Rondreis Argentinië: Buenos Aires

Buenos Aires’ barrios

Buenos Aires is momenteel één van de meest hippe reisbestemmingen van Zuid-Amerika: de stad van de tango (Carlos Gardél), de Playa de Mayo (de dwaze moeders), het voetbal (Maradona) en Evita Perón. Het is een stad met vele wijken (barrios), die elk een eigen verhaal en eigen geschiedenis hebben. Bijvoorbeeld de Italiaanse havenwijk La Boca waar de tango werd geboren: al in 1536 arriveerden hier de eerste Europeanen. De bewoners van La Boca zijn overwegend van Italiaanse afkomst en hun gewoontes hebben zij over het algemeen behouden: het stadsdeel is net zo levendig als de steegjes in Napels.

 

San Telmo, één van de oudste wijken van Buenos Aires, waar de tango nog steeds lééft en wordt gedanst. Centrum van deze wijk is Plaza Dorrego, waar elke zondag een sfeervolle markt wordt gehouden. San Telmo was tot het eind van de vorige eeuw een voorname woonwijk, wat nog te zien is aan de smalle steegjes, geplaveid met kinderkopjes.

 

De wijk Recoleta staat bekend om de begraafplaats met de graftombe van Eva Perón. Aan de andere kant, langs de kust, ligt Costanera. Hier vindt u het ene restaurant naast het andere en de mooiste design-winkels.

 

Puerto Madero, ooit een vervallen achterstandswijk, heeft tegenwoordig veel leuke restaurants, internationale bedrijven en goede hotels.

 

De leukste en hipste wijk is echter Palermo: heerlijk shoppen in kleine boetiekjes en designwinkeltjes. Hier barst het ook van de zeer trendy restaurants en clubs die het nachtleven compleet maken.

Paris Latino

Buenos Aires is de meest Europese hoofdstad van Latijns Amerika en wordt ook wel eens Paris Latino genoemd. Parijs, Rome, Madrid en Milaan waren inspiratiebronnen voor de stad die ook uiterlijk veel weg heeft van Europese steden met veel barokstijl en art deco. U mag deze bruisende en imposante stad dan ook beslist niet overslaan in uw rondreis!