Reis Aanbod Rondreizen Costa Rica

Costa Rica

 

Deze ontspannen 3 weekse self-drive brengt u van de tropische, altijd groene Caribische kust naar de bruisende Pacifische kust.

Tijdens de rondreis Costa Rica bezoekt u het schitterende natuurgebied van Tortuguero, waar dieren spotten de belangrijkste activiteit is. Laat u meenemen (per boot) door ervaren gidsen en bewonder de schoonheid van de natuur en dieren in het wild. Daarna gaat de reis verder naar  Sarapiquí, La Fortuna aan de voet van de Arenal vulkaan, Rincón de la Vieja voor de meest geweldige tours als paardrijden, canopy, raften en noem maar op! Het nevelwoud van Monteverde betovert en neemt u nog verder mee in de schoonheid daan natuur die Costa Rica biedt. In Playa Samara aan de Pacifische kust  kunt u gaan snorkelen tussen de tropische vissen bij het rif en in Manuel Antonio komt u oog in oog te staan met de brutale doodskopaapjes, aan de rand van misschien wel de mooiste stranden van Costa Rica. 

Deze reis biedt een variatie aan activiteiten en een zeer compleet beeld van Costa Rica.

 

Route: San José- Tortuguero- Puerto Viejo- Sarapiquí- Arenal- Rincón de la Vieja- Playa Samara- Monteverde- Manuel Antonio- San José

 

Dag 1

 • Privé transfer airport San José – hotel
 • Overnachting San José

 

Dag 2 – 3

 • Excursie pakket Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten
 • Overnachting Tortuguero

 

Dag 4

 • Ontvangst huurauto Caribische kust
 • Overnachting Puerto Viejo

 

Dag 5 – 6

 • Huurauto
 • Overnachting Puerto Viejo

 

Dag 7

 • Huurauto
 • Overnachting Sarapiquí

 

Dag 8 – 9

 • Huurauto
 • Overnachting Arenal

 

Dag 10 – 11

 • Huurauto
 • Overnachting Rincón de la Vieja

 

Dag 12 – 14

 • Huurauto
 • Overnachting Playa Samara

 

 Dag 15 – 16 

 • Huurauto
 • Overnachting Monteverde

 

Dag 17 – 19

 • Huurauto
 • Overnachting Manuel Antonio

 

Dag 20

 • Inleveren huurauto San José om 17:00 uur
 • Overnachting San José

 

Dag 21

 • Privé transfer hotel – San José airport

 

Dag 1 – Aankomst San José

Bij aankomst op de luchthaven van San José staat een medewerker op u te wachten om u welkom te heten in Costa Rica en u naar uw hotel te brengen. Het hotel ligt vlakbij de restaurants, het theater en de winkels. De middag/ avond is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van uw reis.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 2 – Tortuguero

U wordt vroeg opgehaald van uw hotel en vertrekt u naar het haventje ‘Marina’ te Siquirres. Onderweg wordt een stop gemaakt voor ontbijt in een lokaal restaurant. U stapt vervolgens op een overdekt bootje, die u naar Tortuguero brengt. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en is al volop genieten door de dieren die u onderweg al kunt spotten (toekans, krokodillen, apen, iguana’s, etc.) Bij aankomst in de lodge staat de lunch voor u klaar. Na de lunch staat er een kleine activiteit op het programma: een bezoek aan het lokale museum dat gewijd is aan de bescherming van schildpadden en andere diersoorten.

Overnachting op basis van volpension. (lunch & diner)

 

Dag 3 – Tortuguero

’s Ochtends vroeg gaat u op pad met de boot om het natuurgebied Tortuguero te verkennen. De lokale gids zal u wijzen op alle wilde dieren die te zien zijn.  Een verrekijker is bij deze tocht een must! Bij terugkomst staat het ontbijt voor u klaar.

Na het ontbijt staat er een wandeling op het programma waarbij veel verteld wordt over de flora en fauna van Tortuguero. Bij terugkomst wordt de lunch geserveerd. De middag is vrij te besteden; Lekker ontspannen aan het zwembad….

Overnachting op basis van volpension. (ontbijt, lunch & diner)

 

Dag 4 – Ontvangst huurauto, Puerto Viejo

Na het ontbijt stapt u op de boot en reist u terug naar de haven waar de huurauto al klaar staat. Na het invullen van de papieren begint u aan uw self-drive door Costa Rica.

