Rondreis Chili: Paaseiland

Rondreis naar de legendarische en exotische Paaseiland

Het legendarische en exotische Paaseiland ligt op 3000 km. afstand van Chili en is één van de meest geïsoleerde eilanden van de Pacific. Het eiland is niet bebost en heeft een warm tropisch klimaat. Vanaf Santiago is het 6 uur vliegen naar Paaseiland.

Het raadselachtige Paaseiland

De honderden reusachtige  stenen beelden spreken tot de verbeelding en zijn een herinnering aan de beschaving die de beelden ooit bouwden. Deze beelden, waarvan enkele omgevallen zijn, maken Paaseiland tot een raadselachtige plek. Tot op heden bestaan er veel verschillende theorieën over de reden dat de beelden gemaakt zijn en nog steeds is veel omtrent de cultuur van de Paaseilanders onopgelost.

Attracties van Paaseiland

Op het eiland wonen ongeveer 3600 mensen, ‘Rapa Nui’ genoemd waarvan de meerderheid in Hanga Roa woont. Er zijn  in Hanga Roa winkels, restaurants en een kerkje en een museum te vinden. Paaseiland is ongeveer even groot als Texel en kan per fiets, te paard of per scooter worden verkend. Andere activiteiten op het eiland zijn o.a. boottochten, mountainbiken en excursies naar de beelden.