Rondreis Chili: Puerto Natales

Bezoek tijdens uw vakantie de stad Puerto Natales

Puerto Natales werd in 1911 gesticht als havenstadje en was belangrijk voor het transport van wol en vlees van de schapenboerderijen in de omgeving. Tegenwoordig is Puerto Natales uitgegroeid tot een stad met 18.000 inwoners en is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Attracties in Puerto Natales

Er zijn in Puerto Natales zelf weinig bijzondere attracties, echter is het een sfeervolle stad die prachtig gelegen is aan de baai van ‘Ultima Esperanza’. Hier kan men een mooie wandeling maken en zijn zwarte zwanen en aalscholvers te zien aan de waterkant.

Puerto Natales is voornamelijk uitvalsbasis voor een bezoek aan het ‘Parque Nacional Torres del Paine’, waar veel wandelaars graag naartoe reizen.

Buiten Puerto Natales en gemakkelijk te bereiken via een zijweg op de route naar Torres del Paine, bevindt zich ook de ‘Milodon-grot’, een 200 meter diepe grot waar een prehistorisch dier werd ontdekt in 1896. In de grot staat een replica op ware grootte van het zoogdier.

Een bootexcursie naar de fjord ‘Seno Ultima Esperanza’ is een mooie tocht, waarbij u langs verschillende gletsjers, zeeleeuwen en dolfijnen vaart.