Rondreis Bolivia: Sucre

Reis tijdens uw vakantie naar Sucre

Sucre is in 1538 gesticht en is tevens één van de rijkste steden van het land. De stad ligt op een hoogte van 2790 meter en is volgens de Bolivianen de mooiste stad van Boliva.

Attracties en bezienswaardigheden Sucre

In deze sfeervolle stad vindt u veel Spaans- koloniale architectuur en zijn alle gebouwen traditioneel wit geverfd. In de stad heerst een ongedwongen sfeer waardoor u op uw gemak door de typische Spaanse straatjes kunt wandelen. Het is zeker de moeite waard enkele van de fraaie kerken te bezoeken, zoals de kathedraal La Merced met haar prachtige decoraties in koloniale barokstijl en de San Felipe kerk waar u, eenmaal boven, een spectaculair uitzicht over de stad heeft. Bezoek ook zeker het klooster La Recoleta dat vroeger als gevangenis dienst deed.

De gebieden rond Sucre staan bekend om de handgeweven kleden die er gemaakt worden. In de omgeving van Sucre kunt u prachtige wandelingen in de bergen maken. Vanwege de lage ligging is het klimaat in Sucre mild en aangenaam. Een selectie van uitstekende accommodatie, een schat aan bijzondere kerken en musea en voldoende mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving maakt Sucre een stad waar u zich niet snel zal vervelen!