Reis Aanbod Rondreizen Costa Rica

Costa Rica

Rondreis door Midden Amerika

Tijdens deze 26 daagse rondreis door Midden Amerika bezoekt u een aantal hoogtepunten van dit kleurrijke continent. De reis begint in de koloniale stad Antigua. Hier vindt u prachtig gekleurde gebouwen en sfeervolle pleinen. Bij het sprookjesachtige kratermeer van Atitlán vindt zeventien dorpjes met ieder hun eigen authentieke gewoontes en gebruiken. Hiervan zult u er een aantal bezoeken.

Dan gaat de reis verder naar de bijzondere Maya tempels van Copán in Honduras.

Via de witgekleurde stad Suchitoto reist u naar Nicaragua waar u de koloniale steden Léon en Granada bezoekt. Het verblijf in Nicaragua sluit u af met een verblijf in een verlaten jungle lodge aan de San Juan rivier. U verlaat het ruige Nicaragua en reist via La Fortuna naar het nevelwoud van Monteverde in Costa Rica. Dan is het tijd voor ontspanning aan het strand van Tamarindo waar u deze prachtige rondreis Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua en Costa Rica zult eindigen.

Route: Antigua – Panajachel – Guatemala City – Copán (Honduras) – Suchitoto (El Salvador) – León (Nicaragua) – Granada – Rio San Juan – La Fortuna (Costa Rica) – Monteverde – Tamarindo – San José

 

 

 

Dag 1
o Transfer airport Guatemala – hotel Antigua
o Overnachting Antigua

Dag 2
o Stadstour Antigua
o Overnachting Antigua

Dag 3
o Shuttle naar Panajachel
o Overnachting Panajachel

Dag 4
o Boottocht & bezoek authentieke dorpjes Atitlán
o Overnachting Panajachel

Dag 5
o Shuttle naar Chichicastenango (bezoek markt)
o Shuttle naar Guatemala Stad
o Overnachting Guatemala Stad

Dag 6
o Shuttle naar Copán (Honduras)
o Overnachting Copán

Dag 7
o Overnachting Copán

Dag 8
o Transfer naar Suchitoto (El Salvador)
o Overnachting Suchitoto

Dag 9
o Overnachting Suchitoto

Dag 10
o Transfer naar León
o Overnachting León

Dag 11
o Stadstour León
o Overnachting León

Dag 12
o Transfer naar Granada
o Excursie Masaya vulkaan en lokale markt
o Overnachting Granada

Dag 13
o Overnachting Granada

Dag 14
o Overnachting Granada

Dag 15 & 16 & 17
o Transfer naar Managua airport
o Vlucht Managua – San Carlos
o Boottransfer San Carlos – Rio San Juan (Sabalos Lodge)
o Overnachting Rio San Juan

Dag 18
o Boottransfer Rio San Juan – La Fortuna (Costa Rica)
o Overnachting La Fortuna

Dag 19
o Excursie Arenal vulkaan
o Overnachting La Fortuna

Dag 20
o Shuttle naar Monteverde
o Avondtour Monteverde
o Overnachting Monteverde

Dag 21
o Overnachting Monteverde

Dag 22
o Shuttle naar Tamarindo
o Overnachting Tamarindo

Dag 23 & 24
o Overnachting Tamarindo

Dag 25
o Shuttle naar San José
o Overnachting San José

Dag 26
o Transfer hotel – San Jose airport

 

