Reis Aanbod Rondreizen Cuba

Cuba

Wilt u in korte tijd veel van Cuba zien? Kies dan voor deze 8 daagse rondreis door Cuba. Een mooie rondreis met huurauto, waarbij u de absolute hoogtepunten bezoekt en echte Cubaanse excursies doet waardoor u het gevoel heeft niks gemist te hebben van dit vrolijke eiland.

Uiteraard is verlenging aan het strand mogelijk.

 

Route: Havana – Viñales – Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos – Remedios - Havana

Dag 1

Aankomst transfer Havana airport – hotel

Overnachting hotel

 

Dag 2

Wandeltour Havana

Salsa workshop

Overnachting hotel

 

Dag 3

Privé excursie Viñales/Pinar del Rio

Overnachting Casa Particular

 

Dag 4

Ophalen huurauto

Rit naar Santa Clara

Overnachting Casa Particular

 

Dag 5

Rit naar Trinidad

Overnachting hotel

 

Dag 6

Rit naar Cienfuegos

Overnachting hotel

 

Dag 7

Rit naar Remedios

Overnachting hotel

 

Dag 8

Inleveren huurauto op Havana airport

Dag 1 - Havana

Welkom in Cuba! Bij aankomst op de luchthaven van Havana staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel in de stad te brengen.

Havana is een UNESCO-werelderfgoed-stad en bezit een prachtige koloniale architectuur, een levendige cultuur, prachtige theaters. Ook muziek is een belangrijk aspect in Havana.

De stad ligt aan een baai en is opgedeeld in verschillende wijken: La Habana Vieja (het oude stadcentrum), en Vedado (het nieuwe gedeelte van de stad). U verblijft in het oude stadsgedeelte, op 150 m. afstand van het centrale plein en op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Havana

Wandeltour Havana: Vandaag wordt u eerst opgehaald door de gids die u meeneemt naar het oude centrum van Havana. ‘La Habana Vieja’ is het beste te voet te ontdekken. Onder leiding van de Engelssprekende gids wandelt u door kleurrijke straten, langs het oude plein en leert u meer over de geschiedenis, politiek en cultuur van Havana. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Aansluitend aan de wandeltour krijgt u een korte Salsa workshop. In Cuba is salsa dansen een ‘way of life’; Overal hoor je muziek en op veel plekken spelen live bands. Laat u verleiden door het meeslepende ritme tijdens deze super leuke workshop!

In de middag gaat u fietsend de stad door:

E-Biketour Havana: Deze tour biedt u een breed beeld van de verschillende culturen en bezienswaardigheden in Havana. Bezoek aan de Callejón de Hamel (een kleurrijk steegje met Afro-Cubaanse religie kunst), Plaza John Lennon (ingewijd door Fidel Castro zelf als bewonderaar van de Beatles) een lokale groente- en fruitmarkt, ‘Cementario Colon’ (een van de 4 mooiste begraafplaatsen in de wereld vol legendes en verhalen) Plaza de la Revolucion (beroemd voor de 1 mei viering); het bos van Havana en vele andere attracties. Terug naar uw hotel of uw casa particular. Natuurlijk eindigt uw fietstour met een verfrissend drankje.

Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 - Viñales

Excursie Viñales & Pinar del Rio: U wrdt opgehaald bij uw hotel en bezoekt vandaag Viñales.
Dit rustige, koloniale en mooie stadje is ideaal voor een kort verblijf. Viñales ligt in de Valle de Viñales, een uniek landschap met de zogeheten mogotes. Mogotes behoren tot de oudste rotsen in Cuba en zijn de enige resten van het oude kalksteenplateau. Einde dag keert u terug naar Havana en wordt u terug naar uw hotel gebracht.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 - Santa Clara

U haalt vandaag de huurauto op en begint aan de rondreis door Cuba.

