Rondreis Costa Rica: Nationaal Park Braulio Carillo

Nevel- en regenwoud

In de Cordillera Central ligt het nationale park Braulio Carillo, een prachtig gebied van nevel- en regenwoud op ongeveer 30 min. reizen van San José. Het gebied heeft een oppervlakte van 44.000 ha. en behoort daarmee tot de grootste nationale parken van Costa Rica. Het strekt zich uit tussen de vulkaan Barva en de laagvlakte bij Puerto Viejo de Sarapiqui. Het nationale park heeft een jaarlijkse neerslag van 6mm. waardoor er een uitbundige begroeiing heerst en bomen soms volledig zijn begroeid met bromelia´s en orchideeën. De bijzondere planten en dieren worden bestudeerd door internationale wetenschappers en biologen.

Aerial Tram

De wereldbekende tram ´Aerial Tram´, ontworpen door de bioloog Donald Perry, is de grote attractie van het nationale park Braulio Carillo. Perry ontwierp de tram met de gedachte mensen attent te maken op de schoonheid van de zeldzame natuur en zo de vernietiging van het regenwoud tegen te gaan. Deze unieke tocht, waarbij u tussen verschillende hoogten van het woud zweeft duurt een uur.

Naast de Aerial tram kunt u op uw reis ook wandelingen maken in het park met als hoogtepunt een adembenemend uitzicht over de Rio Sucio en Rio Claro.