Rondreis Argentinië: Mendoza en omgeving

Reis tijdens uw vakantie naar Mendoza

Mendoza ligt in de bloeiende regio Cuyo, aan de voet van de Andes, die hier zijn hoogste punt bereikt. San Rafael en Mendoza zijn belangrijke centra voor de economische activiteiten in de regio en tegelijkertijd uitgangspunt voor veel toeristische attracties zoals wintersport, die in de maanden juli tot en met september uitgeoefend kan worden, in Las Leñas of Los Penitentes. Daarnaast zijn er kuuroorden in het mooie landschap van Villavicencio of kunt u deelnemen aan "trekking" in de Andes, te voet of te paard. Ook bergbeklimmen behoort hier tot de mogelijkheden, zowel voor professionals als amateurs. Het klimaat is er mild en men zegt dat Mendoza het land is waar 350 dagen per jaar de zon schijnt. . De belangrijkste steden in dit gebied zijn San Rafael in het zuiden en de provinciehoofdstad Mendoza.

Argentinië is bekend om zijn exquise rode wijnen en is één van grootste wijnproducenten ter wereld. De omgeving van Mendoza is beroemd om haar wijn: 72% van de Argentijnse wijnproductie komt uit deze streek.

Reis naar de maanvallei vanuit San Juan

Door haar tegenstellingen is de provincie San Juan zeer imponerend. In het westen ligt haar bergmassief met de kleurrijke, ongerepte natuur. In het noorden op 259 km afstand van de provinciehoofdstad San Juan ligt de geheimzinnige vallei: Valle de la Luna. Deze maanvallei is 25 kilometer lang en 10 kilometer breed, een kaal ravijn, zoals dat nergens anders ter wereld voorkomt. U krijgt bovendien het gevoel het aangezicht van de aarde te zien zoals dit miljoenen jaren geleden was. Een paradijs voor paleontologen die het 180 miljoen jaren oude geheim van de fossielen onderzoeken. Dit maanlandschap kunt u het beste met een gids bezoeken. De weg erheen is niet gemakkelijk, de beloning is een overweldigend en ruw natuurspektakel.

Ook in de provincie San Juan wordt veel wijn geproduceerd en dat is te zien aan de vele bodega’s in de omgeving. Ook verbouwt men er olijven, uien en meloenen.

Beste seizoen : mei - september