Reis Aanbod Rondreizen Cuba

Cuba

Voor de ontspannen reiziger die er even tussenuit wil om op te laden, maar tegelijkertijd ook iets mee te krijgen van de sfeer van Cuba, si deze reis perfect! U start in Havana waar u niet aan de bruisende sfeer en prachtige koloniale architectuur ontkomt. Hier krijgt u een rondleiding op authentieke wijze: in een klassieke Amerikaanse auto.

Vervolgens haalt u zelf een huurauto op en begint u aan een mooie rondreis waarbij de nadruk op natuur en strand ligt. U bezoekt eerst het uitgestrekte groene gebied Viñales, waar de tabaksplantages zich bevinden. Daarna is het de hoogste tijd voor een tropische stop bij het idyllische eilandje Cayo Levisa. Dan rijdt u via Santa Clara naar de volgende strand bestemming: Playa Ancón. In Trinidad en Cienfuegos wordt u weer een beetje ondergedompeld in de geschiedenis van Cuba en geniet u van de mooiste straatjes en prachtige gebouwen. Als laatste bestemming rijdt u met de huurauto naar Varadero, waar wederom de mooiste witte stranden te vinden zijn. U levert de huurauto in en geniet hier van de heldere zee en tropische sfeer.

 

Route: Havana – Viñales – Cayo Levisa - La Moka – Santa Clara - Playa Ancon – Trinidad – Cienfuegos - Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water. 

Dag 1

Aankomst transfer Havana airport – hotel

Overnachting hotel

 

Dag 2

Stadsexcursie met klassieke oldtimer

Lunch in paladar

Percussie workshop

Pick up huurauto einde middag

Overnachting hotel

 

Dag 3

Rit naar Viñales

Overnachting Casa Particular

 

Dag 4

Vrije dag

Overnachting Casa Particular

 

Dag 5

Rit naar Cayo Levisa. Boot vanaf Palma Rubia naar Cayo Levisa

Overnachting hotel

 

Dag 6

Vrije dag Cayo Levisa

Overnachting hotel

 

Dag 7

Rit naar la Moka

Overnachting hotel

 

Dag 8

Rit naar Santa Clara

Overnachting hotel

 

Dag 9

Rit naar Playa Ancón

Overnachting hotel

 

Dag 10

Vrije dag Playa Ancón

Overnachting hotel

                 

Dag 11

Rit naar Trinidad

Overnachting Casa Particular

 

Dag 12

Vrije dag Trinidad

Overnachting Casa Particular

 

Dag 13

Rit naar Cienfuegos

Overnachting hotel

 

Dag 14

Rit naar Varadero

Overnachting hotel

 

Dag 15

Vrije dag Varadero

Overnachting hotel

 

Dag 16

Transfer naar Havana airport

Dag 1 -  Havana

Welkom in Cuba! Bij aankomst op de luchthaven van Havana staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.

Havana is een UNESCO-werelderfgoed-stad en bezit een prachtige koloniale architectuur, een levendige cultuur, prachtige theaters. Ook muziek is een belangrijk aspect in Havana.

De stad ligt aan een baai en is opgedeeld in verschillende wijken: La Habana Vieja (het oude stadcentrum), en Vedado (het nieuwe gedeelte van de stad). U verblijft in het oude stadsgedeelte, op 150 m. afstand van het centrale plein en op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 -  Havana

Stadsexcursie Havana in klassieke auto!: U wordt bij uw hotel opgehaald door een chauffeur die u meeneemt in een klassieke oldtimer uit de jaren 50. U rijdt o.a. langs het centrum van Havana, Malecon, 5th Avenue van Miramar en de ‘Plaza de la Revolución. Na de tour is het tijd voor een lekkere lunch in een typische Cubaans restaurant, ook wel ‘paladar’genoemd.

In de namiddag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en is er tijd voor ontspanning. Ook kunt u einde dag de huurauto ophalen waarmee u morgen begint aan de mooie rondreis door Cuba.

Lunch inbegrepen

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 -  Viñales

Tijd om erop uit te trekken met de huurauto: U vertrekt richting uw volgende bestemming: Viñales.
Dit rustige, koloniale en mooie stadje is ideaal voor een kort verblijf. Viñales ligt in de Valle de Viñales, een uniek landschap met de zogeheten mogotes. Mogotes behoren tot de oudste rotsen in Cuba en zijn de enige resten van het oude kalksteenplateau.

