Reis aanbod rondreizen Mexico

Mexico

 

Tijdens deze 23 daagse individuele rondreis brengt u een bezoek aan de meest interessante steden die Mexico te bieden heeft. U begint uw reis in Cancún om een eerste indruk van dit prachtige land te krijgen. Vervolgens reist u met de bus richting de koloniale steden Mérida & Campeche gevolgd door een bezoek aan de eeuwenoude Maya tempels bij Palenque en de indianendorpjes bij San Cristóbal de las Casas.  Daarna is het tijd om Mexico te verlaten en Guatemala te ontdekken! U reist via het sprookjesachtige kratermeer van Atitlán naar de koloniale stad Antigua.  Via de magische tempels van Tikal reist u naar het tropische eilandje Ambergris Caye voor de kust van Belize.

 

 

Route: Cancún – Mérida – Campeche – Palenque – San Cristóbal de las Casas – Panajachel – Antigua – Flores – Tikal – Ambergris Caye

 

Dag 1

 

 • Transfer airport Cancún - hotel
 • Overnachting Cancún

 

Dag 2

 • Overnachting Cancún

 

Dag 3

 • Transfer Cancún – Mérida (met stop in Chichén Itzá)
 • Excursie Chichén Itzá incl. lunch
 • Overnachting Mérda

 

Dag 4

 • Overnachting Mérda

 

Dag 5

 • Transfer Mérida – Campeche
 • Overnachting Campeche

 

Dag 6

 • Busticket Campeche – Palenque
 • Overnachting Palenque

 

Dag 7

 • Excursie archeologische opgravingen Palenque
 • Overnachting Palenque

 

Dag 8

 • Busticket  Palenque - San Cristóbal de las Casas
 • Overnachting San Cristóbal de las Casas

 

Dag 9

 • Stadstour San Cristóbal & Indianendorpjes San Juan Chamula & Zinacantán
 • Overnachting San Cristóbal de las Casas

 

Dag 10

 • Overnachting San Cristóbal de las Casas

 

Dag 11

 • Shuttle San Cristóbal de las Casas – Panajachel
 • Overnachting Panajachel

 

Dag 12

 • Boottocht Lago Atitlán
 • Overnachting Panajachel

 

Dag 13

 • Shuttle Panajachel – Chichicastenango - Panajachel
 • Overnachting Panajachel

 

Dag 14

 • Shuttle Panajachel – Antigua
 • Overnachting Antigua

 

Dag 15

 • Transfer Antigua – Guatemala busterminal
 • Busticket (nachtbus) Guatemala City – Flores

 

Dag 16

 • Overnachting Flores

 

Dag 17

 • Transfer Flores – Tikal
 • Lunch in Tikal
 • Sunset tour Tikal met Engelstalige gids
 • Overnachting Tikal

 

Dag 18

 • Sunrise tour met Engelstalige gids
 • Transfer Tikal – Flores
 • Overnachting Flores

 

Dag 19

 • Shuttle Flores – Belize City
 • Overnachting Ambergris Caye

 

Dag 20 – 22

 • Overnachting Ambergris Caye

 

Dag 23

 • Vlucht naar huis

 

Dag 1 - Aankomst Cancún

 

Bij aankomst op de luchthaven van Cancún staat een medewerker van ons u op te wachten om u welkom te heten en naar het hotel te brengen. De komende 2 nachten verblijft u in een sfeervol hotel aan het strand van Cancún

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 2 -  Cancún

Vrije dag in Cancún. U kunt vandaag bijkomen van de reis op het prachtige strand van Cancún.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag - 3 Cancún- Chichén Itzá- Mérida

U wordt bij uw hotel opgehaald voor de excursie naar één van de belangrijkste steden uit het Maya tijdperk; Chichén Itzá.  Het is één van de mooiste en meest bezochte Mayasteden ter wereld. Het meest indrukwekkende gebouw is El Castillo (ook wel de piramide van Kukulkán genoemd). Een ander hoogtepunt van Chichén Itzá is de balspeelplaats. Hier moesten de Maya's in twee groepen van 6 spelers op leven en dood tegen elkaar strijden. U wordt aan het eind van de middag afgezet bij uw hotel in Mérida waar u zult overnachten.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 4 -  Mérida

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken.

Wie Mérida bezoekt valt meteen voor deze charmante en aangename stad vol met historie, cultuur en kunst. U wandelt hier door de smalle Spaanse koloniale straatjes langs eeuwenoude huizen in pastelkleuren, geniet van de rust op een rustiek pleintje of maakt een romantische tocht per calesa (paardentaxi) door de straten van de oude stad. Het hart van de stad is Plaza Grande waar één van de oudste kerken van Mexico staat; de kathedraal de San Ildefonso.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 5 - Mérida- Campeche

U vervolgt de reis per transfer naar het sfeervolle en koloniale Campeche. Vanwege de ligging aan de kust was dit vroeger een echte piratenstad. Om zich tegen de piraten te beschermen werd er een fort, een stadsmuur en acht verdedigingstorens gebouwd waarvan er nog zeven overeind staan.
Binnen de stadsmuren vindt u smalle straatjes met prachtige pastelgekleurde huizen. De meeste bouwwerken dateren uit de 16e eeuw.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 6 - Campeche- Palenque

