Rondreis Costa Rica: overige interessante plaatsen

Sport in Turrialba

Turrialba ligt op 639 meter en is een gezellige plaats waar het aangenaam vertoeven is. De plaats heeft dankzij de vele koffie- en suikerrietplantages veel te bieden aan de reiziger. De omgeving leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten als mountainbiken en paardrijden. Ook wildwatervaren is hier een veel beoefende sport. Uit alle hoeken van het land reizen mensen hier naar toe om te kajakken en raften over de verschillende stromingen van de rivier de Rio Reventazón.

CATIE

Vanaf Turrialba kan men een bezoek brengen aan CATIE, een tropische plantage waar u een rondleiding krijgt en u informatie wordt gegeven over de bijdrage aan de landbouw in deze omgeving. Naast de prachtige botanische tuinen zijn hier ook veel dieren te spotten.

Ruïnes van Guayabo

In de omgeving van Turrialba kunnen de ruines van Guayabo aangedaan worden op uw reis. Deze pre-Columbiaanse overblijfselen liggen midden in het nevelwoud bij de vulkaan Turrialba en zijn nationaal monument van Costa Rica.

Nationaal Park Tapantí

Het nationale park Tapantí is één van de minst bereisde parken van Costa Rica, maar zeker de moeite waard. Het park bestaat uit 6000 ha. ongerept nevelwoud. In het hart van het park Tapantí ligt de rivier de Rio Orosí die u te voet kunt volgen. Het park is vernoemd naar de Midden-Amerikaanse tapir, één van de bedreigde diersoorten die in het bosgebied voorkomt. De kans is klein dat u een tapir tegenkomt, echter brulapen zijn graag geziene gasten in het park. Naast apen zijn er verder veel diersoorten in Tapantí te spotten. Door de vele regenval en overvloed aan water telt het park Tapantí een enorm aantal watervallen. U kunt verschillende paden volgen voor een wandeling door het gebied. Dwars door het reservaat ligt een zandweg die na 9 km. eindigt bij een stuwdam.

Heredia

Op ongeveer 10 km. reizen van San José ligt Heredia, een bescheiden plaats met weinig attracties. Wie toch in de buurt is kan een bezoek brengen aan één van de koffieplantages in de buurt. U krijgt een rondleiding over de plantage en de fabriek en leert over het hele proces van de koffieproductie. Ten noorden van Heredia ligt de vulkaan Barva, in het nationale park Braulio Carillo. Hier komen relatief weinig reizigers waardoor u er in alle rust kunt wandelen in het nevelwoud en kunt genieten van een schitterend uitzicht over de Centrale vallei. 

Cartago

Cartago ligt op 20 km reizen van San José, in het oosten van de Centrale vallei. De stad was de eerste hoofdstad van Costa Rica en werd gesticht in 1563. Helaas is het historische centrum verloren gegaan tijdens aardebevingen en erupties van de nabijgelegen vulkaan de Irazú, waardoor het niet meer het aanzien van de oudste stad heeft. Bezienswaardigheid zijn de Ruinas de la Parroquia en de overblijfselen van een parochiekerk uit 1570 op het centrale plein. De mooiste en belangrijkste kerk van het land is zonder twijfel de Basilica de Nuestra Señora de los Angeles: de kerk is gewijd een de beschermheilige van Costa Rica.