Dag 1 – Aankomst Guatemala Stad, transfer naar Antigua
Bij aankomst op de luchthaven van Guatemala Stad staat een medewerker op u te wachten om u welkom te heten in Guatemala en u naar uw hotel te brengen. De komende nachten verblijft in een sfeervol koloniaal hotel in het centrum van Antigua.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 2 – Stadstour Antigua
Vandaag is uw eerste dag in het kleurrijke Antigua. Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een bezoek aan de stad. In de stad liggen een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Zo brengt u een bezoek aan het Parque Central, het Palacio de Los Capitanes, Casa Popenoe, de barokke La Merced kerk en Las Capuchinas.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 3 – Panajachel
Na het ontbijt wordt u opgehaald en per shuttle bus naar uw volgende bestemming gebracht. U verblijft de komende nachten aan het sprookjesachtige kratermeer Atitlán. Het meer ligt op een hoogte van 1500 meter en wordt omringd door twaalf vulkanen. De drie krachtigste vulkanen zijn Tolimán (3158m.), Atitlán (3537m.) en San Pedro (3020m.).
Rond het meer liggen zeventien dorpjes met ieder hun eigen authentieke gewoontes en gebruiken. De inwoners van de dorpen dragen hun kleurrijke traditionele klederdracht welke in elk dorp verschillend is. De komende nachten verblijft u in een sfeervol hotel in Panajachel.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 4 – Boottocht & bezoek authentieke dorpjes Atitlán
Na het ontbijt wordt u opgehaald en brengt u per boot een bezoek aan 3 traditionele dorpjes aan het meer van Atitlán. Tijdens het bezoek maakt u kennis met de lokale gebruiken van de inwoners en hun bijzondere klederdracht die in ieder dorp weer anders is. Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel afgezet en kunt u de avond vrij besteden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in de thermale baden in het plaatsje San Perdo La Laguna.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 5 – Bezoek Chichicastenango (donderdag), Guatemala Stad
Vroege transfer naar Chichicastenango. De belangrijkste attractie van dit kleine Maya dorp is de markt op donderdag en zondag. Op deze dagen komen de kooplui van heide en verre hun handelswaar op de markt te koop aanbieden. Er is van alles te koop zoals dieren, bloemen, felgekleurde kleden, handgemaakte maskers en andere prachtige handwerken. Dit is dé plek om souvenirtjes te kopen.
In de middag reist u met de shuttle naar Guatemala Stad waar u de nacht zult doorbrengen.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 6 – Copán (Honduras)
Vandaag vroeg op voor de transfer naar het kleine plaatsje Copán in Honduras. De rit brengt u door prachtig landschap met bananenplantages in ongeveer 6 uur in Copán. Bij aankomst kunt u op eigen gelegenheid het kleine vriendelijke plaatsje verkennen.
Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt.

Dag 7 – Copán
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de bijzondere ruines van Copán bekijken. Een uniek bouwwerk is de hiërogliefentrap die langs een 30 meter hoge piramide gebouwd is. De trap is versierd met meer dan 2000 hiërogliefen. De hiërogliefen vertellen de geschiedenis van de Copán dynastie. Een ander opmerkelijk bouwwerk is het balspeelveld.
Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt.

Dag 8 – Suchitoto (El Salvador)
Het is tijd om de spullen te pakken en per transfer verder te reizen naar uw volgende bestemming; Suchitoto. Dit sfeervolle stadje heeft mooie koloniale gebouwen, kerken, verschillende kunst galerieën en gezellige restaurants.
U kunt op eigen gelegenheid een wandeling door de gezellige straatjes van het koloniale plaatsje maken.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 9 – Suchitoto
Vrije dag in Suchitoto. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het museum van de Salvadoraanse schrijver en schilder Alejandro Coto bezoeken. In het museum vindt u antieke voorwerpen, de kleurrijke tuinen, koloniale patio's en heeft u een spectaculair uitzicht over het Suchitlán meer. Een andere mogelijkheid is om een wandeling langs de Las Señoras rivier te maken. Tijdens de wandeling passeert u de Zacamil hangbrug en de El Cubo waterval.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 10 – León (Nicaragua) (dinsdag)
Vandaag reist u per transfer verder naar León in Nicaragua. De koloniale stad León is schitterend. De stad bestaat uit vele verschillende wijken met kerken en religieuze kunstwerken. In León bevindt zich de grootste kathedraal van Midden- Amerika.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 11 – Stadstour León
Tijdens de stadswandeling door deze historische, culturele en religieuze hoofdstad van Nicaragua maakt u kennis met de geschiedenis en het culturele erfgoed van León. U brengt o.a. een bezoek aan de grootste kathedraal van Midden Amerika waar u vanaf het dak een schitterend uitzicht heeft over de 3 vulkanen ‘Los Maribios'. De grote dichter Rubén Dario ligt begraven inde kathedraal.
Na het bezoek aan de kathedraal gaat u naar het oude huis van de dichter, dat nu een museum is en alles vertelt over de beroemde dichter. Ook komen er nog meer koloniale kerkjes aan bod tijdens de stadstour.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 12 – Granada
Transfer naar Granada. Onderweg bezoekt u het nationale park Masaya en de gelijknamige vulkaan. Breng ook een bezoek aan de markt, bekend om de handwerkers en de beroemde hangmatten van Masaya. Eind van de middag komt u aan in Granada waar u zult overnachten
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 13 – Granada
Dag vrij te besteden. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum van de stad bezoeken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de ‘isletas’. Tijdens de boottocht brengt u een bezoek aan het apen eiland waar u naast aapjes ook verschillende vogelsoorten kunt spotten.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 14 – Granada
Dag vrij te besteden. 
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 15 & 16 & 17 – Rio San Juan
Transfer vanaf uw hotel in Granada naar de luchthaven in Managua. U vliegt vandaag naar San Carlos. Bij aankomst wordt u per boot naar uw accommodatie aan de San Juan rivier gebracht. U verblijft 2 nachten in een eenvoudige bungalow met eigen douche en toilet. In de omgeving van de ecolodge zijn een aantal wandelpaden uitgezet en met wat gelukt komt u brulapen, doodskopapen en tropische vogels tegen.
Overnachting op basis van volpension

