Reis Aanbod Rondreizen Cuba

Cuba

Wilt u Cuba ontdekken op de beste manier maar rijdt u liever niet zelf? Laat u dan naar de mooiste plekjes brengen tijdens deze rondreis ‘Cuba Deluxe’! In 10 dagen bezoekt u een aantal hoogtepunten van Cuba en wordt u tijdens 6 dagen overal begeleid door ervaren gidsen en hoeft u zelf niet aan vervoer van A naar B te denken.

U start de reis in het bruisende Havana waar u direct ondergedompeld wordt in Cubaanse sferen door de koloniale uitstraling, klassieke auto’s en muzikale deuntjes overal op straat.

Vanuit Havana reist u naar het provincieplaatsje Viñales, dat ondanks de bloeiende tabaksindustrie in de omgeving haar landelijke sfeer heeft behouden. De vallei van Viñales is met de groene tabaksvelden en ‘mogotes’ (ondergrondse rivieren en bronnen) een uniek stukje Cuba.

Na Viñales wordt u naar Cienfuegos gebracht, waar u verrast wordt door een fascinerende architectuur en ligging aan de ‘Bahia de Juaga’. De reis gaat verder naar Trinidad, ook wel de ‘architectonische schatkamer van Cuba’ genoemd. De charme van Trinidad komt u tegemoet in elke straat waar u loopt.

U reist als laatste via Santa Clara naar Varadero, een badplaats die staat voor strandvakantie in optima forma. Denk aan schitterende witte stranden, schoon en helder water en natuurlijk….palmbomen!

 

Route:  Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara - Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water. 

Dag 1

VIP Aankomst transfer Havana airport – hotel

Overnachting hotel

 

Dag 2

Excursie oud Havana (wandeling) & tour in klassieke auto

Lunch Chef I Justo

Bezoek werkplaats Amerikaanse auto’s

Overnachting hotel

 

Dag 3

Excrsie: In voetstappen van Ernest Hemmingway

Overnachting hotel

 

Dag 4

Rit naar Viñales met privé chauffeur/gids

Bezoek watervallen Soroa. Bezoek uitkijkpunt Los Jazmines

Overnachting hotel

 

Dag 5

Dagexcursie Viñales inclusief lunch

diner

Overnachting hotel

 

Dag 6

Rit Viñales – Cienfuegos

Bezoek varkensbaai & boattour + museum Playa Giron + lunch in paladar

Overnachting hotel

 

Dag 7

City tour Cienfuegos by classic car + wandeling

Bezoek Palacio del Valle + drankje, Terry theater, Casa de la Cultura & Botanische tuin

Overnachting

 

Dag 8

Excusrei stadstour Trinidad. Bezoek museo de Romantica

Lunch in Paladar Trinidad

Overnachting

 

Dag 9

Rit Trinidad - Santa Clara – Varadero

Mausoleum Che + Tren Blindado

Afscheid privé gids in Varadero

Overnachting hotel

 

Dag 10

VIP Transfer hotel – Havana airport

Dag 1 - Havana

Welkom in Cuba! Bij aankomst op de luchthaven van Havana staat er een VIP privé transfer voor u klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.

Havana is een UNESCO-werelderfgoed-stad en bezit een prachtige koloniale architectuur, een levendige cultuur, prachtige theaters. Ook muziek is een belangrijk aspect in Havana.

De stad ligt aan een baai en is opgedeeld in verschillende wijken: La Habana Vieja (het oude stadcentrum), en Vedado (het nieuwe gedeelte van de stad). U verblijft in het oude stadsgedeelte, op 150 m. afstand van het centrale plein en op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Havana

Stadsexcursie Havana (te voet én in klassieke auto!): Vandaag gaat u eerst een wandeling maken door het oude historische centrum. ‘La Habana Vieja’ is het beste te voet te ontdekken. Onder leiding van een gids wandelt u door kleurrijke straten, langs het oude plein en leert u meer over de geschiedenis, politiek en cultuur van Havana. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Na de stadswandeling wordt u opgehaald door een chauffeur die u meeneemt in een klassieke oldtimer uit de jaren 50. U rijdt o.a. langs het centrum van Havana, Malecon, 5th Avenue van Miramar en de ‘Plaza de la Revolución.

