Rondreis Peru: de ruïnestad Machu Picchu

Excursie Machu Picchu, hoogtepunt van uw reis Peru

Machu Picchu is zonder enige twijfel de bekendste en belangrijkste ruïnestad uit het Inca tijdperk. Voor veel mensen is een bezoek aan deze machtige stad dan ook het hoogtepunt van de reis door Peru. Met zijn spectaculaire ligging tussen twee steile bergen op een hoogte van 2350m. is het complex vanuit het dal niet zichtbaar. Mede hierdoor is de Machu Picchu nooit ontdekt door de Spanjaarden en kan de rest van de wereld vandaag de dag genieten van het prachtige bouwwerk wat de Inca’s ons na lieten.

De ontdekking van de mysterieuze ruïnestad Machu Picchu

De magische ruïnestad Machu Picchu werd in 1911 ontdekt door een groep wetenschappers van de Universiteit van Yale. Bij de inwoners van het gebied was de stad al jaren bekend. Ze lieten er zelfs hun vee grazen. Bij toeval kwamen de wetenschappers in contact met een inwoner die hun vertelde over een stad bij Machu Picchu (wat oude berg in het Quechua betekend). De groep wetenschappers zijn meteen naar de beschreven plek gegaan en bij aankomst was de stad compleet overwoekerd. Het heeft maanden geduurd voordat er inzicht kwam in de omvang van de stad. Eerst werd gedacht dat ze de oude Inca stad Vilcabamba hadden ontdekt, maar 50 jaar later werd het echte Vilcabamba ontdekt en kreeg de eerder ontdekte stad de naam Machu Picchu.

Er zijn diverse theorieën over de functie van de stad. Zo is het tot op de dag van vandaag onduidelijk voor welk doel de stad  is gebouwd en wanneer de stad verlaten is. Al deze raadsels maken de Machu Picchu een van de meest mysterieuze bouwwerken uit het Inca tijdperk.