Reizen en cruises naar de Galápagos-eilanden

Galápagos

Op deze Eerste klasse catamaran ervaart u een zeer comfortabel verblijf, gecombineerd met ene bezoek aan de bijzondere Galàpagos eilanden. Naast het comfort van de cabins met eigen badkamer, zult u ook genieten van de heerlijke maaltijden die aan boord worden bereid door getalenteerde chefs tijdens uw verblijf op Nemo II.

Op de Motorcatamaran Nemo II is de ruimte optimaal benut met 7 tweepersoonshutten en daarnaast de gezamenlijke faciliteiten; een eetzaal, bar, bibliotheek en een zonnedek.

8 Dagen/7 Nachten

Vertrek: zondag

 

Zondag:        Baltra - Seymour

Maandag:     Highlands - Charles Darwin Station

Dinsdag:       Isabela: Moreno Point - Urbina Bay

Woensdag:   Isabela: Tagus Cove - Fernandina: Espinoza Point

Donderdag:  Santiago: Egas Port - Buccaneers Cove

Vrijdag:        Rabida Island - Sullivan Bay

Zaterdag:     Prince Phillips Steps - Darwin Bay

Zondag:        Daphne Islands - Baltra

 

5 Dagen/4 Nachten

Vertrek: zondag

 

Zondag:      Baltra – Santa Cruz

                     Bachas Beach

Maandag:    Plazas: Santa Fe

Dinsdag:      San Cristobal: Brujo Hill - León Dormido - Lobos Island

Woensdag:  Española: Suarez Point - Gardner Bay - Gardner Islet - Osborn Islet

Donderdag: Santa Cruz - Baltra

 

4 Dagen/3 Nachten

Vertrek: donderdag

 

Donderdag:  Santa Cruz: Highlands - Gemelos - Charles Darwin Station

Vrijdag:         Floreana: Cormorant Point - Champion Islet - Mirador de la Baronesa - Post Office Bay

Zaterdag:      Saturday Chinese Hat - Bartolome

Zondag:        Caleta – Baltra

Nemo II – Voorbeeld dag-tot-dag bechrijving Route Noord 8D/7N (Zondag - Zondag)

 

Dag 1 – Zondag                                                                    

Uw reis is begonnen. De eerste dag komt u naar het vliegveld in het Baltra eiland en hier wordt u opgewacht door een gids op om u naar de boot te brengen. De boot vertrek eerst naar Seymour, gelegen in het noorden van Baltra. Dit is een geweldig eiland waar u een grote verscheidenheid aan vogels vindt zoals de koninklijke fregatvogel.

Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 2 – Maandag                     

Op de tweede dag bezoekt u de hooglanden van Santa Cruz, die bekend zijn om de ongelooflijke vegetatie. Er is een prive-finca, genaamd "Las Primicias". Dit is een reservaat waar u de kans krijgt om de grote schildpadden van Santa Cruz-eilanden te zien die in hun natuurlijke omgeving leven.

Daarna gaat u in de middag naar het wetenschappelijke station van Charles Darwin, waar u leert hoe de eilanden gevormd zijn en over de oorsprong.

'S Avonds heeft u een diner terwijl de boot u naar de volgende bestemming Isabela brengt.

Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 3 – Dinsdag                                        

Deze dag gaat u naar het kleurrijke Punta Moreno, gelegen aan de westelijke kust van Isabela. ‘S Morgens brengt u een bezoek aan Punta Moreno, een vulkanisch landschap met tal van zoetwaterbaden en meren waar u vaak flamingo's, eenden en andere vogels Bahamas kunt observeren. Bezoek dan Urbina Bay. Als gevolg van een uitbarsting van de Alceno vulkaan in 1954, kwamen sommige stukken land ineens flink omhoog, waardoor mooie koraalriffen zichtbaar zijn. Deze riffen zijn bedekt met bomen en muyuyo manzanillos. U krijgt  de kans om landguanen en mangrovevinken te spotten. Van januari tot juni kunt u schildpadden zien die in de hoge bergen leven en soms de baai bezoeken. Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 4 – Woensdag                

Wanneer u vandaag verder gaat met de cruise rond de Galápagos, neemt de boot u mee naar Tagus Cove, een plek die vroeger  gebruikt werd als verankeringsplaats voor piraten, boekaniers en walvissen. Hier wandelt u naar beneden via een steil pad langs droge vegetatie en vulkanisch landschap met bomen en cactussen. De wandeltocht wordt beloond met een prachtige uitzicht op het meer van Darwin. Wanneer u de top bereikt, kunt u o.a. Galapagospinguïns, pelikanen en vluchtige aalscholvers observeren.

