Reis Aanbod Rondreizen Cuba

Cuba

Wilt u niks missen van Cuba? Dan is de Cuba Compleet (selfdrive) reis perfect voor u. Tijdens deze 21 daagse reis doet u alle hoogtepunten van Cuba aan en bezoekt u met een huurauto tijdens het rondje de mooiste plaatsen. Van koloniale steden tot natuur en natuurlijk de niet te missen mooie stranden.

U start in Havana en proeft hier al van de geweldige sfeer door middel van een tour in een oldtimer en gaat u op stap met een Cubaan.

De reis brengt u daarna naar bijzondere plekken als Viñales en Cienfuegos. U geniet onderweg van mooie natuur, een stukje cultuur en schitterende koloniale gebouwen. Trinidad zult u versteld doen staan van de schoonheid van de architectuur. De reis gaat verder naar het kleurrijke maar weinig bezochte Camagüey, dan naar Santiago de Cuba. Baracoa is een hoogtepunt voor de natuurliefhebber met het schitterende nationale park Alejandro Humboldt. Via een prachtige kustroute rijdt u daarna naar het stadje Holguín. U brengt een kort bezoek aan studentenstad Santa Clara en uiteindelijk gaat u welverdiend ontspannen aan de azuurblauwe zee in Varadero.

 

Route:  Havana – las Terrazas – Viñales – Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad – Camagüey – Santiago de Cuba – Baracoa – Holguín – Santa Clara – Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water. 

Dag 1

Aankomst transfer Havana airport – hotel

Overnachting hotel

 

Dag 2

Stadsexcursie Havana te voet

Stadsexcursie met klassieke oldtimer

Overnachting hotel

 

Dag 3

Excursie ‘op stap met een Cubaan’

Overnachting hotel

 

Dag 4

Ophalen Huurauto

Rit naar Las Terrazas

Overnachting hotel

 

Dag 5

Rit naar Viñales

Overnachting hotel

 

Dag 6

Vrije dag Viñales

Overnachting hotel

 

Dag 7

Rit naar Playa Larga

Overnachting Casa Particular

 

Dag 8

Vrije dag Playa Larga

Overnachting Casa Particular

 

Dag 9

Rit naar Cienfuegos

Overnachting hotel

 

Dag 10

Rit naar Trinidad

Overnachting Casa Particular

                 

Dag 11

Vrije dag Trinidad

Overnachting Casa Particular

 

Dag 12

Rit naar Camagüey

Overnachting hotel

 

Dag 13

Rit naar Santiago de Cuba

 

Dag 14

Vrije dag Santiago de Cuba

Overnachting hotel

 

Dag 15

Rit naar Baracoa

Overnachting hotel

 

Dag 16

Vrije dag Baracoa

Overnachting hotel

 

Dag 17

Rit naar Holguin

Overnachting hotel

 

Dag 18

Rit naar Santa Clara

Overnachting hotel

 

Dag 19

Rit naar Varadero

Inleveren Huurauto

Overnachting hotel

 

Dag 20

Vrije dag Varadero

Overnachting hotel

 

Dag 21

Transfer naar Havana airport

Dag 1 -  Havana

Welkom in Cuba! Bij aankomst op de luchthaven van Havana staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.

Havana is een UNESCO-werelderfgoed-stad en bezit een prachtige koloniale architectuur, een levendige cultuur, prachtige theaters. Ook muziek is een belangrijk aspect in Havana.

De stad ligt aan een baai en is opgedeeld in verschillende wijken: La Habana Vieja (het oude stadcentrum), en Vedado (het nieuwe gedeelte van de stad). U verblijft in het oude stadsgedeelte, op 150 m. afstand van het centrale plein en op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Havana

Stadsexcursie Havana (te voet én in klassieke auto!): Vandaag gaat u eerst een wandeling maken door het oude historische centrum. ‘La Habana Vieja’ is het beste te voet te ontdekken. Onder leiding van een gids wandelt u door kleurrijke straten, langs het oude plein en leert u meer over de geschiedenis, politiek en cultuur van Havana. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Na de stadswandeling wordt u opgehaald door een chauffeur die u meeneemt in een klassieke oldtimer uit de jaren 50. U rijdt o.a. langs het centrum van Havana, Malecon, 5th Avenue van Miramar en de ‘Plaza de la Revolución.

