Reis aanbod rondreizen Mexico

Mexico

 

Mexico is het land bij uitstek voor uw huwelijksreis! Het land biedt een diversiteit aan schitterende Maya opgravingen, traditionele indianen dorpen, witte stranden en een azuurblauwe zee. Tijdens de huwelijksreis kunt u volop genieten van romantiek en luxe in de comfortabele Boutique hotels & spa. Tegelijkertijd ziet u veel van het kleurrijke Mexico en kunt u op eigen gelegenheid activiteiten ondernemen met de huurauto, wanneer u daar zin in heeft!

 

Route: Cancún – Chichén Itzá –  Mérida – Campeche – Villahermosa – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Chicanna – Tulum – Playa del Carmen

 

 

Dag 1

 

 • Transfer airport Cancún - hotel
 • Overnachting Cancún

 

Dag 2

 • Ontvangst huurauto Cancún
 • Overnachting Chichén Itzá

 

Dag 3

 • Huurauto
 • Overnachting Mérida

 

Dag 4 

 • Huurauto
 • Overnachting Mérida

 

Dag 5

 • Huurauto
 • Overnachting Campeche

 

Dag 6

 • Huurauto
 • Overnachting Villahermosa

 

Dag 7 – 9 

 • Huurauto
 • Overnachting San Cristóbal de las Casas

 

Dag 10 – 11

 • Huurauto
 • Overnachting Palenque

 

Dag 12

 • Huurauto
 • Overnachting Chicanna

 

Dag 13 - 14

 • Huurauto
 • Overnachting Tulum

 

Dag 15

 • Inleveren huurauto Playa del Carmen om 20:00 uur
 • Overnachting Playa del Carmen

 

Dag 16 – 18

 • Overnachting Playa del Carmen

 

Dag 19

 • Transfer hotel – Cancún airport

 

 

Dag 1 – Aankomst Cancún

 

Bij aankomst op de luchthaven van Cancún staat een medewerker van ons u op te wachten om u welkom te heten en naar het hotel te brengen. De komende nacht verblijft u in een sfeervol hotel aan het strand van Cancún.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 2 – Chichén Itzá

Vandaag kunt u de huurauto ophalen bij het verhuurkantoor in Cancún. Na het invullen van de papieren kunt  u beginnen aan de ontspannen self drive door Yucatan en Chiapas. U verlaat de Caribische kust en rijdt naar één van de belangrijkste steden uit het Maya tijdperk; Chichén Itzá. Onderweg kunt u een stop maken in het kleurrijke plaatsje Valladolid waar u een bezoek kunt brengen aan de cenote van Dzitnup.

Eind van de middag komt u aan bij uw hotel in Chichén Itzá. U verblijft hier in een romantische haciënda op slecht enkele minuten lopen van de ingang van het park. ´s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de spectaculaire lichtshow van Chichén Itzá.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 3 – Mérida

Vroeg op zodat u als één van de eerste bij de piramides van Chichén Itzá bent. Het is één van de mooiste en meest bezochte Mayasteden ter wereld. Het meest indrukwekkende gebouw is El Castillo (ook wel de piramide van Kukulkán genoemd). Een ander hoogtepunt van Chichén Itzá is de balspeelplaats. Hier moesten de Maya's in twee groepen van 6 spelers op leven en dood tegen elkaar strijden. In de middag gaat de reis verder naar de prachtige koloniale stad Mérida.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 4 – Mérida

Wie Mérida bezoekt valt meteen voor deze charmante en aangename stad vol met historie, cultuur en kunst. U wandelt hier door de smalle Spaanse koloniale straatjes langs eeuwenoude huizen in pastelkleuren, geniet van de rust op een rustiek pleintje of maakt een romantische tocht per calesa (paardentaxi) door de straten van de oude stad. Het hart van de stad is Plaza Grande waar één van de oudste kerken van Mexico staat; de kathedraal de San Ildefonso.

Voor wie een dagje geen zin heeft in de drukte van de stad is een dagexcursie naar Celestún een goed alternatief. Vlakbij het vissersdorp Celestún ligt het Parque Natural del Flamenco Mexico. Hier vindt u een grote flamingokolonie en andere tropische vogels. Voor vogelliefhebbers is deze tour een absolute aanrader! U kunt hier een prachtige boottocht maken door de mangrove.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 5 – Campeche

U vervolgt de reis naar het sfeervolle en koloniale Campeche. Vanwege de ligging aan de kust was dit vroeger een echte piratenstad. Om zich tegen de piraten te beschermen werd er een fort, een stadsmuur en acht verdedigingstorens gebouwd waarvan er nog zeven overeind staan.
Binnen de stadsmuren vindt u smalle straatjes met prachtige pastelgekleurde huizen. De meeste bouwwerken dateren uit de 16e eeuw. U overnacht in een prachtige haciënda gelegen op enkele minuten van het historische centrum van Campeche.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 6 – Villahermosa

De reis gaat door naar Villahermosa. Hier kunt u een bezoek brengen aan het nationaal park La Venta. Het museum herbergt een aantal basaltstenen koppen gemaakt door de Olmeken.

Tussen 900 en 500 v.Chr. bouwden de Olmeken deze koppen variërend in hoogte van 50 cm. tot wel 2 meter. Het blijft een raadsel hoe de Olmeken deze loodzware stenen vanuit de bergen naar de kust hebben gesleept.
Bij het park zit ook een kleine dierentuin waar u o.a. apen, krokodillen, poema's en jaguars zult tegenkomen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 7 – San Cristóbal de las Casas

De reis gaat verder naar het prachtige plaatsje San Cristóbal de las Casas.

