Reizen en boten naar Antarctica

Antarctica

 

Antarctica op de Ortelius

Tijdens deze 11 daagse tocht vaart u de klassieke route naar Antarctica. Het schip waar u verblijft baant zich een weg door het met ijs bedekte water, de tocht alleen al is een machtige beleving. Het eerste hoogtepunt is de tweedaagse oversteek door de Drake Passage waarbij het er soms heftig aan toe kan gaan op zee. Eenmaal aangekomen op Antarctica maakt u excursies per zodiak boot van het schip naar het vasteland van Antarctica of één van de eilanden. Onderweg komt u ijsbergen, pinguïnkolonies en onderzoeksstations tegenkomen.

 

 

Dag 1

 • Inschepen Ushuaia

 

Dag 2

 • Drake Passage

 

Dag 3

 • Drake Passage

 

Dag 4 t/m 7

 • Antarctica

 

Dag 8

 • Drake Passage

 

Dag 9

 • Drake Passage

 

Dag 10

 • Uitschepen Ushuaia

Dag 1 Vertrek vanaf Ushuaia

’s Middags kunt u inchecken en aan boord gaan van het schip in Ushuaia, ‘de meest zuidelijke stad op aarde’ en gelegen in de schaduw van de Andes en aan het Beagle Kanaal. Gedurende de avond vertrekt de boot en vaart u door het Beaglekanaal richting zee.

 

Dag 2 & 3 – Drake Passage

De komende twee dagen bent u midden op zee. U steekt de Drake Passage over, de zee kan hier ruig zijn! Het schip bereikt de zone waar warme subtropische en koude polaire wateren samenkomen. In dit gebied komt u onder andere de Reuzen albatros, Grijskopalbatros en de Zwarte Wenkbrauwalbatros tegen en stormvogels als de Kaapse, Blauwe en Antarctische. Voorbij de Zuid Shetland eilanden kunt u de eerste ijsberg tegemoet zien….

De Zuid Shetland eilanden liggen ten noorden van het Antarctisch schiereiland en bestaan uit zo’n 150 grotere- en kleinere eilanden die bedekt zijn met gletsjers.

 

Dag 4 t/m 7 – Antarctica

Het schip vaart door naar Antarctica, Melchior eiland en het Schollaert Kanaal passerend.

Op het kleine eiland Cuverville vindt u een grote kolonie Gentoo pinguïns en wanneer u een stop maakt op Danco eiland kunt u de Chinstrap pinguïn observeren en de Skua, een grote bruine vogel die hier broed. Ook de Weddellzeehond kunt u er voorbij zien komen!

Eenmaal aangekomen op Antarctica wordt u omgeven door een bijzonder mooi landschap van enorme gletsjers. Tijdens het varen naar Paradise Bay met zijn vele ijsbergen en diepe fjorden bestaat er de mogelijkheid om per zodiak tussen de verschillende ijsbergen door te varen. In dit gedeelte bestaat er een grote kans om de Humpback- en Minke walvissen te zien. Na het Neumayer Kanaal door te zijn gevaren hopen we op toestemming om een Brits onderzoekscentrum te mogen bezoeken en het postkantoor op Goudiereiland.

Verder naar het zuiden vaart u door het 11 km lange Lemaire Kanaal, op de Pleneau- en Petermann eilanden vindt u Adelie pinguïns, Gentoo pinguïns en Blauwoogaalscholvers. Ook in dit gebied vindt u verschillende soorten walvissen. Een bezoek aan één van de wetenschappelijke stations op Antarctica zal u een kijkje geven hoe de onderzoekers vandaag de dag op het witte continent leven. Zuidelijker is het mogelijk het Oekraïense Vernadsky station te bezoeken waar u hartelijk wordt verwelkomd.

Dagelijks maakt u excursies per zodiak boot waarbij u aan land gaat, wel is het programma altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn zelfs mogelijkheden om tijdens deze cruise te kamperen of te kajakken (tegen bijbetaling).
 

Dag 8 & 9 – Drake Passage

Opnieuw de Drake Passage door, onderweg is er kans op het zien van vele zeevogels. Aan boord worden lezingen gegeven waar u tijdens deze dagen nog veel van kunt opsteken. 

 

Dag 10 – Ushuaia

Aankomst in Ushuaia in de ochtend waar u van boord gaat en u op eigen gelegenheid verder reist.

LAS zorgt graag voor een verlengingsprogramma in Chili/Argentinië

 

Antarctica reisschema ter indicatie. Programma´s kunnen te allen tijde aangepast worden wegens weersomstandigheden, ijs, beschikbaarheid van landingsplaatsen om van boord te gaan en de kans om dieren te zien. Het uiteindelijke programma zult u aan boord van het schip krijgen van de expeditieleider.

