maranhenses bestaat uit een duingebied dat ligt aan de kust en vanaf daar strekt het zicht tot 40km diep het binnenland in. Met een oppervlakte van meer dan 1500 km² is Lencois Maranhenses de enige woestijn in Brazilië en daarmee al erg bijzonder. Wat het gebied extra bijzonder maakt zijn de lagunes: Dankzij de vele neerslag die in dit gebied valt, zijn meerdere lagunes ontstaan tussen de vele zandduinen. Deze blauw of groen gekleurde lagunes zorgen voor een bijzonder uitzicht en in het water kan gezwommen worden. Vergeet ook niet te sandboarden wanneer u in dit national park bent!