Uw eerste bestemming is Santa Clara. De stad Santa Clara is een must voor wie geïnteresseerd is in het leven van de Argentijnse Revolutionair Che Guevara. In 1958 vonden hier de laatste gevechten van de door Che Guevara geleide guerrilla oorlog plaats. Santa Clara wordt daarom ook wel ‘de stad van de heldhaftige guerrilla’ genoemd.
Parque Leoncio Vidal is het prachtige hoofdplein van Santa Clara, kenmerkend en liggend in het hart van de stad, en heeft zijn oorspronkelijke sfeer van de periode rond 1925 gehouden.
Bezoek het Monument ‘Comandante Ernesto Che Guevara’  dat werd opgericht ter herinnering aan de Slag van Santa Clara en is gewijd aan de held Che Guevara. Het complex bevat een museum en het mausoleum van Che Guevara.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - Trinidad

U pakt uw spullen weer in en reist door naar Trinidad. Trinidad behoort tot een van de zeven steden die in de 16e eeuw door een kleine groep Spanjaarden werd gesticht onder leiding van Diego Velázquez. Originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen; het lijkt wel of er niets is veranderd sinds de koloniale tijd!

Bezoek de stad op eigen gelegenheid. Zeer de moeite waar is de Iglesia y Convento de San Francisco. Dit is een mooi, oud klooster. Vanuit de klokkentoren van het klooster, dat dateert uit 1853 en ook het symbool van de stad is, heeft u een prachtig uitzicht over de stad Trinidad en haar omgeving.

Overnachting Casa Particular op basis van logies/ontbijt


Dag 6 - Cienfuegos

Rit naar Cienfuegos: De rit vandaag is niet heel lang, maar zeker een mooie. Onderweg rijdt u langs een mooi stuk kust en geniet u van uitzicht over de zee.

Cienfuegos wordt ook wel ‘la Perla del Sur’ (parel van het zuiden) genoemd, vanwege de mooie koloniale gebouwen en Franse invloeden. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook is er een gezellige wandelboulevard langs de baai, een buurt vol mooie villa’s en één van de best voorziene winkelstraten van heel Cuba. Er zijn een paar zeer goede restaurants in Cienfuegos.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 - Remedios

U rijdt vandaag naar Remedios. Het pittoreske koloniale dorpje Remedios is een goede uitvalsbasis om de eilanden voor de kust te verkennen. op 50 kilometer van Santa Clara ligt. Hier ziet u zeer goed bewaard gebleven Spaanse architectuur uit de zeventiende eeuw. Een van de meest typerende architectonische bijzonderheden van de stad zijn de grote portalen waarbij de dakrand de wandelaars beschermt tegen de zon. Ook vindt u veel van de typische grote ramen met ijzeren hekwerk, huizen met paradijselijke binnentuin, de prachtigste dakterrassen, en nog veel meer.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 - Terugvlucht naar huis

Vandaag is het echt tijd om naar huis te gaan. U rijdt terig naar startpunt Havana en levert de huurauto in op de luchthaven van Havana. Vlucht naar huis, aankomst in Amsterdam volgende ochtend.
 

Prijs per persoon: Vanaf € 999,-

op basis van 2 personen

 

01 nov - 30 apr 2020: € 1.199,-
01 mei - 14 jul 2020: € 1.099,-
15 jul - 31 okt 2020: € 999,-

 

Inclusief:
• Overnachtingen in middenklasse hotels/ casa particular
• Ontbijt
• Stadstour (wandeltour) Havana
• Salsa workshop
• E-bike tour
• 5 dagen Huurauto (Kia Picanto of gelijkwaardig) of groter indien gewenst
• Verzekeringen huurauto
• Transfers van- en naar de luchthaven Havana
• Engelstalige gids bij excursies
• 24 uur ondersteuning lokale agent

Exclusief:
• Intercontinentale vlucht
• Binnenlandse vluchten
• Luchthavenbelasting
• Optionele Excursies
• Verzekering, deposit, extra bestuurder en drop-off kosten

• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden

•  Toeristenkaart € 25,-p.p.
• Fooien
• Vertrekbelasting (vaak al inclusief in vliegticket)

Cuba Intens


Wilt u in korte tijd veel van Cuba zien? Kies dan voor deze 8 daagse rondreis door Cuba. Een mooie rondreis met huurauto, waarbij u de absolute hoogtepunten bezoekt en echte Cubaanse excursies doet waardoor u het gevoel heeft niks gemist te hebben van dit vrolijke eiland.

Uiteraard is verlenging aan het strand mogelijk.

 

Route: Havana – Viñales – Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos – Remedios - Havana