Overnachting Casa particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 -  Viñales

Dag vrij te besteden in Viñales. Viñales bestaat sinds 1607en heeft haar naam te danken aan de door een immigrant van de Canarische Eilanden aangelegde wijngaard. Cuba heeft Viñales bestempeld tot ‘schoolvoorbeeld van een authentieke koloniale nederzetting’. Deze invloeden ziet u onder andere in de hoofdstraat van het stadje. Hier ziet u nog veel koloniale huizen met de karakteristieke arcaden. Deze arcaden bieden beschutting tegen de zon en de onverwachte tropische regenstormen en hebben dus een duidelijke functie.

Overnachting Casa particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 -  Cayo Levisa

De rit brengt u vandaag naar een tropische bestemming: het eiland Cayo Levisa. Zonaanbidders, sportduikers en rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen. Het ligt 1,5 km voor de kust en is per boot te bereiken vanaf Palma Rubia. De witte stranden en tropische begroeiing geven een paradijselijke sfeer.

U neemt vanaf de kustweg de afslag naar het plaatsje Marian en rijdt door langs de talloze bananenplanten naar Palma Rubia om de boot te nemen.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 - Cayo Levisa         

Vrije dag in Cayo Levisa om lekker te ontspannen, te snorkelen of duiken.

 

Dag 7 - Las Terrazas

Rit naar las La Moka (las Terrazas). U verblijft in een bijzonder hotel dat omgeven is door een weelderige, tropische vegetatie.

Middag vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan een oude gemoderniseerde koffieplantage genaamd de Buena Vista waar u tevens heerlijk kunt eten in het bijbehorende restaurant. Een andere optie is een tocht maken langs de San Juan rivier naar de Canada del Infierno, een schaduwrijke poel waar u vele vogelsoorten zult ontdekken. Wilt u liever iets actiefs doen, huur dan een mountainbike en ga er op uit in de omgeving!
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 - Santa Clara

Vandaag rijdt u verder richting Santa Clara. De stad Santa Clara is een must voor wie geïnteresseerd is in het leven van de Argentijnse Revolutionair Che Guevara. In 1958 vonden hier de laatste gevechten van de door Che Guevara geleide guerrilla oorlog plaats. Santa Clara wordt daarom ook wel ‘de stad van de heldhaftige guerrilla’ genoemd.
Parque Leoncio Vidal is het prachtige hoofdplein van Santa Clara, kenmerkend en liggend in het hart van de stad, en heeft zijn oorspronkelijke sfeer van de periode rond 1925 gehouden.
Bezoek het Monument ‘Comandante Ernesto Che Guevara’  dat werd opgericht ter herinnering aan de Slag van Santa Clara en is gewijd aan de held Che Guevara. Het complex bevat een museum en het mausoleum van Che Guevara.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 - Playa Ancón

Rit naar Playa Ancón: Ongeveer 12 km. ten zuiden van Trinidad ligt een klein schiereiland met een paar lekkere stranden. De rotsen en het koraalrif hebben op een paar plaatsen ondiepe lagunes gevormd. Er zijn een paar strandclubs en er kan uitstekend duiksport uitgeoefend worden. U kunt hier ook fietsen of brommers huren.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 - Playa Ancón

Vrije dag in Playa Ancón. Om aan het srand te vertoeven. La Boca is populair bij de Cubanen. Het standje bij Club Amigo Costa Sur is rustiger en heeft twee bars.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 11 - Trinidad

U pakt uw spullen weer in en reist door naar Trinidad.  Trinidad behoort tot een van de zeven steden die in de 16e eeuw door een kleine groep Spanjaarden werd gesticht onder leiding van Diego Velázquez. Originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen; het lijkt wel of er niets is veranderd sinds de koloniale tijd!

Overnachting Casa Particular op basis van logies/ontbijt


Dag 12 – Trinidad

Dag vrij te besteden in Trinidad. Bezoek de stad op eigen gelegenheid. Zeer de moeite waar is de Iglesia y Convento de San Francisco. Dit is een mooi, oud klooster. Vanuit de klokkentoren van het klooster, dat dateert uit 1853 en ook het symbool van de stad is, heeft u een prachtig uitzicht over de stad Trinidad en haar omgeving. Ook buiten het centrum van Trinidad valt veel te beleven. Een bezoek aan het Parque Céspedes is de moeite waard. Hier komen jong en oud ’s avonds bij elkaar om van de muziek te genieten en om te dansen. Iets waar Cubanen erg goed in zijn, evenals in het spel der flirten! U kunt hier ook een dagje rust nemen om even heerlijk te ontspannen.  

