Rondreizen in het noordwesten van Argentinië

Reis rond in het noordwesten van Argentinië

Het landschap van het noordwestelijke Argentinië wordt gekenmerkt door een fascinerende schoonheid. U treft er bergen met besneeuwde toppen, evenals rood en geel gekleurde bergen, dalen, ravijnen en zoutmeren aan naast sinaasappelbossen en subtropische oerwouden. Deze streek die de provincies Tucumán, Salta, Jujuy, Santiago del Estero, Catamarca en La Rioja omvat, is het land van herkomst van de hoogland-Indianen. Afbeeldingen, mythen, muziek en oude rituelen horen allemaal bij de versmelting van het indianenrijk met de Spaanse cultuur.  

Reis naar 'Quebrada de Humahuaca’

In de provincie Jujuy vindt u de prachtige ‘Quebrada de Humahuaca’, een 170 meter lang ravijn, omringd door bergen met prachtige kleuren. Deze ‘Quebrada de Humahuaca’ voert u dwars door onvergetelijke landschappen naar Bolivia. Reusachtige cactussen beheersen het landschap langs de Rio Grande. Langs de weg zien we pittoreske kleine dorpjes met koloniale kerkjes, indianenmarkten en incaruïnes. Een wereld van eenzame schoonheid, rijk aan cultuur en overblijfselen uit een Indiaans verleden.

Geniet van je vakantie in het subtropische Salta

In het Noordwesten van Argentinië heeft Salta veel te bieden: subtropische vegetatie en ook een landschap vol cactussen. In het westen van de provincie vinden we veel indianendorpjes, in het zuiden indrukwekkende canyon-landschappen en prachtige dorpjes die nog het oude Spaanse koloniale verleden uitstralen Zoals bijvoorbeeld Cafayate, dé hoofdstad van de witte wijn. 

Het noordwesten leent zich uitstekend voor autohuur. Zie voor meer informatie de flydrive in ons reisaanbod.

 

Beste seizoen : mei - oktober