Rondreis Guatemala: Guatemala stad

Reis naar Guatemala stad

Guatemala Stad is de hoofdstad van Guatemala en tevens de grootste stad van Midden Amerika. De stad ligt in een groene vallei en is in 1776 gesticht door de Spanjaarden met als doel dat deze stad de hoofdstad zou zijn. Tussen 1830 en 1976 is de stad meerdere malen getroffen door aardbevingen waardoor een groot deel van de koloniale gebouwen verloren is gegaan. Toch staan er nog genoeg gebouwen die van grote historische en architectonische betekenis zijn.

Bezienswaardigheden in Guatemala stad

Binnen de stadsgrenzen bevinden zich de ruïnes van de oude Maya-stad Kaminaljuyu. De meeste ruïnes hebben plaats moeten maken voor snelwegen en winkelcentra, maar het ceremoniële deel van Kaminaljuyu is nu beschermd gebied en te bezoeken tegen een kleine vergoeding.

 

De stad is ingedeeld in ‘zonas’ welke vaak een schaakpatroon hebben. In zona 1 bevindt zich het historische centrum van de stad. Hier vindt u ook de restaurantjes en bars. Hier vindt u de Catedral Metropolitana, het Palacio Nacional, Palacio de Gobierno en de Plaza Mayor. De meeste ambassades en dure exclusieve winkels bevinden zich in zona 10.

Het internationale vliegveld ligt in zona 13, op ongeveer 5 km. van het centrum.