Rondreis Mexico: Morelia

Reis naar Morelia tijdens uw vakantie

Morelia werd gesticht op 18 mei 1541 door Antonio de Mendoza onder de naam Valladolid de Michoacán. Op dat moment was het gebied bewoond door de Pirindas. In 1582 werd het de hoofdstad van de provincie Michoacán. Tijdens de koloniale periode vestigde zich een aantal religieuze ordes in Mexico. Daardoor werd de stad een belangrijke plaats voor kunst en cultuur, maar ook een berucht centrum van de Mexicaanse inquisitie.

Morelia is de geboorteplaats van de onafhankelijkheidsstrijder José María Morelos (1765), naar wie de stad in 1828 officieel werd hernoemd.

Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bekende gebouwen in de binnenstad zijn de kathedraal van Morelia, het Casa del Arte, het koloniale aquaduct en het geboortehuis van José María Morelos.

De meeste toeristen bezoeken Morelia omdat ze op doorreis zijn naar Guadalajara of het merengebied. Toch is een wat langer verblijf absoluut de moeite waard. De stad heeft een mooi museum en een sfeervol centrum.