San Cristóbal vooral bekend vanwege haar koloniale architectuur, kleurrijke indianenmarkten en de traditionele indiaanse bevolking uit het heuvelland.
In de stad staan prachtige kerken waarvan de fel gekleurde kathedraal aan het Plaza 31 de Marzo het meest opvalt. Op de pleinen in de stad zorgen schoenenpoetsers, kranten- en frisdrankverkopers voor de nodige levendigheid. In de zijstraten ziet u de karakteristieke fel gekleurde gevels die mooie foto's voor thuis opleveren.
De inheemse markt is altijd een schouwspel op zichzelf. U vindt hier sieradenmakers, kunstschilders en vrouwen die fraaie kleding en hoedjes maken.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 8 – San Cristóbal de las Casas   

U kunt optioneel een excursie naar de indianendorpen San Juan Chamula & Zinacantán  maken. Op ongeveer 5km. van San Cristóbal ligt het Indianendorp San Juan Chamula. Iedere zondag komen de Indianen van heinde en verre naar dit plaatsje om hun handelswaar te verkopen. Er is van alles te koop maar de echte lokale specialiteiten zijn houtsnijwerk en kleding.
U heeft een bijzondere ervaring wanneer u de Templo de San Juan bezoekt. Dit kerkje is zo bijzonder vanwege de vermenging van het katholieke en oude inheemse geloof.
In het dorp is het verboden om foto's van de bevolking te maken. Volgens de oude legende zou men bij het maken van een foto een stukje van de ziel wegnemen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 9 – San Cristóbal de las Casas      

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de spectaculaire Cañon del Sumidero oftewel de Sumidero Canyon. De canyon is ontstaan door de Río Grijalva die hier duizenden jaren geleden gestroomd heeft. De kloof heeft een lengte van 15 km. en op sommige stukken is de canyon meer dan 1000 meter hoog! Een boottocht door deze spectaculaire canyon mag niet ontbreken wanneer u zuid Mexico bezoekt!

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 10 – Palenque

U vervolgt de reis naar Palenque. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de mooie waterval Misol- Ha. Een paar kilometer verder liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul. Wie wat verkoeling zoekt kan hier een verfrissende duik nemen.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 11 – Palenque

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de archeologische zone van Palenque. De ruïnes van Palenque liggen verscholen in het tropisch regenwoud en dat maakt de locatie erg bijzonder. Wanneer u door de oude binnenstad loopt kunt u de brulapen in de verte horen brullen en vliegen de ara’s boven uw hoofd.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 12 – Chicanna

Vroeg op voor de lange, maar indrukwekkende rit naar Chicanna. Onderweg is veel te zien. Zo kunt u een bezoek brengen aan de minder bekende opgravingen van Xpujil, Becan en Kohunlich.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 13 & 14 – Tulum

U vervolgt u reis naar de mooie en rustige stranden van Tulum. U kunt hier tevens een bezoek brengen aan de gelijknamige ruïne van Tulum. Het bijzondere van deze ruïne is haar locatie op een rots aan zee. U overnacht in een sfeervol boutique hotel.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 15 – Playa del Carmen

De reis gaat door naar het voormalige visserplaatsje Playa del Carmen. Hier verblijft u in een kleinschalig hotel gelegen aan het hagelwitte strand van Playa del Carmen. Het Centrum ligt op ongeveer 15 minuten rijden.

De belangrijkste straat is Avenida 5. Hier wemelt het van de restaurantjes en barretjes. Voor de kust van Playa del Carmen kunt u uitstekend duiken en snorkelen. Vanuit Playa del Carmen kunt u met de ferry over naar het eiland Cozumel. Cozumel staat o.a. bekend om zijn goede duiklocaties. Verder kunt u in Playa del Carmen mountainbiken, paardrijden, surfen, quad rijden en nog veel meer.

Overnachting op basis van halfpension.

 

Dag 16 t/m 18  Playa del Carmen

Vrije dagen in Playa del Carmen.

Aan het eind van de dag moeten jullie de huurauto inleveren bij het verhuurstation in Playa del Carmen.

Overnachting op basis van halfpension.

 

Dag 19 - Vlucht naar huis

Helaas… de reis zit er alweer op!

U wordt bij uw hotel in Playa del Carmen opgehaald en naar de luchthaven van Cancún gebracht.

 

 • Vanaf € 3.109,- per persoon
 • Geldig tot 15 december 2024
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Hacienda’s & Boutique hotels

 

Inclusief:

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 18 overnachtingen in sfeervolle 4* boutique hotels en haciënda’s
 • Ontbijt
 • 14 dagen autohuur (economy/ Nissan Aprio) incl. vrije km, lokale taxen, CDW, WA, diefstalverzekering (eigen risico verzekerd middels een verzekering via UniGarant)
 • Informatie, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Overige excursies & maaltijden
 • Entree nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven

 

Selfdrive: Mexico in Stijl


 

Mexico is het land bij uitstek voor uw huwelijksreis! Het land biedt een diversiteit aan schitterende Maya opgravingen, traditionele indianen dorpen, witte stranden en een azuurblauwe zee. Tijdens de huwelijksreis kunt u volop genieten van romantiek en luxe in de comfortabele Boutique hotels & spa. Tegelijkertijd ziet u veel van het kleurrijke Mexico en kunt u op eigen gelegenheid activiteiten ondernemen met de huurauto, wanneer u daar zin in heeft!

 

Route: Cancún – Chichén Itzá –  Mérida – Campeche – Villahermosa – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Chicanna – Tulum – Playa del Carmen