Rondreis Chili: Patagonië

Maak een rondreis door de Chileense Patagonië

Chileens Patagonië is net als het Argentijnse Patagonië de laatste jaren razend populair geworden onder de reizigers. Ze komen af op de imposante natuur van verschillende nationale parken en een magische sfeer van het verblijf aan het ‘einde van de wereld’. Eilanden en fjorden voor de kust, gletsjers en regenwoud maken deel uit van de woeste natuur in Patagonië.

Reis naar nationale park Torres del Paine

Bekendste nationale park in Patagonië en droom van elke wandelliefhebber is het ‘Parque Nacional Torres del Paine’, vernoemd naar de pieken (“torens”) van de rotsachtige bergen die tezamen met de prachtige meertjes, gletsjers en lofbossen het beeld bepalen. Verschillende wandelroutes en trekkingen zijn uitgestippeld in Torres del Paine en men kan verblijven in berghutten (refugio’s), hostería’s of tenten.

Hoewel minder bekend, maar absoluut de moeite waard om te noemen, zijn de nationale parken in het noordelijke gedeelte van Patagonië: Parque Nacional Laguna en Reserva Nacional Tamango. Het zijn kleinere parken, maar met de lengabossen en diepblauwe meren minstens even mooi.

Boottocht van Puerto Montt naar Puerto Natales

Een absolute aanrader is de boottocht langs de fjorden en gletsjers vanaf Puerto Montt (merengebied) naar Puerto Natales (Patagonië), waarbij men langs een groot deel van Patagonië vaart gedurende 3 dagen. Deze boottocht kan in beide richtingen worden uitgevoerd.