Reis Aanbod Rondreizen Nicaragua

Nicaragua

 

Deze Nicaragua reis is samengesteld door LAS voor de zelfstandige en avontuurlijke reiziger. U rijdt met een 4x4 huurauto op eigen gelegenheid door het prachtige Nicaragua en bezoekt het gebied van de koffieplantages in het noorden bij Matagalpa, de koloniale pracht en praal in León, Masaya en de krater van Apoyo, de ‘isleta’  eilandjes bij Granada en niet te vergeten Granada zelf, waar u terug in de tijd gaat en met paar en wagen door het koloniale centrum gereden wordt. De selfdrive gaat verder naar het bijzondere eiland met de twee vulkanen die u kunt beklimmen. Als laatste rijdt u naar de Pacifische kust om de laatste dagen door te brengen bij Playa el Coco, zodat u lekker kunt bijkomen van de auto rondreis.

 

 

 

Route: Managua – Matagalpa – León – Masaya – Granada – Isla Ometepe – Playa el Coco - Managua

Dag 1

 • Aankomst transfer Managua
 • Overnachting Managua

Dag 2

 • Ophalen huurauto
 • Overnachting Matagalpa

Dag 3

 • Tour hiking & vogelspotten
 • Optioneel paardrijden
 • Overnachting Matagalpa

Dag 4

 • Rit naar León
 • Overnachting León

Dag 5

 • Stadstour León
 • Overnachting León

Dag 6

 • Excursie Masaya & markt
 • Overnachting Masaya

Dag 7

 • Excursie Masaya & Laguna de Apoyo
 • Transfer naar Granada
 • Overnachting Granada

Dag 8

 • Stadstour Granada of tour ‘isletas’
 • Overnachting Granada

Dag 9

 • Rit naar San Jorge
 • Ferry naar Isla Ometepe
 • Overnachting Ometepe

Dag 10

 • Optionele tours Ometepe
 • Overnachting Ometepe

Dag 11

 • Ferry naar San Jorge
 • Rit naar Playa el Coco
 • Overnachting Playa el Coco

Dag 12

 • Vrije dag
 • Overnachting Playa el Coco

Dag 13

 • Vrije dag
 • Overnachting Playa el Coco

Dag 14

 • Rit naar Managua
 • Inleveren huurauto
 • Overnachting Managua

Dag 15

 • Transfer naar luchthaven Managua

 

Dag 1 - Managua

Aankomst op Managua International Airport, transfer naar uw hotel Los Robles.

Na aankomst op het vliegveld van Managua brengt een korte transfer u naar uw hotel in Managua, waar u op uw gemak kunt bijkomen van uw reis.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Matagalpa

Vanochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij het hotel. De gedetailleerde routebeschrijving begeleidt u op weg richting Noord-Nicaragua. Langzaam maar zeker verandert de omgeving en belandt u in een prachtig heuvelachtig heuvellandschap.

U passeert het bergstadje Matagalpa en gaat verder in noordoostelijke richting. Na circa drie kwartier arriveert u bij La Sombra Ecolodge, een lodge die nog het meest doet denken aan een Oostenrijkse of Zwitserse Berghütte. Als er nog tijd is, laat een lokale gids u graag al de directe omgeving kennen tijdens een natuurwandeling. Daarna wordt het eenvoudige, doch smaakvolle diner voor u bereid in de lodge.

Overnachting op basis van halfpension

 

Dag 3 - Matagalpa                

Een vroege wandeling met de lokale gids is een absolute aanrader, omdat het vogelleven zich dan pas echt in al haar rijkdom aan u ontvouwt. Ook kunt u enkele prachtige watervallen bewonderen. Er is grote kans dat u hoog in de bomen ook luiaards ziet, die zich in slow motion van tak naar tak bewegen. Een adembenemend zicht…   

Vlakbij de ecolodge wordt koffie verbouwd en de lokale gemeenschap kweekt daarnaast ook op kleine schaal aardbeien, frambozen en diverse tropische vruchten. Een leuke activiteit is een bezoekje aan de vlindertuin en aan de kikkertuin.

