Rondreis Costa Rica: Guanacaste

Reis tijdens uw vakantie naar Guanacaste

Guanacaste ligt in het noordwesten van Costa Rica en heeft in tegenstelling tot andere gebieden van het land een arme vegetatie. Hier komt voornamelijk grassteppe voor met hier en daar wat bomen en groene bossen.

Het landschap wordt bepaald door bergen en water die de grenzen van de provincie aangeven: In het oosten de Cordillera de Guanacaste en Tilarán en in het westen de Grote oceaan. De rivieren monden uit in de Golf van Nicoya en de Río Tempisque.

Bezienswaardigheden in Guanacaste

De hoofdstad van Guanacaste is Liberia, een bescheiden stad en tevens uitvalsbasis voor tochten naar de verschillende nationale parken: Santa Rosa, Rincón de la Vieja en Guanacaste.

In de afgelegen gebieden komt u de sabanero's, de cowboys van Costa Rica, tegen. Zij houden zich voornamelijk bezig met het bijeendrijven van vee. Ook zijn er in Guanacaste veel hacienda's te vinden: oude landerijen die voornamelijk veeteelt drijven.

Guanacaste is net zoals de andere kustprovincies van Costa Rica vele kilometers strand rijk, dus wie de omgeving verkend heeft kan lekker bijkomen op één van de stranden aan de kust.