Rondreis La Fortuna

Zicht vanuit La Fortuna op de actieve Arenal Vulkaan

La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van veel restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht op rondreizen door Costa Rica, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan. De meeste hotels hebben uitzicht op de deels groen begroeide vulkaan, die voor het laatst actief was in augustus 2000. De vulkaan hangt vaak in de wolken, waardoor deze niet altijd in zijn geheel zichtbaar is. 

 

Update januari 2021: Na ons laatste bezoek aan La Fortuna eind 2020 troffen we het centrum van het plaatsje enigszins in vervallen staat aan, met veel roestige reclameborden en slecht onderhouden huizen. Het stadje 'La Fortuna' doet geen eer aan haar naam. Ook het aanbod in restaurants viel tegen. Eten kan overigens wel prima in de hotels zelf. Wat betreft hotels kunt u hier overigens nog uitstekend vertoeven; Er zijn meerdere gezins-vriendelijke resorts met uitstekende faciliteiten, zoals ook warmwaterbronnen waar u heerlijk kunt ontspannen na een actieve dag.

Het is aan te raden om La Fortuna te bezoeken om de activiteiten naar- en rondom de vulkaan te doen, die zeker de moeite waard zijn! 

 

De Arenal vulkaan van dichtbij bekijken

Een excursie naar de Arenal vulkaan behoort tot één van de favoriete excursies van reizigers. Vooral aan de westzijde is de activiteit van de vulkaan zichtbaar. De andere kant is geheel begroeid met regenwoud. De beste tijd om de vulkaan te bewonderen is maart omdat er dan doorgaans de minste wolken zijn die het zicht kunnen belemmeren.

 

Activiteiten naast de Arenal

Naast de Arenal vulkaan zijn er genoeg leuke activiteiten die u kunt doen zoals mountainbiken, bezoek aan de waterval ‘La Catarata’, de vlindertuin of snakefarm, wildwatervaren en paardrijden. Vanuit La Fortuna kunt u ook een uitstapje maken naar het natuurreservaat Caño Negro.

 

Warmwaterbronnen in La Fortuna

Wie actief is geweest kan een verblijf in La Fortuna afsluiten met een bezoek aan de warmwaterbronnen van bijvoorbeeld Tabacón, Baldí of Titoku en zich heerlijk laten verwennen. De bronnen liggen in een deels aangelegd park met rivieren en watervallen.