U vertrekt vandaag naar de Caribische kust met als eindpunt: Puerto Viejo. Vlakbij Puerto Viejo ligt Cahuita, een rustig plaatsje met een ontspannen sfeer. U kunt hier o.a. genieten van de Creoolse keuken en reggae muziek. Natuurlijk kunt u ook genieten van de prachtige natuur en het strand.

U verblijft  in een sfeervolle bungalow op slechts enkele meter verwijderd van het prachtige palmenstrand. Bij het hotel zit een klein zwembad

Overnachting op basis van logies/ontbijt.


Dag 5 & 6 – Puerto Viejo

Vrije dagen in Puerto Viejo,

Vandaag kunt u een optionele excursie doen (snorkelen, vissen, fietsen) of wandelen in de omgeving. Een leuke optionele dagexcursie is naar het nationale park Cahuita. Hier kunt u prachtige wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen en tropisch oerwoud met brulapen, vlinders, slangen en heremietkrabben.

Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 

Dag 7 – Sarapiquí

Na het ontbijt pakt u de spullen weer in en rijdt u in een rustig tempo naar het noordelijk gelegen Sarapiquí. U kunt hier optioneel een boottocht over de Sarapiquí rivier maken. Vanuit de boot speurt u de oevers af naar kaaimannen, kapucijnapen, brulapen, toekans en luiaards.

U overnacht in een kleine lodge in een groene omgeving. ‘s Ochtend zult u gewekt worden door een van de vele brulapen die in de omgeving van de lodge wonen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 8 – Arenal

Na het ontbijt pakt u de spullen weer in en rijdt u in een rustig tempo naar het noordelijk gelegen Arenal. U verblijft in een comfortabel hotel met schitterend uitzicht op de Arenal vulkaan.  La Fortuna ligt op een schitterende plek aan de voet van de Arenal vulkaan en het nabijgelegen groene meer van Arenal. Door de aanwezigheid van veel restaurants en hotels wordt het plaatsje veel bezocht, voornamelijk door bewonderaars van de vulkaan. Een aantal hotels in La Fortuna heeft zelfs uitzicht op de vulkaan die nog steeds actief is en voor mooie spektakels zorgt!
Een excursie naar de Arenal vulkaan behoort tot één van de favoriete excursies van de bezoekers. Vooral aan de westzijde is de activiteit van de vulkaan zichtbaar. De andere kant is geheel begroeid met regenwoud.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 9 – Arenal

Vrije dag in Arenal. U kunt een bezoek brengen aan het nationale park van Arenal. U maakt dan een wandeling naar de vulkaan en kunt aan het eind van dag ontspannen in de hot springs die aan de voet van de vulkaan liggen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 10 – Rincón de la Vieja

Het is weer tijd om te spullen in te pakken en verder te reizen naar uw volgende bestemming; Rincón de La Vieja. Het nationale park Rincón de la Vieja leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen naar verborgen watervalletjes, geisers en warmwaterbronnen. De wandelingen gaan door het subtropische bos met zwaardere en mindere zware wandelroutes. Een eenvoudige wandeling is die naar Las Hornillas, waar warmwaterbronnen liggen. Ook  het pad naar Las Pailas is de moeite waard. U komt uit bij een bijzonder gebied met dampbronnen en pruttelende modderpoelen. Tijdens de wandelingen heeft u kans om verschillende dieren te observeren. Brulapen, neusbeertjes, toekans en hagedissen worden hier veel gespot.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 11 – Rincón de la Vieja

Vrije dag in Rincón de la Vieja

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 12 – Playa Sámara 

Het is tijd voor wat ontspanning. U rijdt vandaag naar het kustplaatsje Sámara. Hier kunt u heerlijk ontspannen op het hagelwitte strand en uitrusten onder de wuivende palmbomen. De zee is hier erg kalm, dus de ideale plek voor een verfrissende duik. In de omgeving van Sámara liggen veelal verlaten baaien die u prima met uw huurauto kunt ontdekken. U verblijft in een sfeervol hotel met prachtig uitzicht op de oceaan.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 13 & 14 – Playa Sámara