U vervolgt uw rondreis per bus naar Palenque. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de mooie waterval Misol- Ha. Een paar kilometer verder liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul. Wie wat verkoeling zoekt kan hier een verfrissende duik nemen.
Overnachting hotel basis van logies

 

Dag 7 - Palenque

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een excursie naar de archeologische zone van Palenque. De ruïnes van Palenque liggen verscholen in het tropisch regenwoud en dat maakt de locatie erg bijzonder. Wanneer u door de oude binnenstad loopt kunt u de brulapen in de verte horen brullen en vliegen de ara’s boven uw hoofd.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 8 - Palenque- San Cristóbal de las Casas

De reis gaat verder naar het prachtige plaatsje San Cristóbal de las Casas.

San Cristóbal vooral bekend vanwege haar koloniale architectuur, kleurrijke indianenmarkten en de traditionele indiaanse bevolking uit het heuvelland.
In de stad staan prachtige kerken waarvan de fel gekleurde kathedraal aan het Plaza 31 de

Marzo het meest opvalt. Op de pleinen in de stad zorgen schoenenpoetsers, kranten- en frisdrankverkopers voor de nodige levendigheid. In de zijstraten ziet u de karakteristieke fel gekleurde gevels die mooie foto's voor thuis opleveren.
De inheemse markt is altijd een schouwspel op zichzelf. U vindt hier sieradenmakers, kunstschilders en vrouwen die fraaie kleding en hoedjes maken.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 9 - San Cristóbal de las Casas

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een indrukwekkende excursie naar de indianendorpen San Juan Chamula & Zinacantán. Op ongeveer 5km. van San Cristóbal ligt het Indianendorp San Juan Chamula. Iedere zondag komen de Indianen van heinde en verre naar dit plaatsje om hun handelswaar te verkopen. Er is van alles te koop maar de echte lokale specialiteiten zijn houtsnijwerk en kleding.
U heeft een bijzondere ervaring wanneer u de Templo de San Juan bezoekt. Dit kerkje is zo bijzonder vanwege de vermenging van het katholieke en oude inheemse geloof.
In het dorp is het verboden om foto's van de bevolking te maken. Volgens de oude legende zou men bij het maken van een foto een stukje van de ziel wegnemen.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 10 - San Cristóbal de las Casas

Vandaag kunt u optioneel een bezoek brengen aan de spectaculaire Cañon del Sumidero oftewel de Sumidero Canyon. De canyon is ontstaan door de Río Grijalva die hier duizenden jaren geleden gestroomd heeft. De kloof heeft een lengte van 15 km. en op sommige stukken is de canyon meer dan 1000 meter hoog! Een boottocht door deze spectaculaire canyon mag niet ontbreken wanneer u zuid Mexico bezoekt!

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 11 - San Cristóbal de las Casas- Panajachel (Guatemala)

U reist vandaag per shuttle bus in ongeveer 8 uur naar het sprookjesachtige kratermeer Atitlán in Guatemala. Het meer ligt op een hoogte van 1500 meter en wordt omringd door twaalf vulkanen. De drie krachtigste vulkanen zijn Tolimán, Atitlán en San Pedro.

Rond het meer liggen zeventien dorpjes met ieder hun eigen authentieke gewoontes en gebruiken. De inwoners van de dorpen dragen hun kleurrijke traditionele klederdracht welke in elk dorp

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 12 - Panajachel

Na het ontbijt wordt u opgehaald en brengt u per boot een bezoek aan 3 traditionele dorpjes aan het meer van Atitlán. Tijdens het bezoek maakt u kennis met de lokale gebruiken van de inwoners en hun bijzondere klederdracht die in ieder dorp weer anders is. Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel afgezet en kunt u de avond vrij besteden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in de thermale baden in het plaatsje San Perdo La Laguna.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.
 

Dag 13 - Panajachel (alleen op donderdag & zondag)

Na het ontbijt reist u met de shuttle bus naar Chichicastenango.  De belangrijkste attractie van dit kleine Maya dorp is de markt op donderdag en zondag. Op deze dagen komen de kooplui van heide en verre hun handelswaar op de markt te koop aanbieden. Er is van alles te koop zoals dieren, bloemen, felgekleurde kleden, handgemaakte maskers en andere prachtige handwerken. Dit is dé plek om souvenirtjes te kopen. In de middag reist u weer terug naar Panajachel.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 14 - Panajachel- Antigua

Na het ontbijt reist u per shuttle bus verder naar het kleurrijke Antigua.

U kunt deze dag zelf invullen. In Antigua en omgeving is zoveel te doen dat verveling uitgesloten is. In de stad liggen een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.  Zo kunt u een bezoek brengen aan het Parque Central, het Palacio de Los Capitanes, Casa Popenoe, de barokke La Merced kerk en Las Capuchinas.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.