Dag 18 – La Fortuna (Costa Rica)
In La Fortuna verblijft u in een comfortabel hotel met schitterend uitzicht op de Arenal vulkaan. La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van veel restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan. Een aantal hotels in La Fortuna hebben zelfs uitzicht op de vulkaan die nog steeds actief is en voor mooie spektakels zorgt! Een excursie naar de Arenal vulkaan behoort tot één van de favoriete excursies van de bezoekers. Vooral aan de westzijde is de activiteit van de vulkaan zichtbaar. De andere kant is geheel begroeid met regenwoud.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 19 – Excursie Arenal vulkaan, La Fortuna
Vandaag staat er een mooie tocht naar de Arenal vulkaan op het programma.
Voor de klim van de Arenal vulkaan vertrekt u vroeg in de ochtend. U maakt een wandeling met gids naar het hart van het tropische regenwoud en eindigt bij de zijkant van de Arenal vulkaan. Tijdens de tocht leert u over de geschiedenis van de vulkaan en het ecosysteem rondom de vulkaan. Eenmaal boven passeert u een oude lavastroom uit 1992. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over het meer van Arenal en de achterliggende jungle. U kunt aansluitend ontspannen in de warmwaterbronnen (optioneel).
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 20 – Monteverde, avondtour
Na het ontbijt reist u per shuttle naar Monteverde. Monteverde ligt op de grens van Guanacaste en Puntarenas. Het is een prachtig gebied waar een veelzijdige flora en fauna schuilt. U verblijft in een comfortabel hotel dat is omgeven door natuur. Hier komt u aan het eind van uw dag helemaal tot rust.
In de avond staat er een `nachttour’ op het programma: U gaat met een gids op pad in het bijzondere nevelwoud, waar talloze vogels en andere dieren leven.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 21 - Monteverde
Vrije dag in Monteverde. Enorme bossen op hellingen worden het hele jaar omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. U waant zich een beetje in een sprookjeswoud. De lucht in de bergen koelt af, waardoor de bewolking ontstaat wat tevens van groot belang is voor de waterhuishouding van het land.
De planten in het nevelwoud groeien overal langs elkaar, boven elkaar en onder elkaar, op verschillende hoogten. Het park bestaat uit 6 ecosystemen en meer dan 1500 soorten planten. Ook dieren kunnen gespot worden, al houden ze zich graag verscholen in de bossen. Vogelliefhebbers kunnen hier wel hun hart ophalen. Er zijn in het reservaat 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, toekans, zangvogels en de meest fascinerende vogel van Costa Rica: de quetzal.