Lunch Chef Ivan Justo: De stijl van het restaurant Chef Ivan Justo is zeker mediterraan te noemen. Hij weet als geen ander sfeer te brengen in zijn, in het 200 jaar oude pand gevestigde, restaurant. De eetgelegenheid ligt verscholen vlakbij het museum van de Revolutie aan de Aguacate No.9 en is met smaak en elegantie ingericht. Chef Ivan Justo is een begrip in Havana. Het lukte hem als één van de eerste in zijn restaurant een goed en uitgebalanceerd menu te presenteren, ook tijdens de ‘moeilijke periode’, een periode toen er nog veel producten niet te verkrijgen waren. Een uitgebreide menukaart met veel vis en goede wijn. De uitstekende en vriendelijk bediening maakt deze excursie compleet. In de namiddag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en is er tijd voor ontspanning.

Excursie werkplaats Amerikaanse auto’s:  In de middag gaat u naar een werkplaats waar talloze Amerikaanse auto’s opgelapt worden en te bezichtigen zijn. Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het mogelijk is dat de Cubanen hun Amerikaanse auto’s goed houden? Deze excursie van ongeveer drie uur biedt u de mogelijkheid om een garage te bezoeken en de geheimen van de Cubaanse automonteur te ontdekken. U maakt daarna ook een tocht in één van de wagens.

Lunch is inbegrepen.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 - Havana

De ochtend is vrij te besteden in Havana. In de middag staat er een excursie op het programma:

In de voetstappen van Ernest Hemingway:  Havana is in cultureel opzicht onder meer verbonden met het leven en werk van Ernest Hemingway. De grote Amerikaanse schrijver had een ‘tweede huis’ in Havana en bracht een groot deel van zijn leven door in Cuba, waar hij inspiratie opdeed voor een aantal van zijn bekende boeken. U bezoekt eerst ‘Finca Vigía’ het woonhuis van de schrijver Hemingway, in het plaatsje San Francisco de Paula, net buiten Havana. U brengt daarna een bezoek aan één van Hemigways stamkroegen ‘Floridita’ en ‘Don Gregorio’ waar u een cocktail drinkt. Tevens bezoekt u het vissersdorpje Cojimar. Deze unieke setting diende als inspiratie voor zijn bestseller: 'De oude man en de zee'. Als laatste gaat u naar Hotel Ambos Mundos, waar Hemingway aan het begin van de jaren 30 verbleef. Op het dakterras van het restaurant kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Einde dag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 - Viñales

In de ochtend wordt u door uw privéchauffeur (Engelstalig en tevens gids) opgehaald, waarmee u de komende dagen uw rondreis door Cuba gaat maken. U vertrekt richting uw volgende bestemming: Viñales.
Dit rustige, koloniale en mooie stadje is ideaal voor een kort verblijf. Viñales ligt in de Valle de Viñales, een uniek landschap met de zogeheten mogotes. Mogotes behoren tot de oudste rotsen in Cuba en zijn de enige resten van het oude kalksteenplateau.

U bezoekt ‘Cueva del Indio’: een grot met een ondergrondse rivier, waarin u met een bootje een tocht kunt maken. In ‘El Jardin de Caridad’: een prachtige botanische tuin in het centrum van het dorp met veel liefde onderhouden door twee Cubaanse dames. ‘Mural Prehistorica’ een persoonlijk project van Fidel Castro, hij gaf opdracht om een groot fel gekleurd kunstwerk aan te brengen op een mogote, met als onderwerp de wording van de socialistische mens. U bezoekt een tabaksboerderij en krijgt uitleg over de teelt en het maken van de wereldberoemde sigaren.

Lunch is inbegrepen.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - Viñales

Excursie Viñales: De gids haalt u op neemt u mee naar de Viñales Vallei waar u de omgeving gaat verkennen.