In de namiddag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en is er tijd voor ontspanning.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 -  Havana

Excursie ‘Op stap met een Cubaan’: U gaat de hele dag op stap met een ‘vriend’ uit Havana. U wordt bij uw accommodatie opgehaald in de vroege morgen en de mogelijkheden voor vandaag worden besproken met uw gids. Afhankelijk van de beschikbaarheid en uw eigen belangstelling maakt u een wandeling langs een dokters praktijk, een markt en een ‘gewone’ Cubaanse winkel. Waar producten op ‘de bon’ worden verkocht. Na de bezoeken ontmoet u een Cubaanse familie of neemt plaats in een paladar waar u de lunch gebruikt. Ook is het mogelijk een sociaal project in de wijk van uw vriend te bezoeken. Deze excursie maakt het voor iedereen mogelijk om ‘Het Cuba’ van binnenuit te ervaren. U zult gemiddeld 5 km lopen, dus goede schoenen zijn noodzakelijk, bij verre afstanden zal lokaal transport worden gebruikt, voor alle leeftijden geschikt. In de middag haalt u de huurauto op, morgen begint u aan een mooie rondrit door Cuba!

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 - Las Terrazas

Rit naar las Terrazas. Op een uur afstand van Havana ligt Las Terrazas, het bekendste dorp in de Sierra del Rosario, dat haar naam te danken heeft aan de voor de pijnbomen aangelegde terrassen die nu kenmerkend zijn voor het gezicht van deze ongerepte regio. U verblijft in een bijzonder hotel dat omgeven is door een weelderige, tropische vegetatie.

Middag vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan een oude gemoderniseerde koffieplantage genaamd de Buena Vista waar u tevens heerlijk kunt eten in het bijbehorende restaurant. Een andere optie is een tocht maken langs de San Juan rivier naar de Canada del Infierno, een schaduwrijke poel waar u vele vogelsoorten zult ontdekken. Wilt u liever iets actiefs doen, huur dan een mountainbike en ga er op uit in de omgeving!
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt
 

Dag 5 - Viñales

Tijd om erop uit te trekken met de huurauto: U vertrekt richting uw volgende bestemming: Viñales.
Dit rustige, koloniale en mooie stadje is ideaal voor een kort verblijf. Viñales ligt in de Valle de Viñales, een uniek landschap met de zogeheten mogotes. Mogotes behoren tot de oudste rotsen in Cuba en zijn de enige resten van het oude kalksteenplateau.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 -  Viñales

Dag vrij te besteden in Viñales. Viñales bestaat sinds 1607en heeft haar naam te danken aan de door een immigrant van de Canarische Eilanden aangelegde wijngaard. Cuba heeft Viñales bestempeld tot ‘schoolvoorbeeld van een authentieke koloniale nederzetting’. Deze invloeden ziet u onder andere in de hoofdstraat van het stadje. Hier ziet u nog veel koloniale huizen met de karakteristieke arcaden. Deze arcaden bieden beschutting tegen de zon en de onverwachte tropische regenstormen en hebben dus een duidelijke functie.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 -  Playa Larga

De rit brengt u vandaag naar een tropische bestemming: Playa Larga. Hier geniet u van een prachtige heldere, blauwe zee! Playa Larga is nog niet ontdekt door de toeristenmassa, waardoor er geen hotels zijn, enkel ‘casa particulares. Snorkelliefhebbers kunnen hun lol op, maar ook duiken behoort tot de mogelijkheden.

Playa Larga ligt aan de bekende Varkensbaai (Bahía de Cochinos) en is vooral bijzonder aantrekkelijk vanwege de natuur: een uitgestrekt grote moeras- en mangrove gebied ten westen van Playa Larga.

Overnachting in Casa particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 -  Playa Larga

Dag vrij te besteden voor ontspanning.

Overnachting in Casa particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 -  Cienfuegos

Rit naar Cienfuegos: De rit vandaag is niet heel lang, maar zeker een mooie. Onderweg rijdt u langs een mooi stuk kust en geniet u van uitzicht over de zee.

Cienfuegos wordt ook wel ‘la Perla del Sur’ (parel van het zuiden) genoemd, vanwege de mooie koloniale gebouwen en Franse invloeden. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook is er een gezellige wandelboulevard langs de baai, een buurt vol mooie villa’s en één van de best voorziene winkelstraten van heel Cuba. Er zijn een paar zeer goede restaurants in Cienfuegos.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 - Trinidad

U pakt uw spullen weer in en reist door naar Trinidad.  Trinidad behoort tot een van de zeven steden die in de 16e eeuw door een kleine groep Spanjaarden werd gesticht onder leiding van Diego Velázquez. Originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen; het lijkt wel of er niets is veranderd sinds de koloniale tijd!

