Rondreis Costa Rica: Rincón de la Vieja

Reis naar het nationale park Rincón de la Vieja

Het nationale park Rincón de la Vieja ligt in de provincie Guanacaste en heeft als attractie twee vulkanen: Santa Maria en Rincón de la Vieja. Beide zijn rustende vulkanen, maar nog niet uitgedoofd. Vanaf de kraterrand van de Rincón de la Vieja vulkaan heeft u bij helder weer een schitterend uitzicht. In het noorden ligt het meer van Nicaragua en in het zuiden ligt de Laguna Jilguero, een meer dat vaak van kleur veranderd door mineralen.

Attracties in Rincón

Het nationale park Rincón de la Vieja leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen naar verborgen watervalletjes, geisers en warmwaterbronnen. De wandelingen gaan door het subtropische bos met zwaardere en mindere zware wandelroutes. Een eenvoudige wandeling is die naar Las Hornillas, waar warmwaterbronnen liggen. Ook het pad naar Las Pailas is de moeite waard. U komt uit bij een bijzonder gebied met dampbronnen en pruttelende modderpoelen.

Tijdens de wandelingen heeft u kans om verschillende dieren te observeren. Brulapen, neusbeertjes, toekans en hagedissen worden hier veel gespot.

Er zijn twee comfortabele haciënda's in de buurt van het nationale park waar u kunt rekenen op een aangenaam verblijf.