Reis Aanbod Rondreizen Costa Rica

Costa Rica

 

Costa Rica is het land bij uitstek voor een huwelijksreis! Maar ook voor reizigers die gewoon houden van comfort en luxe en willen genieten van een fijn hotel na alle activiteiten op een dag: Wij boeken graag de betere accommodatie voor u!

 

Het land biedt een diversiteit aan schitterende natuur, witte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen. Tijdens de huwelijksreis kunt u volop genieten van romantiek en luxe in de comfortabele hotels & spa. Tegelijkertijd ziet u veel van het natuurrijke land en kunt u op eigen gelegenheid activiteiten ondernemen met de huurauto, wanneer u daar zin in heeft!

 

Route: San José- Tortuguero- Puerto Viejo- Arenal- Rincón de la Vieja- Tamarindo- Monteverde- Manuel Antonio- San José

Let op: Dit is een reis met luxe hotels & comfortabele hotels. Indien u dezelfde reis wilt maken met eenvoudigere hotels is dat ook mogelijk.

 

Dag 1

 • Transfer San José airport – hotel
 • Overnachting San José

 

Dag 2 – 3

 • Excursie pakket Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten
 • Overnachting Tortuguero

 

Dag 4

 • Ontvangst huurauto Caribische kust
 • Overnachting Puerto Viejo

 

Dag 5

 • Huurauto
 • Overnachting Puerto Viejo

 

Dag 6 – 7

 • Huurauto
 • Overnachting Arenal

 

Dag 8 – 9

 • Huurauto
 • Overnachting Rinón de la Vieja

 

Dag 10 – 11

 • Huurauto
 • Overnachting Tamarindo

 

Dag 12 – 13

 • Huurauto
 • Overnachting Monteverde

 

Dag 14 – 16

 • Huurauto
 • Overnachting Manuel Antonio

 

Dag 17

 • Inleveren huurauto San José om 17:00 uur
 • Overnachting San José

 

Dag 18

 • Transfer hotel – San José airport

 

Dag 1 – Aankomst San José

Aankomst op de luchthaven van San José, waar u door onze medewerkers wordt opgehaald om u naar uw hotel te brengen. U verblijft in een hotel gelegen in een rustige straat, op loopafstand van alle restaurants, winkels en het theater.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 – Tortuguero

U wordt vroeg opgehaald van uw hotel en vertrekt u richting Tortuguero. Onderweg wordt een stop gemaakt voor ontbijt in een lokaal restaurant. U stapt vervolgens op een overdekt bootje, die u naar Tortuguero brengt. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en is al volop genieten door de dieren die u onderweg al kunt spotten (toekans, krokodillen, apen, leguanen, etc.) Bij aankomst in de lodge staat de lunch voor u klaar. Na de lunch staat er een kleine activiteit op het programma: een bezoek aan het lokale museum dat gewijd is aan de bescherming van schilpadden en andere diersoorten. U verblijft in de meest exclusieve lodge van Tortuguero. Een kleinschalig boutique hotel midden in het groene Tortuguero. Bij het hotel is een zwembad aanwezig en natuurlijk ontbreken de hangmatten om in te relaxen ook niet.

Overnachting op basis van volpension. (lunch & diner)

 

Dag 3 – Tortuguero

’s Ochtends vroeg gaat u op pad met de boot om het natuurgebied Tortuguero te verkennen. De lokale gids zal u wijzen op alle wildlife die te zien zijn. Een verrekijker is bij deze tocht een must! Bij terugkomst staat het ontbijt voor u klaar.

Na het ontbijt staat er een wandeling op het programma waarbij veel verteld wordt over de flora en fauna van Tortuguero. Bij terugkomst wordt de lunch geserveerd. De middag is vrij te besteden; lekker ontspannen aan het zwembad….

Overnachting op basis van volpension. (ontbijt, lunch & diner)

 

Dag 4 – Ontvangst huurauto, Puerto Viejo

Na het ontbijt stapt u op de boot en reist u terug naar de haven waar de huurauto al klaar staat. Na het invullen van de papieren begint u aan uw self-drive door Costa Rica.

