Buenos Aires & rondreizen over de Pampa's

Buenos Aires

Buenos Aires is een kruispunt tijdens uw rondreis. Wie rondreist door Argentinië, kan niet om Buenos Aires heen. Niet alleen omdat het de hoofdstad met internationale luchthaven is, maar vooral door de bijzondere sfeer die er hangt. De verschillende wijken in Buenos Aires zijn elk op zich een bezoek waard. De tangowijken, waar nog steeds tango op straat, in tangoscholen en tijdens ‘milonga’s’ gedanst wordt. De volkswijk met de kleurrijke huisjes van het straatje ‘Caminito’ en de hippe volkswijk Palermo, met leuke boetiekjes, de beste restaurants en clubs.

Rondreizen over de Pampa

Naast deze bruisende hoofdstad zijn er in deze regio de pampa’s, met eindeloze grasvlakten waar runderen grazen en gaucho’s in de weer zijn met paarden en koeien. U kunt verblijven in één van de estancia’s waar u als gast het echte ‘Pampa-leven’ leeft, met een Gaucho spektakel en natuurlijk Asado: het nationale vleesgerecht van Argentinië, bestaande uit gegrild rundvlees. Een prachtig en  sfeervol feest tijdens uw rondreis! Een aantal van deze oude boerderijen zijn omgetoverd in prachtige luxe hotels die een ontspannen verblijf en een rijk buitenleven bieden.

Vakantiegevoel in de badplaatsen bij Mar del Plata

Naast de metropool Buenos Aires en de estancia’s landinwaarts, bestaan de vlakke pampa’s ook uit een strook badplaatsen (zie Mar del Plata & badplaatsen) langs de kust van de Atlantische oceaan. In Mar del Plata en het exclusieve Pinamar en Cariló  bevinden zich verschillende stranden voor het echte vakantie-gevoel. Tenslotte biedt de Pampa nog het laaggebergte bij Tandil en Sierra de la Ventana, waar u prachtig kunt wandelen in de natuur of avontuurlijke excursies kunt maken tijdens uw rondreis Argentinië.