Overnachting op basis van halfpension


Dag 4  - León

Na de prachtige retraite in de Nicaraguaanse natuur gaat u nu op culturele ontdekkingstocht. Het is zeer de moeite waard om onderweg naar León te stoppen bij het dorpje San Jacinto. Daar ligt een vulkanisch veld, waar uit circa 20 kraters in alle geuren en kleuren kokende modder opborrelt onder druk van de nabijgelegen vulkanen San Jacinto en Télica.

Na San Jacinto is het nog een klein stukje naar het prachtige León, bekend om haar rijke koloniale geschiedenis. 

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - León 

Stadswandeling: Na uw ontbijt haalt een lokale gids u op voor een stadswandeling. U leert de geschiedenis en het culturele erfgoed van León van dichtbij kennen. U bezoekt onder andere de grootste kathedraal van Midden-Amerika, waarbij u vanaf het dak een schitterend uitzicht heeft over de vulkanische keten `Los Maribios`, waar u ’s ochtends nog bent geweest. De betekenis van de historische muurschilderingen uit de tijd van de Sandinistische revolutie worden door de Engelssprekende gids toegelicht. Ook bezoekt u diverse kleurrijke koloniale kerken en het museum van moderne kunst, met een verrassende, indrukwekkende collectie.

’s Middags heeft u tijd om zelf te bepalen wat u doet. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoekje aan het Pacifische strand (half uurtje rijden), het beklimmen van de indrukwekkende Cerro Negro vulkaan of een leuke paardrijdtocht op een nabijgelegen finca.

’s Avonds moet u echt een drankje in het centrum gaan drinken, waar lokale muzikanten hun kunsten vertonen in de vele bars en restaurantjes.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6  - León, Volcán Masaya

Vandaag vertrekt u zuidwaarts. De 1e stop is bij de beroemde ruïnes van León Viejo (UNESCO werelderfgoed), waar u een stap terugzet in de Nicaraguaanse geschiedenis. Het oude León werd in 1524 door de Spanjaarden gesticht aan de rand van het meer van Xolotlan, zo’n 40 kilometer ten oosten van het huidige León. Door de heftige vulkanische activiteit is de stad destijds (in 1610) verlaten.

Na het bezoek aan León Viejo gaat de reis verder richting Masaya, de stad van het volk. Voordat u hier arriveert, is een bezoekje aan het nationale park Volcán Masaya.zeker een aanrader. U rijdt met uw auto helemaal tot aan de rand van de Santiago krater, waar u zo in de (rokende) krater kijkt.

Vervolgens rijdt u Masaya binnen en kunt u onder andere de lokale markt bezoeken, waar allerlei lokale producten worden verkocht: hangmatten, keramiek, leerproducten, etcetera. Slenter lekker langs de stalletjes en kies de leukste souvenirs voor het thuisfront uit! Op donderdag is er eind van de middag ook een culturele show, waar live muziek en folkloristische dansen u een indruk geven van de rijke Nicaraguaanse tradities.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7  - Masaya, La Catarina, San Juan de Oriente, Laguna de Apoyo

Vandaag toert u zelf rond in uw huurauto, waarbij wij de volgende routesuggestie willen geven: Mirador Catarina, Laguna de Apoyo

Dit uitkijkpunt over het Laguna de Apoyo is van een zeldzame schoonheid. Het indrukwekkende kratermeer heeft een diameter van meer dan 6 kilometer en maakt dat er geen betere plek te bedenken is om van een lunch te genieten. Het nabijgelegen dorpje La Catarina staat bekend om de kleurrijke bloemen die u links en rechts van de weg toe stralen.

San Juan del Oriente: Dit dorpje ligt niet ver van Catarina en geniet nationale en internationale faam door de kwaliteit van de keramiek die hier wordt gemaakt. U kunt hier de lokale keramiekkunstenaars in hun atelier bewonderen. Het is zeker een aanrader om hier een aandenken voor thuis te kopen. 

Laguna de Apoyo: Een afdaling in de krater via de lange, kronkelige weg is ook een leuke belevenis. U kunt zwemmen of kayakken in het heldere (en schone) water of rustig genieten aan de waterkant. De omgeving is ook uitermate geschikt voor wandelingen in het tropische woud, waar allerlei flora en fauna te vinden is. Vooral vogels, maar bijvoorbeeld ook brulapen.