Dag 22 – Tamarindo
Het is tijd voor wat ontspanning. U reist vandaag met de shuttle naar Playa Tamarindo. In Tamarindo vindt u gezellige restaurantjes en winkeltjes. Het plaatsje is niet alleen aantrekkelijk vanwege het prachtige strand met palmbomen, maar ook vanwege de lederzeeschildpadden die hier tussen september en maart aan land komen om hun eieren te leggen. Voor de liefhebbers van surfen, paardrijden en duiken zijn er volop excursiemogelijkheden.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 23 & 24 – Tamarindo
Vrije dagen om te relaxen aan het prachtige strand van Tamarindo.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 25 – San José
Met de shuttle reist u vandaag naar San José voor een laatste overnachting. De middag kunt u vrij beseden in San José. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan het Jademuseum, het Goudmuseum en het Nationaal Museum, met elk een indrukwekkende verzameling van pre-Columbiaanse kunstwerken. Ook het Teatro Nacional, één van de mooiste en oudste gebouwen van Costa Rica is een bezoekje waard. Wie wil winkelen moet zeker even langs het commercieel centrum ´El Pueblo´, waar ook restaurants en cafés aanwezig zijn. Op de markt ´Mercado central´ kunt u souvenirs van houtsnijwerk, muziekinstrumenten, kleding en kruiden kopen.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 26 – Vlucht naar Amsterdam
Helaas….. de indrukwekkende rondreis door Midden Amerika zit er weer op. Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van San José

o       € 2.950,- per persoon
o       Gebaseerd op 2 personen
o       Geldig tot 01 december 2024
o       Middenklasse hotels/ posada’s

Inclusief:

o       Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in programma

o       25 overnachtingen in middenklasse hotels/ posada’s
o       Ontbijt
o       Stadstour Antigua
o       Shuttle Antigua- Panajachel
o       Boottocht & bezoek authentieke dorpjes Atitlán
o       Shuttle Panajachel – Chichicastenango – Guatemala Stad
o       Shuttle Guatemala Stad – Copán
o       Transfer Copán – Suchitoto
o       Transfer Suchitoto – León
o       Transfer León – Granada
o       Excursie Masaya vulkaan en lokale markt
o       Transfer Granada – Managua airport
o       Vlucht Managua – San Carlos
o       Transfer San Carlos – Rio San Juan (Sabalos Lodge)
o       Volpension tijdens het verblijf in de Sabalos Lodge
o       Transfer Rio San Juna – La Fortuna
o       Shuttle La Fortuna – Monteverde
o       Shuttle Monteverde – Tamarindo
o       Shuttle Tamarindo – San José
o       Engelstalige gids bij excursies

Exclusief:
o      Intercontinentale vlucht & toeslagen
o       Optionele excursies
o       Maaltijden & dranken
o       Persoonlijke uitgaven en fooien
o       Vertrekbelasting

Midden Amerika rondreis


Rondreis door Midden Amerika

Tijdens deze 26 daagse rondreis door Midden Amerika bezoekt u een aantal hoogtepunten van dit kleurrijke continent. De reis begint in de koloniale stad Antigua. Hier vindt u prachtig gekleurde gebouwen en sfeervolle pleinen. Bij het sprookjesachtige kratermeer van Atitlán vindt zeventien dorpjes met ieder hun eigen authentieke gewoontes en gebruiken. Hiervan zult u er een aantal bezoeken.

Dan gaat de reis verder naar de bijzondere Maya tempels van Copán in Honduras.

Via de witgekleurde stad Suchitoto reist u naar Nicaragua waar u de koloniale steden Léon en Granada bezoekt. Het verblijf in Nicaragua sluit u af met een verblijf in een verlaten jungle lodge aan de San Juan rivier. U verlaat het ruige Nicaragua en reist via La Fortuna naar het nevelwoud van Monteverde in Costa Rica. Dan is het tijd voor ontspanning aan het strand van Tamarindo waar u deze prachtige rondreis Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua en Costa Rica zult eindigen.

Route: Antigua – Panajachel – Guatemala City – Copán (Honduras) – Suchitoto (El Salvador) – León (Nicaragua) – Granada – Rio San Juan – La Fortuna (Costa Rica) – Monteverde – Tamarindo – San José