Rondreis Mendoza

Stop tijdens uw rondreis in Mendoza voor de jaarlijkse wijnfeest

Mendoza ligt op 1000 km afstand van Buenos Aires, zo'n 14 uur per bus of bijna 2 uur vliegen. Deze stad, waar ooit held van de natie generaal San Martin, met zijn troepen Chili heeft bevrijd van de Spanjaarden, ligt temidden van reusachtige wijn- en fruitplantages. Grote wijnkelders nodigen u uit te komen proeven. Ook kunt u een bezoek brengen aan de musea, parken, culturele conferenties, tentoonstellingen en beurzen. De bekendste gebeurtenis is het jaarlijkse wijnfeest  in maart.

Attracties Mendoza

Ten westen van Mendoza kunt u over 3500 m hoge bergen trekken. Een fascinerende rit voor de avonturiers. Voor degenen die meer op comfort gesteld zijn gaat de weg met vele haarspeldbochten naar boven tot de grens met Chili, waar op 4200 m hoogte een grandioos panorama opduikt: het beeld van Cristo Redentor als symbool van de vrede tussen de volkeren. Onderweg komt u door schilderachtige bergdorpjes, langs heldere bergmeren, snelstromende rivieren en een schitterende bergwereld met adembenemende uitzichten op de 6800 m hoge berg de Tupungato en de 6959 m hoge Aconcagua. Een andere attractie is de Puente del Inca op 2720 m hooqte, een 28 m brede en 47 m lange natuurlijke brug, die zeer merkwaardige kleuren heeft. Er zijn hier bronnen met warm water tot 38°C, waar de Incavorsten gebaad hebben.  Uit de gehele wereld stromen gedurende de zomermaanden ambitieuze bergbeklimmers toe om de moeilijke Aconcagua, de hoogste berg van het zuidelijk halfrond, te beklimmen.

Door een aardbeving in 1985 zijn alle koloniale gebouwen met de grond gelijk gemaakt en vindt u in Mendoza een moderne, open stad met veel laagbouw: een aangename stad. Het is een drukke stad (buiten de lange siësta-uren), maar het is er erg gezellig en vergeleken met andere steden in Argentinië is het er erg groen, wat erg bijzonder is in dit gebied. Door slimme irrigatie is men in staat om bijvoorbeeld druiven te verbouwen, zonder irrigatie is het hier slechts een stoffige woestijn.

Plaza independencia

Het centrum ligt rond Plaza Independencia met de voetgangersstraat (peatonal) Sarmiento en de avenida’s San Martin, Las Heras en Colón. Hier zijn veel terrasjes te vinden. Ook de moeite waard is het Parque San Martin, een groot park met een dierentuin, een meer en een heuvel (Cerro de la Gloria) met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Wijnbodega's

Natuurlijk moet u ook een van de wijnbodega’s in de omgeving een bezoekje brengen, waarbij u uitleg krijgt over het hele wijnproces, een kijkje neemt in de wijnkelders en uiteraard ook wijn gaat proeven. De wijnoogst isin maart-april, maar in alle andere maanden kunnen de bodega’s ook bezocht worden. Eind februari vindt het ‘ fiesta de la Vendimia’  plaat, het wijnfeest in Mendoza.