Overnachting Casa Particular op basis van logies/ontbijt


Dag 11 –  Trinidad

Dag vrij te besteden in Trinidad. Bezoek de stad op eigen gelegenheid. Zeer de moeite waar is de Iglesia y Convento de San Francisco. Dit is een mooi, oud klooster. Vanuit de klokkentoren van het klooster, dat dateert uit 1853 en ook het symbool van de stad is, heeft u een prachtig uitzicht over de stad Trinidad en haar omgeving. Ook buiten het centrum van Trinidad valt veel te beleven. Een bezoek aan het Parque Céspedes is de moeite waard. Hier komen jong en oud ’s avonds bij elkaar om van de muziek te genieten en om te dansen. Iets waar Cubanen erg goed in zijn, evenals in het spel der flirten! U kunt hier ook een dagje rust nemen om even heerlijk te ontspannen.  

Overnachting Casa Particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 12 - Camagüey

U gaat Trinidad weer verlaten en rijdt verder naar Camagüey. Camagüey, dat in een groot veeteeltgebied ligt, heeft een bloeiend cultureel leven en een groot historisch centrum in de koloniale stijl. Het valt dan ook niet mee om de weg te vinden in een doolhof van pleinen, kronkelstraatjes, doodlopende wegen en splitsingen.

Middag vrij te besteden: Struin vandaag door de straten, pleinen en binnenplaatsjes van Camagüey. Sla een bezoek aan de Iglesia del Carmen niet over. Deze bijzondere kerk werd pas in 1825 gebouwd maar heeft een duidelijk barok karakter. Een andere aanrader is het Museo Provincial Ignacio Agramonte, het enige militaire gebouw in de stad uit de 19e eeuw. Sinds 1948 is het een groot museum dat is gewijd aan de geschiedenis van het gebouw, de natuurlijke historie en kunst van de stad en provincie.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 -  Santiago de Cuba

De route voert u langs de vlaktes rondom Camagüey naar de bergen richting Santiago de Cuba. Zoals bijna elke route in Cuba zult u weer versteld staan van de grote verschillen in landschappen.

Deze stad is waarschijnlijk de meest Afrikaanse, de meest muzikale en de meest hartstochtelijke stad van Cuba.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 - Santiago de Cuba

Dag vrij te besteden in Santiago de Cuba.  Bezoek vandaag op eigen gelegenheid de stad.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 - Baracoa

Rit naar Baracoa: Vandaag rijdt u over de ‘farola’, de beroemde weg die aangelegd is in de jaren ’60 om Baracoa met de rest van Cuba te verbinden. De rit gaat door een woestijnlandschap. Onderweg zult u verkopers tegenkopen die lekkernijen aanbieden. In de verte kunt u Guantanamo Bay en de Amerikaanse basis zien liggen.

Baracoa wordt omringd door cacao- en koffieplantages. Het oude centrum neemt u mee de geschiedenis in, met koloniale huizen, antieke auto’s en onverharde wegen. Op het centrale plein is vaak live muziek te horen. Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 - Baracoa

Dag vrij te besteden in Baracoa. Wat kunt u zoals doen in Baracoa?:

Bezoek in ieder geval het centrale plein: Plaza de Indepencia, waar overdag de bevolking samenkomt om in de schaduw de laatste nieuwtjes uit te wisselen. En waar het ’s avonds goed vertoeven is door te luisteren naar de muziek vanuit de leukste Casa de Trova van Cuba. Aan dit plein is ook de oudste kerk van Cuba gelegen, Nuestra Señora de la Asunción. In deze kerk ligt ook het ‘Cruz de la Parra’ een 500 jaar oud kruis. Overdag is de kerk gesloten, alleen geopend tijdens mis.

Bezoek het ‘Museo Municipal’ in het fort Matachín. De collectie van het museum geeft een goed inzicht in de geschiedenis van Baracoa en heeft een mooie collectie ‘Polimita picta’, prachtig gekleurde slakkenhuisjes. Deze slakken komen nog steeds voor in dit gebied en zijn beschermd.

 

Buiten Baracoa kunt u een bezoek brengen aan de Tafelberg ‘El Yunque’, er kunnen wandelingen en mountain Bike tochten gemaakt worden op deze berg.

