Rondreis Mexico: Puebla

Reis naar Puebla tijdens uw vakantie

Puebla is een prachtige koloniale stad die op ongeveer 132 km van Mexico City ligt. De stad ligt aan de voet van twee vulkanen: de Popocatépetl en Iztaccíhuatl.

Het koloniale centrum van Puebla staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is trots op zijn 2600 koloniale gebouwen. De meeste zijn in goede staat, maar er is ook nog een groot aantal vervallen gebouwen uit de koloniale periode.

Attracties Puebla

Rond de Zócalo (het centrale plein van de stad) staan monumentale bouwwerken met arcades uit de 16e eeuw. Het plein zelf is fraai versierd met smeedijzeren bankjes en straatlantaarns.

De Kathedraal op het plein is een fascinerend architectonisch bouwwerk. Op het eerste gezicht lijkt het een kolossaal, grauw gebouw, maar wie beter kijkt ziet de prachtige renaissanceinvloeden in de voorgevel. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan aan Puebla, is een bezoek aan de Santo Domingo kerk. Hier vindt u de prachtige, met bladgoud gedecoreerde Rosario kapel.

Verder kunt u in Puebla heerlijk genieten van de traditionele Mexicaanse gerechten Mole Poblano & Chile en Nogada. Wie lokale kunstwerken wil kopen kan naar hartenlust shoppen in de Barrio del Artesania en de Mercado de Artesanías El Parián.