Interessante plaatsen Argentinië

Rondreis langs interessante plaatsen in Argentinië

Rosario

Rosario is een grote stad, gelegen aan de Paraná rivier, met veel parken, restaurants, stijlvolle bars, discotheken, theaters, hotels en aan de noordelijke kant van de rivier: strand. De stranden bevinden zich op de delta-eilandjes, slechts enkele minuten van het centrum van de stad. Ondanks het weinig ontwikkelde toerisme in Rosario, geeft het strand hier toch een heerlijk vakantiegevoel aan veel Argentijnen. Rosario staat ook bekend om haar bruisende nachtleven, ook wel ‘la movida’ genoemd.

 

Het bekendste monument van de stad is het ‘ Monumento a la Bandera’ waaronder u de crypte van de ontwerper van de Argentijnse vlag vindt. Ook kunt u de toren naar boven beklimmen, wat een prachtig uitzicht geeft over de stad Rosario en de Paraná rivier.
Een aantal beroemde Argentijnen, waaronder Che Guevara, komt uit Rosario en daar zijn  de bewoners trots op.

 

Santa Fé

De provincie Santa Fé grenst aan de provincies Chaco, Corrientes, Entre Rios, Buenos Aires, Córdoba en Santiago del Estero. De Paraná-rivier vormt de grens met de provincies Corrientes en Entre Rios. Provinciehoofdstad is de gelijknamige stad Santa Fé. Het stadje is de moeite waard om een stop te maken. Als u onderweg bent kunt u prima een dagje aan het kunstmatige maar uitstekende strand liggen aan de Parana rivier.

 

Carnaval in Gualeguaychú

Gualeguaychú is een belangrijke stad in Argentinië, een zeer rijke stad. Zij is vooral bekend om het carnaval. In januari en februari is het hier dan ook zeer levendig. In de weekenden worden hier allerlei activiteiten georganiseerd. ’s Avonds lopen meerdere carnavals-verenigingen op straat en elke vereniging heeft zijn eigen thema met eigen liederen die live gespeeld worden. Een bezoek aan het ‘Corsódromo’ is een must!

 

Omgeven door meren en bossen is deze omgeving zeker de moeite waard om te bezoeken. Een combinatie van carnaval en vervolgens rust in de natuur is natuurlijk ideaal. Gualeguaychú kan prima bezocht worden door diegenen die over land naar het noordoosten gaan.

 

Colón

Colón is een prachtige stad, die aan de rivier op de grens met Uruguay ligt. Het straalt een rust uit door de gezellige straten met veel bomen en is dan ook ideaal voor een kalm verblijf. Colón wordt ook wel ‘paradise city’ genoemd vanwege deze vredige uitstraling.

 

Toch zijn er ook verschillende stranden waar watersport uitgeoefend kan worden en is er ’s avonds vermaak in o.a. het casino en de restaurants. Verder zijn er supermarkten, winkels souvenirswinkels. Tijdens de eerste 2 weken van februari vindt in Colón het jaarlijkse artesaanse festival plaats. Vanuit Colón kunt u gemakkelijk een uitstapje maken naar het Nationaal Park ‘ El Palmar’, die haar naam te danken heeft aan de bijzondere Yatay-palmboom.