Ook zijn er diverse stranden rond Baracoa bij de monding van de rio Toa en de rio Duaba. Bij de rio Duaba ligt een leuke ranch waar u een tuin kunt bezoeken. Er wordt uitleg gegeven over de Cacao teelt en u kunt er lunchen.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17 -    Holguin

Rit naar Holguin: Vandaag een hobbelige rit, want de eerste 3 uur rijdt u over onverharde wegen. De rit duurt totaal zo’n 6 uur. Het is wel een mooie route, langs de kust.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 18 -  Santa Clara

Vandaag rijdt u verder richting Santa Clara. De stad Santa Clara is een must voor wie geïnteresseerd is in het leven van de Argentijnse Revolutionair Che Guevara. In 1958 vonden hier de laatste gevechten van de door Che Guevara geleide guerrilla oorlog plaats. Santa Clara wordt daarom ook wel ‘de stad van de heldhaftige guerrilla’ genoemd.
Parque Leoncio Vidal is het prachtige hoofdplein van Santa Clara, kenmerkend en liggend in het hart van de stad, en heeft zijn oorspronkelijke sfeer van de periode rond 1925 gehouden.
Bezoek het Monument ‘Comandante Ernesto Che Guevara’  dat werd opgericht ter herinnering aan de Slag van Santa Clara en is gewijd aan de held Che Guevara. Het complex bevat een museum en het mausoleum van Che Guevara.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 19 -  Varadero

De rit gaat verder naar het prachtige Varadero.

Varadero is het meer exclusieve deel van Cuba. Hier vindt u een overvloed aan hotels, schitterende stranden met helder blauwe, warme zeewater maakt deze plaats tot een echt paradijs. Varadero is de prefecte bestemming voor zonaanbidders, maar ook voor watersporters.

Overnachting in Hotel op basis van logies/ontbijt
 

Dag 20 - Varadero

Dag vrij te besteden in Varadero om even bij te komen van de mooie rondrit door Cuba. Verlengen is natuurlijk ook een optie!

Overnachting in Hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 21-  Terugvlucht naar huis

Vandaag is het echt tijd om naar huis te gaan. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Havana gebracht. Aankomst in Amsterdam volgende ochtend.

Prijs per persoon: Vanaf € 2.399,-

op basis van 2 personen

 

01 nov - 21 dec 2019: € 2.399,- 

21 dec - 01 apr 2020: € 2.775,-

01 apr - 31 okt 2020: € 2.399,-

 

Inclusief:

 • Overnachtingen in hotels
 • Ontbijt
 • Stadsexcursie Havana (wandeling & met klassieke oldtimer)
 • Excursie ‘op stap met een Cubaan’
 • Huurauto (dag 3 tot en met dag 19), Type Economy (of groter indien wenselijk)

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Luchthavenbelasting
 • Optionele Excursies
 • Verzekering huurauto, borg, extra bestuurder en drop-off kosten
 • Toeristenkaart á EUR 25,- per stuk
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Vertrekbelasting (vaak al inclusief in vliegticket)

 

 

 

Cuba Compleet


Wilt u niks missen van Cuba? Dan is de Cuba Compleet (selfdrive) reis perfect voor u. Tijdens deze 21 daagse reis doet u alle hoogtepunten van Cuba aan en bezoekt u met een huurauto tijdens het rondje de mooiste plaatsen. Van koloniale steden tot natuur en natuurlijk de niet te missen mooie stranden.

U start in Havana en proeft hier al van de geweldige sfeer door middel van een tour in een oldtimer en gaat u op stap met een Cubaan.

De reis brengt u daarna naar bijzondere plekken als Viñales en Cienfuegos. U geniet onderweg van mooie natuur, een stukje cultuur en schitterende koloniale gebouwen. Trinidad zult u versteld doen staan van de schoonheid van de architectuur. De reis gaat verder naar het kleurrijke maar weinig bezochte Camagüey, dan naar Santiago de Cuba. Baracoa is een hoogtepunt voor de natuurliefhebber met het schitterende nationale park Alejandro Humboldt. Via een prachtige kustroute rijdt u daarna naar het stadje Holguín. U brengt een kort bezoek aan studentenstad Santa Clara en uiteindelijk gaat u welverdiend ontspannen aan de azuurblauwe zee in Varadero.

 

Route:  Havana – las Terrazas – Viñales – Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad – Camagüey – Santiago de Cuba – Baracoa – Holguín – Santa Clara – Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water.