Rondreis Argentinië: Centrale Sierra's

Reis tijdens uw vakantie naar Córdoba

Alles wat de provincie Córdoba te bieden heeft, is aangenaam; Het klimaat, maar bovenal het landschap. De provincie wordt gekenmerkt door 2 soorten landschappen: de Sierra's en de Pampa's. In de omgeving van Córdoba bevinden zich heuvels, dalen en berglandschappen. Bekend is het stadje Carlos Paz, de tweede stad van deze provincie. Hier ziet men 's nachts ook een prachtige sterrenhemel. De vele meren bieden uitstekende watersportmogelijkheden. Carlos Paz is een leuke plek op 30 km van de stad Córdoba en gemakkelijk van hieruit te bereiken.

In het westen van de provincie treft men een rotsachtig landschap aan: Pampa de Achale, een enorme hoogvlakte. Pampa de Poncho is daarentegen weer heel apart met palmbomen langs de route.

De Sierras rondom Córdoba zijn heerlijk om een weekend te verblijven in afwisseling met de zeer gezellige, maar drukke stad Córdoba.

Reis naar de provincie San Luis

De eerste indruk van de provincie San Luis is wat kaal en eenzaam. Maar al snel ontdekt de reiziger de bergketens in het noorden en noordwesten, de stuwmeren, dalen, zoutvlakten en meertjes. Hier ligt ook het subtropische natuurpark Los Papagayos. Er groeit hier een zeldzame palmsoort die door talrijke papagaaien wordt bewoond.

De pure lucht in deze omgeving is zeer goed voor de gezondheid. In de winter kan er in sommige gedeelten van de provincie sneeuw vallen en ’s zomers is een regenbui af en toe wel prettig. Over het algemeen heerst er echter een vrij gematigd klimaat.

 

Beste seizoen: hele jaar