Reis langs stranden aan de noordkust Pacific

Rondreis stranden noordkust Pacific

Playa del Coco

Playa del Coco is een gezellig vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het dorp dankt zijn naam aan de vele kokospalmbomen die langs het strand staan. Strand, restaurants en bars met salsamuziek op de achtergrond. In de weekenden en tijdens de vakanties komen hier veel Costaricaanse families hun tijd door te brengen.

Playa Ocotal

Op 3 km ten zuiden van Playa del Coco ligt Playa Ocotal. Het strand van Ocotal is alleen bereikbaar via een zandweggetje die uit komt op een kleine baai met een zandstrand. Op het strand bevindt zich een barretje waar u drankjes en versnaperingen kunt kopen. Doordeweeks heeft u het strand bijna voor u alleen, in het weekend zijn er gasten van de hotels in buurt.

Playa Hermosa

Playa Hermosa betekent ´mooi strand´ en wie naar Playa Hermosa gaat zal begrijpen waarom. Naast het mooie strand zijn er pelikanen die de strandbezoekers vergezellen. Van de doorgaande weg lijden twee wegen naar het noordelijke en zuidelijke gedeelte van Playa Hermosa, waar hotels te vinden zijn. Aan de zuidelijke kant is een duikschool te vinden en kunt u surfboards en kajaks huren.

Playa Brasilito & Conchal

Brasilito is een eenvoudig maar charmant vissersdorpje met donkere zandstranden. Het is er vrij rustig en ideaal voor de vakantieganger die rust wil. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk aan de doorgaande weg gevestigd.

Naast Brasilito ligt Playa Conchal waar het heldere blauwe water uitnodigend is om te snorkelen. Het ligt aan een baai en het strand bestaat uit schelpjes (conchas). Hier vindt u in tegenstelling tot Brasilito wat luxere accommodatie.

Playa Tamarindo

Playa Tamarindo is absoluut de meest populaire badplaats van het schiereiland Nicoya. Tamarindo biedt een aantal hotels en restaurants, voornamelijk in handen van buitenlanders (veel Italianen en Amerikanen hebben zich hier gevestigd). Vanuit Tamarindo worden er excursies aangeboden naar het nationale park Las Baulas, die aan Playa Tamarindo grenst. Vlakbij Playa Tamarindo ligt Playa Grande waar tijdens het broedseizoen de schildpadden bewonderd kunnen worden.

Playa Potrero & Playa Pan de Azúcar

De stranden Playa Potrero en Pan de Azúcar zijn alleen met de auto via een onverharde weg vanaf Playa Flamingo te bereiken, wat als voordelig gevolg heeft dat het er niet erg druk is.