Reis rond langs de Caribische kust in Costa Rica

De Caribische kust in Costa Rica heeft een tropische uitstraling waar bananenplantages overheersen. Het klimaat is er vochtig warm en draagt bij aan de exotische en relaxte sfeer met salsa- en reggaemuziek op de achtergrond.

Attracties in de Caribische kust

In het noorden vindt u het nationale park Tortuguero, met lagunes met regenwoud en een rijke fauna. Een boottocht door het park levert veel mooie foto's van dieren op. mede dankzij de goede gidsen die u op de dieren attenderen. Daarnaast is een overnachting in een lodge in dit gebied een mooie ervaring: 's nachts hoort u de aapjes brullen en kruipen luiaards langzaam ondersteboven aan een tak van een boom. 's Ochtends wordt u wakker door de zingende vogels.

In het zuiden van de Caribische kust liggen de mooie stranden met palmbomen nabij Cahuita en Puerto Viejo, twee gezellige vissersplaatsjes die ook wel gezien worden als een paradijs voor backpackers. Er hangt een ongedwongen sfeer door de zandwegen, kleine restaurants en eenvoudige, maar knusse accommodatie. Naast activiteiten zoals fietsen, vissen, snorkelen en surfen kunt u heerlijk luieren aan het strand of in een hangmat. Wie nog verder naar het zuiden gaat, komt bij Manzanillo, een klein vissersdorpje. Hier kunt prachtige wandelingen maken in het natuurreservaat Gandoca-Manzanillo.

Centraal gelegen in het Caribisch gebied is Puerto Limón, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Puerto Limón is een havenstad en geen bijzondere stad om te verblijven, maar er zijn een aantal mooie stranden in de omgeving.