Reis Aanbod Rondreizen Costa Rica

Costa Rica

 

Actief genieten van de prachtige natuur van Costa Rica. Diepgroen, uitgestrekt regenwoud naast prachtige stranden. Tijdens deze 13 daagse rondreis ontdekt u de mooiste plekken met uw huurauto. Naast de gebruikelijke bezoeken aan de nationale parken hebben wij in deze reis ook een aantal actieve programma’s opgenomen. Zo gaat u 2 dagen raften op de Rio Pacuare en overnacht u in een verlaten jungle lodge. U maakt een mountainbike tocht bij de actieve Arenal vulkaan en verkent het nevelwoud van Monteverde vanaf grote hoogte tijdens de Sky Trek, Sky Walk en (in de) Sky Tram.

 

Kortom, een reis van twee weken vol avontuur voor de liefhebbers van een actieve vakantie.

 

Route: San José- Rio Pacuare- Arenal- Caño Negro- Monteverde- Manuel Antonio- San José

 

Dag 1

 • Transfer San José airport – hotel
 • Overnachting San José of buiten de stad

 

Dag 2

 • Rafting Rio Pacuare
 • Overnachting Rio Pacuare

 

Dag 3

 • Excursie Rio Pacuare
 • Overnachting Rio Pacuare

 

Dag 4

 • Raften Rio Pacuare
 • Ontvangst huurauto
 • Overnachting Arenal

 

Dag 5

 • Huurauto
 • Mountainbike tour Arenal
 • Overnachting Arenal

 

Dag 6

 • Huurauto
 • Overnachting Caño Negro

 

Dag 7

 • Huurauto
 • Boottocht Caño Negro
 • Overnachting Caño Negro

 

 Dag 8

 • Huurauto
 • Overnachting Monteverde

 

Dag 9

 • Huurauto
 • Sky Walk, Sky Trek & Sky Tram
 • Overnachting Monteverde

 

Dag 10 – 11

 • Huurauto
 • Overnachting Manuel Antonio

 

Dag 12

 • Inleveren huurauto San José om 17:00 uur
 • Overnachting San José

 

Dag 13

 • Transfer hotel – San José airport

 

Dag 1 – San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José staat een medewerker op u te wachten om u welkom te heten in Costa Rica en u naar uw hotel te brengen. Het hotel ligt vlakbij de restaurants, het theater en de winkels. De middag/ avond is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van uw reis.

Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 

Dag 2 – Raften Rio Pacuare

Vandaag vroeg op voor de transfer naar de Rio Pacuara. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor het ontbijt.

De Pacuare rivier is een van de top vijf raft rivieren in de wereld vanwege de prachtige groene omgeving en de ongekende stroomversnellingen. Dit is een fantastische ervaring op een tropische rivier, met spectaculaire stroomversnellingen die het hart sneller doen kloppen.

De Rio Pacuare ligt in een ravijn met aan beide kanten steile groene rotswanden. U kunt hier zien hoe een waterval zich in de rivier stort terwijl tropische vogels voorbij vliegen. Wilde dieren zijn natuurlijk  ook te spotten. Denk aan luiaards, toekans, papegaaien, neusbeertjes, vlinders en kleurrijke kikkers.

De rivier is al net zo spannend! De dagtour van ongeveer 13 km. bevat in totaal 14 stroomversnellingen.

Overnachting op basis van volpension.

 

Dag 3 – Excursie Rio Pacuare

Vandaag een dagje om de omgeving van de lodge te ontdekken. U heeft de mogelijkheid om deel te namen aan diverse activiteiten zoals een canopytour, wandelingen van 4 tot 5 uur in de omgeving of een wandeling van ongeveer 2 tot 3 uur die eindigt met een verfrissende duik in een waterval. De excursies zijn bij de prijs inbegrepen en u kunt ter plaatse bepalen wat u gaat doen.

Overnachting op basis van volpension.

