Rondreis Brazilië: Pantanal

Dieren in de Braziliaanse Pantanal

De Pantanal is een absolute must voor dierenliefhebbers! Het gebied bestaat uit veel water, waterplanten en ontzettend veel dierensoorten. Vogels, zoogdieren, en reptielen: Ze zijn allemaal te bewonderen in de Pantanal!

Verschillende tours zijn te doen vanuit het Noorden of vanuit het Zuiden:

Cuiabá (noord Pantanal)

Cuiabá was de eerste Portugese kolonie in het westen van Brazilië, gesticht in 1719 door de goudzoeker, de zogenaamde ‘bandeirantes’. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot de derde stad van het land. Cuiabá is een prettige, rustige stad met een combinatie van koloniale huizen en hoge gebouwen. Het is het startpunt voor een tocht naar de noordelijke Pantanal en Chapada dos Guimarães waar u tussen mei en september prachtige trekkingen kunt maken. In die tijd is het droog en laten veel vogelsoorten zich graag zien.

Campo Grande (zuid Pantanal)

De hoofdstad van Matto Grosso do Sul, Campo Grande bestaat uit eindeloze vlakten met heldere meren en rivieren. Het is een redelijk moderne stad met veel hoogbouw, echter heerst er in het gezellige centrum op de pleinen een authentieke Braziliaanse sfeer.

In de omgeving bevinden zich de vele fazenda’s en posada’s, waar u kunt verblijven. Het gebied heeft een toeristische overeenkomst met de regering ter bescherming van het milieu, waardoor eco-toerisme hier veel voor komt. Campo Grande is een goede uitvalsbasis voor diegenen die de Zuidelijke Pantanal bezoeken maar is ook een belangrijke weg op de route naar Paraguay, Argentinië en Bolivia.

Bonito tijdens de rondreis door Pantanal

Ten zuiden van Campo Grande vinden we op de heuvels van de Serra da Bodoquena  het prachtige plaatsje Bonito, één van de schatten van deze omgeving. Het is een ideale plek voor de natuurliefhebber: Uitgestrekte bossen, kristalheldere riviertjes en de grot Gruta do Lago Azul: een prachtige grot met vreemde rotsformaties.