Vrije dagen in Playa Sámara

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 15 – Monteverde

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Monteverde.  Monteverde ligt op de grens van Guanacaste en Puntarenas. Het is een prachtig gebied waar een veelzijdige flora en fauna schuilt. Enorme bossen op hellingen worden het hele jaar omringd door laaghangende wolken, wat een mysterieuze sfeer geeft. U waant zich een beetje in een sprookjeswoud. De lucht in de bergen koelt af, waardoor de bewolking ontstaat wat tevens van groot belang is voor de waterhuishouding van het land.
De planten in het nevelwoud groeien overal langs elkaar, boven elkaar en onder
elkaar, op verschillende hoogten. Het park bestaat uit 6 ecosystemen en meer dan 1500 soorten planten. Ook dieren kunnen gespot worden, al houden ze zich graag verscholen in de bossen. Vogelliefhebbers kunnen hier wel hun hart ophalen. Er zijn in het reservaat 400 vogelsoorten waaronder kolibries, spechten, toekans, zangvogels en de meest fascinerende vogel van Costa Rica: de quetzal.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 16 – Monteverde

Vrije dag in Monteverde

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 17 – Manuel Antonio

De reis gaat verder naar het prachtige Manuel Antonio. Het nationale park Manuel Antonio is één van de meest bezochte parken van Costa Rica. Aan de rand van het regenwoud grenzen mangroven en prachtige witte zandstranden. In dit park kunt u uren rondlopen en genieten van wat u er onderweg allemaal tegenkomt: doodshoofdaapjes, leguanen, luiaarden en neusbeertjes. De dieren mogen niet gevoed worden omdat ze zelf moeten leren hun voedsel te verzamelen. U komt dan ook veel borden tegen waarop aangegeven staat dat het geven van voedsel verboden is. Het blijft een beschermd natuurgebied waar mensen voorzichtig mee om dienen te gaan.

Naast een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio is het een genot om op één van de stranden te liggen. De stranden liggen aan een baai en zijn bijna geheel voor u alleen en wat verdwaalde leguanen. Het is werkelijk een paradijs!

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 18 & 19 – Manuel Antonio

Vrije dag in Manuel Antonio

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 20 – Inleveren huurauto, San José

Helaas….. de indrukwekkende rondreis door Costa Rica zit er weer op. Vandaag rijdt u in een rustig tempo terug naar San José waar u aan het eind van de dag de huurauto weer moet inleveren.

Overnachting  op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 21 – Vlucht naar Amsterdam

Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van San José.

 •  
 • vanaf € 1.799,- per persoon 01/12/2023 - 30/04/2024
 • vanaf € 1.599,- per persoon 01/05/2024 - 30/11/2024
 • Extra toeslag tussen 19/12/2022 - 06/01/2023
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Middenklasse hotels

 

Inclusief:

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 20 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Excursie Tortuguero 3 dagen/ 2 nachten incl. transfers,  alle maaltijden
 • 17 dagen autohuur (Daihatsu Bego 4x4) incl. navigatiesysteem, vrije km, lokale taxen
 • Engelstalige gids bij excursies
 • Informatie, brochures, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24-uurs noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Verzekering huurauto (v.a. $ 18,- per dag)
 • Overige excursies & maaltijden
 • Entree nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vertrekbelasting (c.a. $ 26,- per persoon)

Costa Rica: Coast to Coast


 

Deze ontspannen 3 weekse self-drive brengt u van de tropische, altijd groene Caribische kust naar de bruisende Pacifische kust.

Tijdens de rondreis Costa Rica bezoekt u het schitterende natuurgebied van Tortuguero, waar dieren spotten de belangrijkste activiteit is. Laat u meenemen (per boot) door ervaren gidsen en bewonder de schoonheid van de natuur en dieren in het wild. Daarna gaat de reis verder naar  Sarapiquí, La Fortuna aan de voet van de Arenal vulkaan, Rincón de la Vieja voor de meest geweldige tours als paardrijden, canopy, raften en noem maar op! Het nevelwoud van Monteverde betovert en neemt u nog verder mee in de schoonheid daan natuur die Costa Rica biedt. In Playa Samara aan de Pacifische kust  kunt u gaan snorkelen tussen de tropische vissen bij het rif en in Manuel Antonio komt u oog in oog te staan met de brutale doodskopaapjes, aan de rand van misschien wel de mooiste stranden van Costa Rica. 

Deze reis biedt een variatie aan activiteiten en een zeer compleet beeld van Costa Rica.

 

Route: San José- Tortuguero- Puerto Viejo- Sarapiquí- Arenal- Rincón de la Vieja- Playa Samara- Monteverde- Manuel Antonio- San José