Vakantie Panama: San Blas eilanden

Reis naar de eilanden in San Blas

De San Blas Archipel ligt in de Caribische Zee en bestaat uit ruim 350 tropische eilandjes langs een ruim 200 kilometer lange kuststrook van de provinciegrens met Colón tot aan Colombia. Op zo’n 50 van de eilanden leven de Kuna indianen. Zij leven nog steeds volgens de oude Indiaanse Kuna gebruiken en houden een simpele levensstijl op na met een eigen taal. U gaat ze bezoeken als u per boot vanuit uw lodge naar de dorpen gaat. De Kuna Indianen laten u graag hun ambachten zien.

 

Op 20 andere eilanden, verspreid over de hele archipel zijn eenvoudige tot wat luxere lodges gevestigd en de overige eilanden zijn onbewoond. San Blas is alleen te bereizen per boot of per vliegtuigje. U vliegt dan vanuit Panama City naar één van de landingsstripjes langs de kust en gaat vervolgens met een boot naar uw lodge. Het enige waar u op moet letten is dat u bij het juiste eilandje uitstapt.

 

Attracties San Blas eilanden

De San Blas eilanden zijn een unieke vakantiebestemming met bounty eilanden, kokosnoten, palmbomen, witte stranden en helder warm zeewater van de Caribbean. U kunt er de hele de dag vissen, zwemmen en snorkelen. U kunt er fantastische verse vissen, krab en kreeft eten: ze worden onder uw neus gevangen in de zee. Van maart tot en met mei mag er op veel soorten krab, kreeft en inktvis niet gevist worden vanwege het paringsseizoen.

 

De échte attractie van de San Blas is haar authenticiteit. Omdat de Kuna-indianen een hoge mate van zeggenschap hebben gekregen over de archipel, treft u ook geen grote hotels en resorts aan op de eilanden. De tijd lijkt er te hebben stil gestaan, uw mobiele telefoon doet het er niet en u komt er tijdens uw rondreis volledig tot rust. Een waanzinnig mooie ervaring!

 

Wie op San Blas is geweest vergeet dit ook nooit meer. LAS is er zelf onlangs weer geweest en heeft een geweldig leuke lodge voor u ontdekt.