Dag 15 - Antigua- Flores

Vandaag kunt u wederom op eigen gelegenheid de omgeving van Antigua verkennen. Een populaire dagexcursie is de beklimming van de actieve Pacaya vulkaan. Wie het liever wat rustiger aan doet kan een interessante excursie naar de koffieplantages maken. Ook is het mogelijk om een spectaculaire mountainbike tour vanaf de Cerro de la Cruz te maken. Al deze excursies kunt u bij LAS reserveren. In de avond wordt u bij uw hotel opgehaald en per transfer naar het busstation van Guatemala Stad gebracht. Vanaf Guatemala stad reist u met een comfortabele nachtbus naar Flores.

 

Dag 16 - Flores

In de ochtend komt u aan in het koloniale plaatsje Flores. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel gelegen aan het meer. De rest van de dag kunt u vrij besteden in Flores. 

Het centrale plein van het plaatsje ligt boven op een kleine heuvel waar een koloniale kerk, het regeringsgebouw en een basketbalplein staan. De kleine smalle straatjes met kinderkopjes en de gekleurde huisjes met rode daken geven het plaatsje een sprookjesachtige sfeer.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 17 - Excursie Tikal

Vroeg op voor de transfer naar de mysterieuze ruïnestad Tikal. De ruïnes liggen in een gebied met een oppervlakte van 576 km2. Het gebied telt meer dan 400 bouwwerken. De steile tempels met een hoogte van ruim 55 m. steken ver boven de groene toppen van de jungle uit. Vanaf tempel V heeft u een adembenemend uitzicht over het omliggende regenwoud en de andere tempels die boven het groene bladerdak uitsteken.

Tijdens de wandeling langs de eeuwenoude gebouwen hoort u brulapen brullen, vliegen toekans en gekleurde papegaaien boven uw hoofd en komen nieuwsgierige neusbeertjes kijken of u wat lekkers te knabbelen bij u heeft. Het bezoek aan Tikal is onder leiding van een deskundige gids. Lunch is inbegrepen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 18 - Flores

Vandaag kunt u nog op eigen gelegenheid de tempels van Tikal bezoeken. In de middag wordt u per transfer naar Flores gebracht waar u overnacht.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 19 - Flores- Ambergris Caye (Belize)

Per shuttle bus reis u vandaag naar Belize City. Hier stapt u in de watertaxi die u naar de tropische stranden van Ambergris Caye brengt. U verblijft de komende nachten in een sfeervol hotel dat gelegen is aan het prachtige strand van Ambergris Caye.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 20 – 22 - Ambergris Caye

Vrije dag op Ambergris Caye.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 23 - Vlucht naar huis

Helaas… de rondreis zit er alweer op!

U gaat vandaag op eigen gelegenheid met de (water)taxi naar de luchthaven van Belize City waar u de vlucht terug naar huis neemt.

 

 • Vanaf € 2.559,- per persoon
 • Geldig tot 15 december 2024
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Middenklasse hotels

Inclusief:

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 22 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt tijdens het verblijf in Guatemala
 • Excursie Chichén Itzá incl. lunch en transfer naar Mérida
 • Transfer Mérida- Campeche
 • Busticket Campeche – Palenque
 • Excursie argeologische opgravingen Palenque
 • Stadstour San Cristóbal & Indianendorpjes San Juan Chamula & Zinacantán
 • Shuttle San Cristóbal de las Casas- Panajachel
 • Boottocht Lago Atitlán
 • Shuttle Panajachel- Chichicastenango- Panajachel (alleen donderdag & zondag)
 • Shuttle Panajachel- Antigua 
 • Transfer hotel in Antigua- busstation Guatemala Stad
 • Busticket (nachtbus) Guatemala Stad – Flores
 • Excursiepakket Tikal incl. transfers, bezoek aan Tikal met een deskundige gids, Sunset & sunrise tour 1x lunch
 • Shuttle Flores – Belize City
 • Informatie, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Overige excursies & maaltijden
 • Ontbijt tijdens het verblijf in Mexico
 • Entree nationale parken
 • Overige transfers
 • Persoonlijke uitgaven

Combireis Mexico, Guatemala & Belize


 

Tijdens deze 23 daagse individuele rondreis brengt u een bezoek aan de meest interessante steden die Mexico te bieden heeft. U begint uw reis in Cancún om een eerste indruk van dit prachtige land te krijgen. Vervolgens reist u met de bus richting de koloniale steden Mérida & Campeche gevolgd door een bezoek aan de eeuwenoude Maya tempels bij Palenque en de indianendorpjes bij San Cristóbal de las Casas.  Daarna is het tijd om Mexico te verlaten en Guatemala te ontdekken! U reist via het sprookjesachtige kratermeer van Atitlán naar de koloniale stad Antigua.  Via de magische tempels van Tikal reist u naar het tropische eilandje Ambergris Caye voor de kust van Belize.

 

 

Route: Cancún – Mérida – Campeche – Palenque – San Cristóbal de las Casas – Panajachel – Antigua – Flores – Tikal – Ambergris Caye