Aan het einde van de middag komt u aan in Granada, bekend om de simpelweg prachtige Spaans-koloniale architectuur en gesticht door de Spanjaarden in 1524. U verblijft aan het centrale park, in Hotel Plaza Colón.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 - Granada        

Een dagje genieten van Granada, een uitstapje naar keuze, verblijf in Hotel Plaza Colón (B).

Vandaag kunt u één van de volgende twee dagtours kiezen. Deze tour wordt begeleid door een professionele lokale gids (Engelstalig).

Las Isletas tour (2 uur): Om 10 uur wordt u naar het haventje gebracht voor de check-in. Per motorboot ontdekt u vervolgens de indrukwekkende flora en fauna van Las Isletas: een archipel van meer dan 360 eilandjes van vulkanische oorsprong, gelegen aan de voet van de Mombacho vulkaan. Er wordt o.a. een historisch Spaans fort bezocht en er wordt u een drankje aangeboden op een eilandje. Een gids vertelt over de eilandjes, haar bewoners en de vele watervogels die er huisvesten, waarna u rond half een weer terugkeert bij het centrale park.

Stadstour Granada (2½ uur): Om 3 uur ’s middags wordt u per paardenkoets opgehaald voor een verkenning van de mooiste plekjes van Granada. De lokale gids laat u onder andere het volgende zien: de San Francisco kerk en het klooster (gebouwd in 1529) en het aangrenzende museum, de stadsbegraafplaats (met indrukwekkende oude graftombes), het La Polvora fort (een voormalige opslagplaats voor buskruit) en de Xalteva kerk en de oude stadsmuren. De stadsmuren en Xalteva kerk dateren zelfs al van vóór de Spaanse heerschappij.

Uiteraard is het ook mogelijk beide tours te doen, tegen een bescheiden meerprijs.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 - Ometepe       

Naar Ometepe per auto en boot. Vandaag verplaatst u zich verder zuidelijk langs het meer van Nicaragua, tot u in het haventje San Jorge arriveert. Daar nemen u en de auto* de boot naar Moyogalpa, gelegen op het fraaie Isla de Ometepe. Vanaf daar rijdt u naar uw hotel, gelegen midden op het eiland, direct aan het strand.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 - Ometepe

Dag vrij te besteden.

Ometepe is een bijzonder eiland: het bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, de een nog actief en de andere niet meer actief. Het gevolg is dat op de ene helft van het eiland een droog tropisch klimaat heerst en op de andere helft een nat tropisch klimaat.

Vandaag kunt u ontspannen op het strand direct voor uw hotel. Naast een (minder zware) eilandtour geven wij u ook de volgende opties ter overweging.

Waterval San Ramón (duur ± 6 uur)

Een pittige wandeltocht naar de waterval van San Ramón is zeker de moeite waard: u beklimt de zuidkant van vulkaan Maderas deels, waarna u aan het einde van uw tocht stuit op een prachtige waterval, mooi gesitueerd tegen de vulkaanhelling. De kans dat u onderweg vergezeld wordt door het doordringende geluid van ‘mono congos’ (brulapen) is bijzonder groot. Normaal  gesproken kruist tijdens de klim ergens een brulaap uw pad. 

Vulkaan Maderas (duur 8-10 uur, inclusief lunchbox)

Na een vroeg ontbijt trekt u de wandelschoenen aan voor de beklimming van Vulkaan Maderas, onder leiding van een gespecialiseerde lokale gids. Op de top van de vulkaan (1345 meter) bevindt zich een heus kratermeer waarin gezwommen kan worden. Tijdens de beklimming gaat u door verschillende klimaatzones. De flora en fauna zijn opmerkelijk, uw gids zal u hier op attent maken. Ook hier zullen brulapen u tijdens uw inspanning vergezellen. Vele petroglyphen (authentieke rotsgravures) duiden erop dat deze vulkaan voor de inheemse bevolking atijd een heilige plaats is geweest.

Vulkaan Concepción (duur 10-12 uur, inclusief lunchbox)

Na een vroeg ontbijt trekt u de wandelschoenen aan voor de beklimming van Vulkaan Concepción, onder leiding van een gespecialiseerde gids. De vulkaan (1610 meter hoogte) is in tegenstelling tot de Maderas nog altijd actief en kenmerkt zich daardoor door een relatief droog klimaat. Er is minder vegetatie en u loopt daardoor vaker in de zon; hierdoor is de klim ook zwaarder. Een goede fysieke conditie is dan ook vereist. U kunt er overigens ook voor kiezen om de vulkaan tot halverwege te beklimmen.