 

Dag 4 – Raften Rio Pacuare, ontvangst huurauto, Arenal

Nadat u wakker bent geworden door het gebrul van de brulapen is het tijd voor een stevig ontbijt. Vandaag begint u aan uw laatste dag raften op de Rio Pacuare. Dit deel bestaat uit een raft van ongeveer 23 kilometers langs 30 verschillende stroomversnellingen. Onderweg maakt u twee stops om een wandeling door de bijzondere omgeving te maken en om te lunchen. Eind van de middag komt u aan bij het ‘adventure centre’ waar u de mogelijk heeft om u op te frissen. U ontvangt tevens de huurauto. Na het invullen van de papieren kunt u beginnen aan de self drive door Costa Rica. U rijdt naar het noordelijk gelegen Arenal. U verblijft in een comfortabel hotel met schitterend uitzicht op de Arenal vulkaan. La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van veel restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan. Een aantal hotels in La Fortuna hebben zelfs uitzicht op de vulkaan die nog steeds actief is en voor mooie spektakels zorgt!

Een excursie naar de Arenal vulkaan behoort tot één van de favoriete excursies van de bezoekers. Vooral aan de westzijde is de activiteit van de vulkaan zichtbaar. De andere kant is geheel begroeid met regenwoud.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 5 – Mountainbike tour Arenal

Vandaag staat er en spannende tocht per mountainbike op het programma. Onder leiding van een deskundige gids  fietst u door het regenwoud naar het meer van Arenal. U begint de tour vanaf de dam bij het meer van Arenal en eindigt bij de ingang van het nationale park. Het is een avontuurlijke tour met afwisselende trails die u per mountainbike aflegt. Eind van de dag keert u terug naar uw hotel.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 – Caño Negro

Het is weer tijd om te spullen in te pakken en verder te reizen naar uw volgende bestemming; Caño Negro. Dit natuurreservaat is zeer geliefd bij vogelliefhebbers. Het natuurgebied is een belangrijke broedplaats voor verschillende vogelsoorten en een schakel op de route voor trekvogels die van Noord- naar Zuid-Amerika  trekken.

Witte en rode ibissen, zilverreigers en vele andere soorten vogels worden hier veelal gespot.

Ook vindt u hier leguanen, schildpadden, kaaimannen, tapirs, apen en vele andere wilde dieren.

De beste manier om optimaal te genieten van de flora en fauna in het gebied is per boot over de Rio Frío. De rivier stroomt door het Caño Negro gebied en vormt tijdens het regenseizoen een groot meer.

Overnachting op basis van volpension.

 

Dag 7 – Excursie Caño Negro per boot

Vandaag bezoekt u met de boot de kanalen en lagunes van het unieke gebied Caño Negro. Qua flora en fauna is de omgeving erg indrukwekkend. In het gebied bevinden zich meer dag 350 soorten vogels, 310 soorten planten, 160 soorten zoogdieren zoals brulapen en kapucijnapen.

Overnachting op basis van volpension.

 

Dag 8 – Monteverde

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Monteverde.  Monteverde ligt op de grens van Guanacaste en Puntarenas. Het is een prachtig gebied waar een veelzijdige flora en fauna schuilt. Enorme bossen op hellingen worden het hele jaar omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. U waant zich een beetje in een sprookjeswoud. De lucht in de bergen koelt af, waardoor de bewolking ontstaat wat tevens van groot belang is voor de waterhuishouding van het land.

De planten in het nevelwoud groeien overal langs elkaar, boven elkaar en onder elkaar, op verschillende hoogten. Het park bestaat uit 6 ecosystemen en meer dan 1500 soorten planten. Ook dieren kunnen gespot worden, al houden ze zich graag verscholen in de bossen. Vogelliefhebbers kunnen hier wel hun hart ophalen. Er zijn in het reservaat 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, toekans, zangvogels en de meest fascinerende vogel van Costa Rica: de quetzal.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 9 – Sky Walk, Trek & Tram Monteverde

Vandaag een dag vol spanning en adrenaline!