Vertrek   Aankomst   Reis: Prijs per persoon:
3-1-2020  13-1-2020   11D/10N - Antarctica (Twin Porthole Deck 4)   € 7.625,- 
3-1-2020  13-1-2020   11D/10N - Antarctica (Twin Window)  € 7.905,-
3-1-2020  13-1-2020   11D/10N - Antarctica (Twin Deluxe)  € 8.425,-
3-1-2020  13-1-2020   11D/10N - Antarctica Superior)  € 9.085,-

 

 • *optionele excursies; kajakken (toeslag  250 EUR p.p.) en kamperen (toeslag 70 EUR p.p.)

  **optionele excursies; duiken, kajakken en een foto workshop (gratis)

   

  Vanaf € 7.625,- per persoon 
 • Gebaseerd op 2 personen, vanaf Twin Twin Porthole Cabin
 • Geldig in 2019 / 2020
 • Comfortabel maar geen luxe cruiseschip; het schip is gericht op ontdekkings- en educatief gebruik

 

Inbegrepen:

o     10 overnachtingen aan boord van Ortelius op basis van  tweepersoonskamer

o       Alle maaltijden aan boord; ontbijt, lunch en diner

o       Zodiak excursies onder begeleiding van gidsen

o       Lezingen aan boord

o       Havengelden

o       Engelssprekend personeel aan boord

 

Niet inbegrepen:

o       Vluchten van en naar Ushuaia

o       Transfers van het vliegveld naar het schip en v.v.

o       Optionele excursies kamperen of kajakken (van te voren opgeven!)

o       Persoonlijke uitgaven

o       Fooien

o       Overige maaltijden en drankjes

 

Ortelius:

Het schip heeft de hoogste ijsklasse notering (1A) en kan dus in vast eerstejaars ijs en in meerjarig pakijs varen. Met haar ruime buitendekken en grote, voor passagiers toegankelijke brug is de Ortelius een geweldig expeditieschip. Het team aan boord bestaat uit 34 zeer ervaren Russische bemanningsleden, 15 keukenmedewerkers waaronder bedieningspersoneel van verschillende nationaliteiten, 6 expeditiestafleden (1 expeditieleider en 5 gidsen/sprekers) en 1 arts.

 

De hutten en openbare ruimtes aan boord zijn eenvoudig en comfortabel ingericht. De ruim opgezette buitenhutten hebben minimaal twee patrijspoorten of ramen per hut. Door het grote aantal tweepersoons- en vierpersoonshutten met gedeelde faciliteiten (toilet en douche op de gang) kan een aantrekkelijk lager starttarief voor onze poolreizen worden aangeboden. De Ortelius beschikt over:

- 5 vierpersoonshutten met stapelbedden en gedeelde faciliteiten (ook te gebruiken als drie- of tweepersoonshut);

- 14 tweepersoonshutten met twee afzonderlijke bedden (gedeelde faciliteiten);

- 9 tweepersoonshutten met patrijspoorten, privé-toilet en douche en twee afzonderlijke bedden;

- 10 tweepersoonshutten met ramen, privé-toilet en douche en twee afzonderlijke bedden;

- 6 superiorhutten met een tweepersoonsbed, privé-toilet en douche en apart zitgedeelte;

- 1 suite met een tweepersoonsbed, privé-toilet en douche en apart zitgedeelte.

 

De Ortelius biedt het comfort van een modern hotel met twee restaurants, een sauna en een bar/lezingenzaal.

 

Onze expeditiecruises zijn erop gericht u de best mogelijke ervaring van wilde natuur te laten beleven, waarbij zo veel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht.

De Ortelius heeft maximaal 100 passagiers waardoor we zeer flexibel zijn en u zoveel mogelijk gelegenheid heeft om wilde dieren te zien.

 

 

 

 

 

 

Ortelius: Klassieke route


 

Antarctica op de Ortelius

Tijdens deze 11 daagse tocht vaart u de klassieke route naar Antarctica. Het schip waar u verblijft baant zich een weg door het met ijs bedekte water, de tocht alleen al is een machtige beleving. Het eerste hoogtepunt is de tweedaagse oversteek door de Drake Passage waarbij het er soms heftig aan toe kan gaan op zee. Eenmaal aangekomen op Antarctica maakt u excursies per zodiak boot van het schip naar het vasteland van Antarctica of één van de eilanden. Onderweg komt u ijsbergen, pinguïnkolonies en onderzoeksstations tegenkomen.