Naar Antarctica op cruise met de Plancius

De Plancius is gebouwd in 1976 als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Het schip heeft tot juni 2004 voor de Nederlandse Marine gevaren en is uiteindelijk verkocht voor gebruik van cruise reizen naar Antarctica.

 

Het Plancius schip is volledig verbouwd  tot passagiersschip in 2009. Hij staat geclassificeerd in het Lloyd’s Register in Londen en vaart onder de Nederlandse vlag.

 

Het Plancius schip telt 53 hutten en biedt plaats aan 114 passagiers. Het schip is voorzien van een restaurant waar tevens lezingen worden gehouden, een observatie lounge met grote ramen op dek 5 voor een fantastisch uitzicht. Het schip heeft grote open dek ruimtes op dek 3 wat de mogelijkheid biedt om rond te lopen en van het dierenleven onderweg te genieten.
 

De Plancius is comfortabel en netjes ingericht, echter is het geen luxe cruiseschip. Het gaat bij de reizen naar Antarctisch gebied om een ontdekkingsreis waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht tijdens de zodiak landingen. Het schip is er zo op gebouwd om aan deze eis te voldoen en om zo dicht mogelijk bij land te komen.