Rondreis Peru: Arequipa en Colca canyon

Reis naar de witte stad Arequipa

Arequipa ligt ongeveer 1000 km. ten zuiden van Lima op een hoogte van 2350 m. en is de tweede stad van Peru. De steden zijn echter niet met elkaar te vergelijken. In Arequipa staan prachtige koloniale gebouwen, iets wat Lima niet heeft. Verder is Arequipa een moderne stad met veel winkels waar een ontspannen sfeer hangt. Er zijn veel internationale restaurantjes te vinden, maar natuurlijk kunt u ook genieten van de Peruaanse specialiteiten zoals Cuy ( cavia ) en Alpaca.

Arequipa heeft als bijnaam “de witte stad” en dankt deze naam aan de vele witte gebouwen die gemaakt zijn van het witte vulkanische gesteente Silar.
De stad wordt omringd door indrukwekkend landschap.  Zo liggen er een aantal  vulkanen waarvan sommige nog actief zijn. De Misti vulkaan is de meest bekende en is met een hoogte van 5822 m. vanuit elk punt in de stad te zien.
Op enkele kilometers van Arequipa liggen twee van de diepste kloven ter wereld; de Cañón del Cotahuasi en de Cañón del Colca waarvan de Cañón del Colca de meeste bezochte is. Beide kloven zijn dieper dan de Grand Canyon

Bezoek de Colca Canyon vanuit Arequipa

De Colca Canyon is één van de meest spectaculaire Canyons van de wereld. Jaren lang is geacht dat dit de diepste kloof was, maar sinds enkele jaren is duidelijk dat de naast gelegen Canon del Cotahuasi, met een verschil van slechts 150 m. de diepste kloof is. Een bezoek aan de Colca Canyon zal u nog lang bijblijven, mede dankzij de condor die u hier zult zien. De condor is de grootste vogel ter wereld en een volwassen vogel heeft een spanwijdte van 3 m.
In de Colca Vallei ligt het plaatsje Chivay waar u kunt relaxen in de thermale baden.