Rondreis Peru: Huaraz

Reis tijdens uw vakantie naar Huaraz

De stad Huaraz is de hoofdstad van het departement Ancash en ligt op een hoogte van 3091m. De stad is prachtig gelegen midden in de indrukwekkende Cordillera Blanca (wat wit gebergte betekent). In deze bergketen vindt u meer dan 50 bergtoppen die hoger zijn dan 5700m. en de Huascarán berg die met een hoogte van 6768m. de hoogste berg van Peru is!

Het gebergte trekt veel bergsportliefhebbers en biedt de mogelijkheid diverse sporten te beoefenen zoals skiën, snowboarden, bergbeklimmen en mountainbiken. Vanuit Huaraz zijn een aantal indrukwekkende wandeltochten te maken.

In Huaraz en de omliggende plaatsen loopt de lokale bevolking in kleurige traditionele kleding. Er zijn diverse lokale indianen markten die zeker een bezoekje waard zijn.

Doordat een aardbeving de stad in 1970 grotendeels verwoestte zijn er niet veel oude koloniale huizen en gebouwen te vinden. Het enige straatje dat in zijn geheel bewaard is gebleven is de Jr. José Olaya. Hier wordt iedere zondag een gastronomisch feest georganiseerd waar u gerechten uit de hele streek kunt proeven.

Sluit uw vakantie af met een paar dagen lekker ontspannen in een van de warmwaterbronnen van Huaraz.