Curitiba in het zuiden van Brazilië

Maak een stop in Curutiba tijdens uw rondreis door Zuid Brazilië

Curitiba ligt in zuidelijke gedeelte van het binnenland van Brazilië en is een moderne stad. Het doet erg Europees aan. De stad is netjes en georganiseerd en staat bekend om haar transparante architectuur en mooie parken. Curitiba heeft een reeks aan parken en groene tuinen zoals bijvoorbeeld de Jardim Botânico, waardoor de stad ook wel de ecologische hoofdstad wordt genoemd.

Tot de 18e eeuw woonden in Curitiba veel goudzoekers. Halverwege de 19e eeuw kwamen veel immigranten naar de stad. Kolonisten uit Italië, Polen, Duitsland, Oekraïne, Japan, Syrië en Libanon, waarvan de invloeden vandaag de dag nog steeds te herkennen zijn.

Uitstapjes naar de kust bij Curitiba

Curitiba is tevens het vertrekpunt voor uitstapjes naar de kust van Paraná. Morretes en Paranaguá, twee charmante historische stadjes die hun imago goed hebben weten te behouden. Koloniale gebouwen, prachtige uitzichten, rivieren, tropische planten. Het is absoluut de moeite waard.

Reis per trein naar Morretes en Ilha do Mel

De leukste manier om naar Morretes en Paranaguá, te reizen is met de trein vanuit Curitiba, langs de Serra Verde. De trein gaat door een adembenemend landschap. Vanuit Paranguá kunt u ook maar Ilha do Mel  (honingeiland) waar prachtige ongerepte stranden te vinden zijn.