U vertrekt vandaag naar de Caribische kust met als eindpunt: Puerto Viejo. Vlakbij Puerto Viejo ligt Cahuita, een rustig plaatsje met een ontspannen sfeer. U kunt hier o.a. genieten van de creoolse keuken en reggae muziek. Natuurlijk kunt u ook genieten van de prachtige natuur en het strand.

U verblijft  in een sfeervol hotel, omgeven door tropische jungle en maar een paar stappen verwijderd van het hagelwitte strand.

Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 

Dag 5 – Puerto Viejo

Vrije dag in Puerto Viejo.

Vandaag kunt u een optionele excursie doen (snorkelen, vissen, fietsen) of wandelen in de omgeving. Een leuke optionele dagexcursie is naar het nationale park Cahuita. Hier kunt u prachtige wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen en tropisch oerwoud met brulapen, vlinders, slangen en heremietkrabben.

Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 

Dag 6 – Arenal

Na het ontbijt pakt u de spullen weer in en rijdt u in een rustig tempo naar het noordelijk gelegen Arenal.

La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van veel restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan.

De Arenal vulkaan is één van de weinige nog actieve vulkanen ter wereld. Aan de voet van de vulkaan liggen warmwaterbronnen en thermale baden die door de zwavel een genezende kracht bezitten.  Met wat geluk bent u getuige van een eruptie tijdens een onbewolkte dag. De komende 2 nachten verblijft u in een luxe hotel ten noorden van de Arenal vulkaan. Vanaf uw terras heeft u een spectaculair uitzicht op de vulkaan.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 7 – Arenal

Vrije dag in Arenal. U kunt een bezoek brengen aan het nationale park van Arenal. U maakt dan een wandeling naar de vulkaan en kunt aan het eind van dag ontspannen in de hot springs die aan de voet van de vulkaan liggen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 8 – Rincón de la Vieja

Na het ontbijt rijdt u verder naar uw volgende bestemming; Rincón de La Vieja. Tijdens de reis via de Pan-American Highway ontdekt u de overweldigende natuur van Guanacaste en Rincon de la Vieja. Tijdens de droge maanden kunt u hier diverse zoogdieren zoals wasberen, miereneters, gordeldieren en apen observeren.

U verblijft in een luxe hotel bestaande uit 23 villas en vrijstaande bungalows. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van TV en minibar. De landschappen zijn prachtige en u kunt bijkomen in de natuurlijke spa die bij het hotel hoort.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 9 – Rincón de la Vieja

Vrije dag in Rincón de la Vieja Het nationale park Rincón de la Vieja leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen naar verborgen watervalletjes, geisers en warmwaterbronnen. De wandelingen gaan door het subtropische bos met zwaardere en mindere zware wandelroutes. Een eenvoudige wandeling is die naar Las Hornillas, waar warmwaterbronnen liggen. Ook  het pad naar Las Pailas is de moeite waard. U komt uit bij een bijzonder gebied met dampbronnen en pruttelende modderpoelen. Tijdens de wandelingen heeft u kans om verschillende dieren te observeren. Brulapen, neusbeertjes, toekans en hagedissen worden hier veel gespot.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 10 – Playa Tamarindo

Het is tijd voor wat ontspanning. U rijdt vandaag door naar de meest zonrijke streek van Costa Rica; Playa Tamarindo. In Tamarino zijn tal van gezellige restaurantjes en winkeltjes te vinden. Tamarindo is niet alleen aantrekkelijk vanwege het lange palmenstrand, maar ook vanwege de leder zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen (voornamelijk tussen september en maart). Voor de liefhebbers van surfen, paardrijden en duiken zijn er volop excursiemogelijkheden. U verblijft in een chique hotel dat gebouwd is op een heuvel waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de oceaan.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 11 – Playa Tamarindo