Overnachting Casa Particular op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 -  Cienfuegos

Rit naar Cienfuegos: De rit vandaag is niet heel lang, maar zeker een mooie. Onderweg rijdt u langs een mooi stuk kust en geniet u van uitzicht over de zee.

Cienfuegos wordt ook wel ‘la Perla del Sur’ (parel van het zuiden) genoemd, vanwege de mooie koloniale gebouwen en Franse invloeden. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook is er een gezellige wandelboulevard langs de baai, een buurt vol mooie villa’s en één van de best voorziene winkelstraten van heel Cuba. Er zijn een paar zeer goede restaurants in Cienfuegos.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 -  Varadero

De rit gaat verder naar het prachtige Varadero.

Varadero is het meer exclusieve deel van Cuba. Hier vindt u een overvloed aan hotels, schitterende stranden met helder blauwe, warme zeewater maakt deze plaats tot een echt paradijs. Varadero is de prefecte bestemming voor zonaanbidders, maar ook voor watersporters.

Overnachting in Hotel op basis van logies/ontbijt
 

Dag 15 -  Varadero

Dag vrij te besteden in Varadero om even bij te komen van de mooie rondrit door Cuba. Verlengen is natuurlijk ook een optie!

Overnachting in Hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 -  Terugvlucht naar huis

Vandaag is het echt tijd om naar huis te gaan. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Havana gebracht. Aankomst in Amsterdam volgende ochtend.

Prijs per persoon: Vanaf: € 2.179,-

 

01 nov - 21 dec 2019: € 2.655,- 

21 dec - 02 jan 2020: € 2.775,-

03 jan - 30 apr 2020: € 2.435,-

01 mtr - 31 okt 2020: € 2.179,-

 

 

Inclusief:
• Overnachtingen in hotels/ casa particular
• Ontbijt
• Stadstour Havana per klassieke auto
• Lunch in paladar ( dag 2)
• Percussie workshop
• 12 dagen Huurauto Economy (Kia Picanto of gelijkwaardig) of groter indien gewenst
• Transfers van- en naar de luchthaven Havana
• Engelstalige gids bij excursies
• 24 uur ondersteuning lokale agent

 


Exclusief:
• Intercontinentale vlucht
• Binnenlandse vluchten
• Luchthavenbelastng

• Verzekering huurauto, borg, extra bestuurder en drop-off kosten
• Optionele Excursies
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden
• Fooien
• Vertrekbelasting (vaak al inclusief in vliegticket)

Cuba Natuur & Strand


Voor de ontspannen reiziger die er even tussenuit wil om op te laden, maar tegelijkertijd ook iets mee te krijgen van de sfeer van Cuba, si deze reis perfect! U start in Havana waar u niet aan de bruisende sfeer en prachtige koloniale architectuur ontkomt. Hier krijgt u een rondleiding op authentieke wijze: in een klassieke Amerikaanse auto.

Vervolgens haalt u zelf een huurauto op en begint u aan een mooie rondreis waarbij de nadruk op natuur en strand ligt. U bezoekt eerst het uitgestrekte groene gebied Viñales, waar de tabaksplantages zich bevinden. Daarna is het de hoogste tijd voor een tropische stop bij het idyllische eilandje Cayo Levisa. Dan rijdt u via Santa Clara naar de volgende strand bestemming: Playa Ancón. In Trinidad en Cienfuegos wordt u weer een beetje ondergedompeld in de geschiedenis van Cuba en geniet u van de mooiste straatjes en prachtige gebouwen. Als laatste bestemming rijdt u met de huurauto naar Varadero, waar wederom de mooiste witte stranden te vinden zijn. U levert de huurauto in en geniet hier van de heldere zee en tropische sfeer.

 

Route: Havana – Viñales – Cayo Levisa - La Moka – Santa Clara - Playa Ancon – Trinidad – Cienfuegos - Varadero (of Cayo Santa Maria)

 

Wie liever naar een rustiger en minder toeristische strandbestemming gaat aan het eind van de reis, bieden we een verblijf in Cayo Santa Maria aan, aan de noordkust van Cuba. Hier is het genieten van wit zand en helder turquise water.