In de namiddag bezoekt u op Fernandina: Punta Espinoza, gelegen tussen fascinerende lavavelden, cactussen en mangroven die op de oppervlakken van lava groeien. Binnen deze unieke omgeving vindt u diverse dieren, waaronder: zeeleeuwen, aalscholvers (vooral in de lente en zomer) en een van de grootste kolonies van de leguanen van de Archipel. Overnachting op Nemo II op basis van volpension                    

 

Dag 5 – Donderdag                                  

Op de vijfde dag begint u de dag met een bezoek aan Puerto Egas, waar u ongeveer 2 km langs de kust gaat wandelen en een aantal prachtige natuurlijke zwembaden van Galapagos bezoekt. Hier zijn zeeleeuwen, reigers en een verscheidenheid aan zeevogels te vinden. Ook ziet u veel dieren als kustvogels, zeeleeuwen en zeeleguanen. Dan gaat u Salt Mines bezoeken. Deze toeristische site is gelegen in het noordwesten van Santiago Island en de terug wandeling is ongeveer 8 km.

's middags bezoekt u het Espumilla strand waar zeeschildpadden nestelen. Einde middag gaat u naar Buccaneers Cove, da ooit een veilige toevlucht was voor piraten, walvisser en zeelieden. Deze baai omringd door verschillende vulkanische formaties waar zeevogels leven. Op de kliffen ziet u de twee beroemde rotsformaties die lijken op een aap en een olifant. Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 6 – Vrijdag                                          

Vandaag bezoekt u het vulkanische eiland Rabida. Een korte wandeling brengt u naar een lagune waar flamingo’s te zien zijn. De tocht vervolgt naar Sullivan Bay, gelegen aan de oostkust van Santiago Island. Het landschap wordt afgewisseld door resten van lava-uitbarstingen en recente uitbarstingen. Na het verkennen van de lavastromen kunt u zwemmen of snorkelen met speelse zeeleeuwen. Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 7 – Zaterdag                              

Vandaag reist u in de ochtend naar El Barranco. Deze plaats is gelegen aan het zuidelijke puntje van de haven van Darwin. U maakt een wandeling langs een pad van 1,5 km op vulkanische rots. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Na een natte landing op Darwin Bay is er een korte wandeling waarbij janvangenten en fregatten gespot worden. Op het strand kunt u de fregatten hun prooien zien vangen, een mooi spektakel. Overnachting op Nemo II op basis van volpension

 

Dag 8 – Zondag                                          

Voordat u terug naar Baltra gebracht wordt, bezoekt u de twee eilandjes Daphne Major en Daphne Minor. Beide eilandjes zijn sterk geërodeerde vulkanen die met steile wanden uit de zee op doemen. Er zijn kolonies zeeleeuwen te bewonderen op een van de strandjes.

U wordt naar Baltra airport gebracht voor de vlucht naar Guayaquil.

8 dagen/ 7 nachten

€ 3.789,-

 

 • Gebaseerd op 2 personen
 • Geldig tot 15 dec. 2020
 • Cruise op een comfortabel motor zeiljacht

 

Inclusief:

 • Transfers
 • Overnachtingen aan boord van de Nemo II in 2 persoonshut
 • Alle maaltijden tijdens Galápagos Cruise
 • Landexcursies tijdens de cruise
 • Engelstalige gids bij de excursies

 

Exclusief:

 • Intercontinentale & nationale vlucht(en)
 • Entree Galápagos (US$ 100,- p.p.)
 • Control visitor card (US$ 10,- p.p.)
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Tourist Superior: Nemo II


Op deze Eerste klasse catamaran ervaart u een zeer comfortabel verblijf, gecombineerd met ene bezoek aan de bijzondere Galàpagos eilanden. Naast het comfort van de cabins met eigen badkamer, zult u ook genieten van de heerlijke maaltijden die aan boord worden bereid door getalenteerde chefs tijdens uw verblijf op Nemo II.

Op de Motorcatamaran Nemo II is de ruimte optimaal benut met 7 tweepersoonshutten en daarnaast de gezamenlijke faciliteiten; een eetzaal, bar, bibliotheek en een zonnedek.