Tijdens de Sky Walk  loopt u over metalen hangbruggen en platforms hoog door het nevelwoud van Monteverde. Vooral 's ochtends vroeg vormen de hangbruggen een ideale plek voor het spotten van vogels.

De Sky Trek is een traject van bijna anderhalve kilometer bestaande uit lange staalkabels die gespannen zijn hoog boven in het nevelwoud. U “vliegt” als het ware als Tarzan door de jungle. Dit is een leuke manier om de natuur eens van een ander perspectief te bekijken.

U sluit de tour af met een rit in de Sky Tram. De tram leidt u via metalen kabels naar een hoogte tussen de 1400 en 1600 meter en eindigt bij een van de grootste bergen van Monteverde. Het uitzicht is waanzinnig!

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 10 – Manuel Antonio

De reis gaat verder naar het prachtige Manuel Antonio. Het nationale park Manuel Antonio is één van de meest bezochte parken van Costa Rica. Aan de rand van het regenwoud grenzen mangroven en prachtige witte zandstranden. In dit park kunt u uren rondlopen en genieten van wat u er onderweg allemaal tegenkomt: doodshoofdaapjes, leguanen, luiaarden en neusbeertjes. De dieren mogen niet gevoed worden omdat ze zelf moeten leren hun voedsel te verzamelen. U komt dan ook veel borden tegen waarop aangegeven staat dat het geven van voedsel verboden is. Het blijft een beschermd natuurgebied waar mensen voorzichtig mee om dienen te gaan.

Naast een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio is het een genot om op één van de stranden te liggen. De stranden liggen aan een baai en zijn bijna geheel voor u alleen en wat verdwaalde leguanen. Het is werkelijk een paradijs!

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 11 – Manuel Antonio

Vrije dag in Manuel Antonio

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 12 – San José

Helaas….. de indrukwekkende rondreis door Costa Rica zit er weer op. Vandaag rijdt u in een rustig tempo terug naar San José waar u aan het eind van de dag de huurauto weer moet inleveren.

Overnachting  op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 13 – Vlucht naar Amsterdam

Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van San José.

 • vanaf € 1.570,- per persoon 16/12/2023 - 30/11/2024
 • Extra toeslag tussen 19/12/2023 - 06/01/2024 & 01/04 - 06/04/2024     
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Middenklasse hotels 

 

Inclusief:

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 12 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie raften Rio Pacuare
 • Mountainbike tour Arenal
 • Excursie Caño Negro per boot
 • Sky Walk, Trek & Tram
 • Ontbijt
 • Volpension tijdens het verblijf bij de Rio Pacuare en Caño Negro
 • 9 dagen autohuur (Daihatsu Bego 4x4) incl. vrije km, lokale taxen
 • Engelstalige gids bij excursies
 • Informatie,landkaarten, brochures, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uur noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Verzekering huurauto (v.a. $ 18,- per dag)
 • Overige excursies & maaltijden
 • Entree nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vertrekbelasting (c.a. $ 26,- per persoon)

Avontuurlijk Costa Rica


 

Actief genieten van de prachtige natuur van Costa Rica. Diepgroen, uitgestrekt regenwoud naast prachtige stranden. Tijdens deze 13 daagse rondreis ontdekt u de mooiste plekken met uw huurauto. Naast de gebruikelijke bezoeken aan de nationale parken hebben wij in deze reis ook een aantal actieve programma’s opgenomen. Zo gaat u 2 dagen raften op de Rio Pacuare en overnacht u in een verlaten jungle lodge. U maakt een mountainbike tocht bij de actieve Arenal vulkaan en verkent het nevelwoud van Monteverde vanaf grote hoogte tijdens de Sky Trek, Sky Walk en (in de) Sky Tram.

 

Kortom, een reis van twee weken vol avontuur voor de liefhebbers van een actieve vakantie.

 

Route: San José- Rio Pacuare- Arenal- Caño Negro- Monteverde- Manuel Antonio- San José