!!! Denk er wel om dat een vulkaan beklimmen een zwaar karwei is en een goede lichamelijke gesteldheid en conditie vereist is. Het meenemen van voldoende water en wat te eten is een belangrijke voorwaarde om de klim goed te doorstaan !!!

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 11 – Playa el Coco

Terug naar vaste wal, naar San Juan del Sur, verblijf in Parque Maritimo El Coco (O).

Na het ontbijt gaat u per ferry terug naar het vasteland van Nicaragua. Vanaf daar rijdt u naar de Pacifische kust, naar San Juan del Sur. Dit stadje is één van de bekendste badplaatsen van het land en met name tijdens de feestdagen zeer populair bij de Nicaraguanen. U kunt natuurlijk even stoppen in het stadje, maar ook voor het binnenrijden van het stadje direct linksaf slaan richting Playa El Coco, dat nog een stukje zuidelijker ligt.

Playa El Coco is iets bijzonders: het is een afgelegen baai met een fantastisch wit strand, welke aan beide zijden wordt afgeschermd door een indrukwekkende rotspartij. Dit is dé plek om helemaal bij te komen van uw dagelijkse zorgen. U verblijft in een mooie privé bungalow vlakbij het strand.

Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 12+13 - Playa El Coco

U kunt deze dagen even lekker genieten van de heerlijk rustige omgeving. Een uitstapje naar San Juan del Sur is leuk om te ondernemen, of u verkent de nabijgelegen baaien met uw huurauto. Van augustus tot januari loopt het seizoen van de zeeschildpadden. Met een beetje geluk kunt u dan ’s nachts in de nabijgelegen baai deze prachtige dieren hun eieren zien leggen, of de kleintjes uit hun eieren de weg naar zee zien vinden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 - Managua

In de loop van de dag rijdt u terug naar Managua. ‘s Avonds kunt u gezellig dineren in bijvoorbeeld het typisch Nicaraguaanse Doña Haydee of het sfeervolle Italiaanse restaurant Pane e Vino.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 – Vertrek naar huis

In alle vroegte wordt u vandaag bij het vliegveld afgezet voor uw terugvlucht naar Nederland.

 

 • € 2.279,-  per persoon
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Geldig tot 01 dec. 2024
 • Middenklasse hotels

 

 Inclusief:

 • verblijf in hotels zoals genoemd of gelijkwaardig
 • ontbijt in alle hotels
 • lunch en diner waar vermeld
 • tours waar vermeld (met Engelssprekende gids)
 • entreegelden tours
 • huur van Daihatsu Terios 13 dagen
 • self-drive informatie packet met routes en kaarten
 • transfers & boot naar Ometepe eiland

 

Niet inclusief:

 • internationale vluchten en luchthavenbelastingen
 • grensbelastingen
 • benzine
 • verzekeringen voor auto
 • optionele tours/activiteiten
 • overige maaltijden
 • alcoholhoudende dranken op all-inclusive locaties
 • persoonlijke uitgaven
 • tips en andere hotel services

Selfdrive Ontdek Nicaragua


 

Deze Nicaragua reis is samengesteld door LAS voor de zelfstandige en avontuurlijke reiziger. U rijdt met een 4x4 huurauto op eigen gelegenheid door het prachtige Nicaragua en bezoekt het gebied van de koffieplantages in het noorden bij Matagalpa, de koloniale pracht en praal in León, Masaya en de krater van Apoyo, de ‘isleta’  eilandjes bij Granada en niet te vergeten Granada zelf, waar u terug in de tijd gaat en met paar en wagen door het koloniale centrum gereden wordt. De selfdrive gaat verder naar het bijzondere eiland met de twee vulkanen die u kunt beklimmen. Als laatste rijdt u naar de Pacifische kust om de laatste dagen door te brengen bij Playa el Coco, zodat u lekker kunt bijkomen van de auto rondreis.

 

 

 

Route: Managua – Matagalpa – León – Masaya – Granada – Isla Ometepe – Playa el Coco - Managua