Vrije dag in Tamarindo

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 12 – Monteverde

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Monteverde. Monteverde ligt op de grens van Guanacaste en Puntarenas. Het is een prachtig gebied waar een veelzijdige flora en fauna schuilt. Enorme bossen op hellingen worden het hele jaar omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. U waant zich een beetje in een sprookjeswoud. De lucht in de bergen koelt af, waardoor de bewolking ontstaat wat tevens van groot belang is voor de waterhuishouding van het land.
De planten in het nevelwoud groeien overal langs elkaar, boven elkaar en onder elkaar, op verschillende hoogten. Het park bestaat uit 6 ecosystemen en meer dan 1500 soorten planten. Ook dieren kunnen gespot worden, al houden ze zich graag verscholen in de bossen. Vogelliefhebbers kunnen hier wel hun hart ophalen. Er zijn in het reservaat 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, tucans, zangvogels en de meest fascinerende vogel van Costa Rica: de quetzal.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 13 – Monteverde

Vrije dag in Monteverde

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 14 – Manuel Antonio

De reis gaat verder naar het prachtige Manuel Antonio. Het nationale park Manuel Antonio is één van de meest bezochte parken van Costa Rica. Aan de rand van het regenwoud grenzen mangroven en prachtige witte zandstranden. In dit park kunt u uren rondlopen en genieten van wat u er onderweg allemaal tegenkomt: doodshoofdaapjes, leguanen, luiaarden en neusbeertjes. De dieren mogen niet gevoed worden omdat ze zelf moeten leren hun voedsel te verzamelen. U komt dan ook veel borden tegen waarop aangegeven staat dat het geven van voedsel verboden is. Het blijft een beschermd natuurgebied waar mensen voorzichtig mee om dienen te gaan.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 15 & 16 – Manuel Antonio

Vrije dagen in Manuel Antonio

Naast een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio is het een genot om op één van de stranden te liggen. De stranden liggen aan een baai en zijn bijna geheel voor u alleen en wat verdwaalde leguanen. Het is werkelijk een paradijs!
Langs Playa Espadilla liggen verschillende goeie restaurants waar visliefhebbers zeker aan hun trekken komen. Manuel Antonio is bereikbaar via de Carretera Manuel Antonio, die in Quepos begint en eindigt bij de bountystranden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17 – Inleveren huurauto, San José

Helaas….. de indrukwekkende rondreis door Costa Rica zit er weer op. Vandaag rijdt u in een rustig tempo terug naar San José waar u aan het eind van de dag de huurauto weer moet inleveren.

Overnachting  op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 18 – Vlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u na het ontbijt of na de lunch naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. Wij hopen dat u genoten heeft van uw huwelijksreis!

 • vanaf € 2.999,- per persoon 01/12/2023 - 30/04/2024
 • vanaf € 2.650,- per persoon 01/05/2024 - 30/11/2024
 • Extra toeslag tussen 19/12/2023- 06/01/2024 & 01/04 - 06/04/2024
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Comfortabele, boutique hotels (boetiekhotels)

 

Inclusief:

 

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 17 overnachtingen in sfeervolle boutique hotels (boetiekhotels)
 • Ontbijt
 • Excursie Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten incl. transfers,  alle maaltijden
 • 14 dagen autohuur (Toyota RAV 4/ 4x4) incl. navigatiesysteem, vrije km, lokale taxen
 • Engelstalige gids bij excursies
 • Informatie, landkaarten, brochures, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uur noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Verzekering huurauto (v.a. $ 18,- per dag)
 • Overige excursies & maaltijden
 • Entree nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vertrekbelasting (ca. $ 26,- per persoon)

Rondreis Costa Rica in Stijl


 

Costa Rica is het land bij uitstek voor een huwelijksreis! Maar ook voor reizigers die gewoon houden van comfort en luxe en willen genieten van een fijn hotel na alle activiteiten op een dag: Wij boeken graag de betere accommodatie voor u!

 

Het land biedt een diversiteit aan schitterende natuur, witte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen. Tijdens de huwelijksreis kunt u volop genieten van romantiek en luxe in de comfortabele hotels & spa. Tegelijkertijd ziet u veel van het natuurrijke land en kunt u op eigen gelegenheid activiteiten ondernemen met de huurauto, wanneer u daar zin in heeft!

 

Route: San José- Tortuguero- Puerto Viejo- Arenal- Rincón de la Vieja- Tamarindo- Monteverde- Manuel Antonio- San José

Let op: Dit is een reis met luxe hotels & comfortabele hotels. Indien u dezelfde reis wilt maken met eenvoudigere hotels is dat ook mogelijk.