Koffie zone Colombia

Een bezoek aan de koffiezone in Colombia mag u niet missen tijdens uw rondreis! De zone strekt zich uit tussen de drie steden Bogotá, Medellín en Cali.  In de praktijk zijn de kleinere plaatsen Manizales, Pereira, Salento en Armenia het middelpunt van de koffieregio. In deze plaatsen wordt het grootste gedeelte van de koffie in Colombia gemaakt. Het is hier dan ook mogelijk om vele koffieplantages te bezoeken. De plantages en de felgekleurde houten huizen in deze omgeving maken het tot een pittoresk landschap.

 

Manizales

Manizales is een middengrote studentenstad met een wat koeler klimaat. Ook hier zijn er verschillende tours mogelijk naar koffieplantages en tevens is het de opstapplaats naar het National Park Los Nevados. Deze stad heeft een levendig nachtleven en wordt vooral bezocht vanwege de prachtige omgeving.

 

Pereira

Een drukke stad waar vooral mensen aan het werk zijn. Er zijn niet veel attracties in de stad zelf, maar ook Pereira is een opstapplaats voor tours naar koffieplantages. Het nachtleven is wel erg veelzijdig en er is dan ook veel te beleven ’s nachts.

 

Armenia

De aardbeving van 1999 heeft veel van dit stadje verwoest en het is nooit helemaal gerenoveerd. Het stadje heeft een paar leuke plekken zoals het park, maar meestal wordt de stad enkel bezocht op doorreis. De stad is vooral bekend vanwege de studenten en de koffie.

 

Salento

Salento ligt op 24 km ten noordoosten van Armenia. Het gebied van Salento zal u verrassen met een prachtig landschap geleid door de prachtige natuur van Valle de Cocora. Palmbomen, die tot de hoogste in de wereld behoren met een max. hoogte van  70 m zullen uw aandacht trekken.
Geniet van een wandeling of ga paardrijden in deze prachtige omgeving van de Colombiaanse's nationale boom. Daarnaast bezoekt u het kleine stadje van Salento, waar een interessante historische architectuur te vinden is.

Valle del Cocora

Het ligt midden tussen de koffiezone en de bergen en hoort bij Los Nevados National Park. Het is de perfecte plek om de beroemde palmboom te bewonderen. Een pronkstuk uit Colombia; deze boom kan wel 60 meter hoog worden. Ook zijn er vele vogelsoorten te vinden in dit gebied. De huizen zijn in de typische stijl van koffieverbouwers gebouwd.