U brengt o.a. ene bezoek aan de grot ‘ueva del Indio, El Jardín de Caridad en Mural de la Prehistoria, Ook neemt de gids u mee naar een tabaksboerderij waar u leert over de productie van tabak.

Lunch & Diner is inbegrepen.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 - Cienfuegos

U reist vandaag naar Cienfuegos: Deze rit is niet heel lang, maar wel een mooie. Onderweg naar Cienfuegos komt u door het Nationaal Park ´Peninsula de Zapata´. U bezoekt een krokodillenkwekerij. Dit is de grootste kwekerij van heel Cuba. Er worden zo’n 100.000 dieren ondergebracht in poelen en onder begeleiding kunnen bezoekers vanaf observatieposten uitkijken naar de krokodillen en andere reptielen. Niet ver van de krokodillenfarm ligt het dorpje Guamá. Hier is een vakantiedorp aangelegd die enkel per boot te bereiken is. Het dorp bestaat uit 49 hutten op een aantal kleine eilandjes in de Laguna del Tesoro. Het meer dankt zijn naam aan een legende over een Goudschat. Wil je deze eilanden bezoeken dan maak je een afspraak met één van de boten die daar liggen om je weg te brengen. Leuker is ook om door het mangrove natuurgebied te varen en vogels te spotten. Je kunt dit afspreken met je bootsman ( fooi gewenst). Nog 30 km verder ligt de Varkensbaai, in 1961 woedde hier een strijd tussen de Cubaanse strijdkrachten en een klein invasieleger gesteund door Amerika om een einde te maken aan de revolutie. Ook in het museum van Playa Gíron kunt u hierover verschillende documenten en foto’s bekijken. Ook staat er historisch oorlogsmateriaal.

Lunch inbegrepen

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 – Stadstour Cienfuegos, Trinidad

Stadsexcursie Cienfuegos: U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat in een klassieke oldtimer het stadscentrum van Cienfuegos verkennen. U maakt tijdens deze excursie ook een korte stadwandeling. De gids vertelt u over de geschiedenis van de stad en neemt u mee naar de mooiste plekjes. U brengt tevens een bezoek aan het Palacio del Valle, een sierlijk paleis dat tegenwoordig dienst doet als restaurant en rooftopbar. Ook gaat u naar het Terry Theater, Casa de la Cultura en als laatste de botanische tuin.

In de middag wordt u naar uw volgende bestemming gebracht: Trinidad.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 – Trinidad

Stadsexcursie Trinidad: Vandaag krijgt u een rondleiding door de ‘schatkamer van Cuba’. Originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen; het lijkt wel of er niets is veranderd sinds de koloniale tijd! U bezoekt o.a. de Iglesia y Convento de San Francisco, een mooi, oud klooster. Vanuit de klokkentoren van het klooster, dat dateert uit 1853 en ook het symbool van de stad is, heeft u een prachtig uitzicht over de stad Trinidad en haar omgeving.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 - Santa Clara, Varadero

Vandaag reist u per transfer naar Varadero. Onderweg bezoekt u eerst Santa Clara, een oud handelsstadje op de route van de Oriente naar Havana. Santa Clara (ook wel El Che genoemd) is de hoofdstad van de provincie Villa Clara in Centraal-Cuba ligt aan de westelijk voet van het Sierra del Escambray-gebergte. Het middelpunt van Santa Clara is het plein Parque Vidal. Ook Teatro La Caridad, Parque Leoncio Vidal en het Mausoleum van Che Guevara zijn ware trekpleisters in Santa Clara. U brengt een bezoek aan het mausoleum van Che Guevarra en het ‘Tren Blindado’ monument. In deze trein waren wapens opgeslagen die de revolutionaire troepen van Fidel Castro goed konden gebruiken. Na de overmeestering werd al snel heel Cuba in bezit genomen door de revolutionairen en Ché werd de held van de revolutie. Het wereldberoemde lied ‘El Comandante Che Guevara ’ gaat over deze overmeestering. U bezoekt tevens het plein van de Revolutie waar het mausoleum gevestigd is. Buiten mag u foto’s maken, binnen niet. Naast het mausoleum is een klein museum over Ché, dit geeft een interessant overzicht over het leven van deze Argentijn.

Lunch is inbegrepen. Einde middag wordt u naar Varadero gebracht.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 - Vertrek naar huis

De reis door het mooie Cuba zit er op! U wordt per VIP transfer naar de luchthaven van Havana gebracht waar u op de vlucht naar huis stapt.

Voor wie liever nog even een paar dagen wil ontspannen aan het einde van de reis is verlenging aan het strand van Varadero een uitstekende optie.

                                                                                

Prijs per persoon: Vanaf € 3.199,-

op basis van 2 personen

 

01 nov - 21 dec 2019: € 3.455,- 

21 dec - 02 jan 2020: € 3.899,-

03 jan - 01 apr 2020: € 3.549,-

01 apr - 31 okt 2020: € 3.199,-


Inclusief:
• Overnachtingen in comfortabele hotels
• Ontbijt

All Inclusive in Varadero
• 6 dagen vervoer met privé chauffeur/gids (1 persoon)
VIP Transfers van- en naar de luchthaven Havana
• Excursie Oud Havana (wandeling & oldtimer)
• Bezoek werkplaats Amerikaanse auto’s
• Lunch Chef Ivan Justo (dag 2)
• Excursie In de voetstappen van Ernest Hemmingway
• Bezoek watervallen Soroa, Los Jazmines
• Lunch - restaurant Balcon de Viñales (dag 4)
• Excursie Viñales (Cueva del Indio, El Jardín de Caridad, Mural de la Prehistoria)
• Lunch op tabaksplantage (dag 5)
• Diner in Paladar El Olivo (dag 5)
• Bezoek varkensbaai & boattour + museum Playa Giron
• lunch in paladar* (dag 6)
• Stadsexcursie Cienfuegos (wandeling & oldtimer)
• Stadsexcursie Trinidad, bezoek aan Museo Romántico
• Lunch in paladar* (dag 8)
• Bezoek Mausoleum Che + Tren Blindado
• Lunch in Santa Clara (dag 9)

*restaurant

Exclusief:
• Intercontinentale vlucht
• Luchthavenbelasting
• Optionele Excursies
• Persoonlijke uitgaven

• Toeristenkaart € 25,- p.p.
• Overige maaltijden
• Fooien
• Vertrekbelasting (vaak al inclusief in vliegticket)

 

Cuba Deluxe met privé gids


Wilt u Cuba ontdekken op de beste manier maar rijdt u liever niet zelf? Laat u dan naar de mooiste plekjes brengen tijdens deze rondreis ‘Cuba Deluxe’! In 10 dagen bezoekt u een aantal hoogtepunten van Cuba en wordt u tijdens 6 dagen overal begeleid door ervaren gidsen en hoeft u zelf niet aan vervoer van A naar B te denken.

U start de reis in het bruisende Havana waar u direct ondergedompeld wordt in Cubaanse sferen door de koloniale uitstraling, klassieke auto’s en muzikale deuntjes overal op straat.

Vanuit Havana reist u naar het provincieplaatsje Viñales, dat ondanks de bloeiende tabaksindustrie in de omgeving haar landelijke sfeer heeft behouden. De vallei van Viñales is met de groene tabaksvelden en ‘mogotes’ (ondergrondse rivieren en bronnen) een uniek stukje Cuba.

Na Viñales wordt u naar Cienfuegos gebracht, waar u verrast wordt door een fascinerende architectuur en ligging aan de ‘Bahia de Juaga’. De reis gaat verder naar Trinidad, ook wel de ‘architectonische schatkamer van Cuba’ genoemd. De charme van Trinidad komt u tegemoet in elke straat waar u loopt.

U reist als laatste via Santa Clara naar Varadero, een badplaats die staat voor strandvakantie in optima forma. Denk aan schitterende witte stranden, schoon en helder water en natuurlijk….palmbomen!

 

Route:  Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara - Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water.