Reis aanbod rondreizen Argentinië

Argentinië

Deze rondreis geeft u de kans een groot deel van Argentinië te laten zien en een aantal spectaculaire natuurverschijnselen te bewonderen. De reis start in het noordoosten, bij de bulderende watervallen van Iguazú en het moeraslandschap Esteros del Iberá. Naast een verscheidenheid aan natuur, zal u veel dieren spotten in dit gebied. Vervolgens ervaart u in Mendoza totaal andere, maar minstens zo bijzondere hoogtepunten van het land: De wijn en de Andes. Na Mendoza reist u af naar de bergen en meren bij Bariloche en als laatste bezoekt u de indrukwekkende gletsjers bij El Calafate.

 

 

 

 

Deze reis zal vele indrukken bij u achterlaten van bijzondere plekken van Argentinië.

 

Route: Iguazú – Esteros del Iberá – Mendoza – Bariloche & Merengebied – El Calafate – Buenos Aires

 

Beste reistijd:  september – april

 

Dag 1

o       Transfer Iguaçú airport (Braziliaanse kant) – hotel

o       Overnachting Iguazú

 

Dag 2

o       Excursie Argentijnse watervallen

o       Overnachting Iguazú

 

Dag 3

o       Excursie Braziliaanse watervallen

o       Overnachting Iguazú

 

Dag 4

o       Privé transfer Iguazú – Posadas & bezoek aan San Ignacio ruines en Wanda mijnen

o       Transfer Posadas – Esteros de Iberá

o       Overnachting Esteros del Iberá

 

Dag 5

o       Activiteiten omgeving Esteros del Iberá

o       Overnachting Esteros del Iberá

 

Dag 6

o       Transfer lodge – Posadas airport

o       Vlucht Posadas –Buenos Aires – Mendoza

o       Transfer Mendoza airport – hotel

o       Overnachting Mendoza

 

Dag 7

o       Overnachting Mendoza

 

Dag 8

o       Vrije dag voor optionele excursie

o       Overnachting Mendoza

 

Dag 9

o       Nachtbus Mendoza – Bariloche

 

Dag 10

o       Transfer busstation Bariloche – hotel

o       Overnachting Bariloche

 

Dag 11

o       Excursie San Martin & 7 meren route

         Overnachting Bariloche

 

 

Dag 12

o       Vrije dag voor optionele excursie

o       Overnachting Bariloche

 

Dag 13

o       Transfer hotel – Bariloche airport

o       Vlucht Bariloche – El Calafate

o       Transfer El Calafate airport – hotel

o       Overnachting El Calafate

 

Dag 14

o       Excursie Perito Moreno

o       Overnachting El  Calafate

 

Dag 15

o       Overnachting El Calafate

 

Dag 16

o       Transfer hotel – El Calafate airport

o       Vlucht El Calafate – Buenos Aires

o       Transfer Buenos Aires airport – hotel

o       Overnachting Buenos Aires

 

Dag 17

o       Excursie stadstour (halve dag) Buenos Aires

o       Overnachting Buenos Aires

 

Dag 18

o       Overnachting Buenos Aires

 

Dag 19

o       Transfer hotel – Buenos Aires airport

Dag 1 - Iguazú

Na een overstap in Sao Paulo komt u aan in Iguazú, waar een transfer voor u klaar staat die u naar het hotel brengt.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Iguazú  

Excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen: Met een treintje komt u het park binnen en via loopbruggen komt u uit bij het grootste fenomeen van deze kant van de watervallen: La Garganta del Diablo, ofwel het “keelgat van de duivel”.

Tijdens de optionele aansluitende tour 'Gran Aventura' wordt u eerst per truck door de jungle gereden. Vervolgens stapt u in een van de speedboten. De tocht gaat langs de watervallen, tegen de stroom in, en zelfs erdoorheen! Een extra setje droge kleren is dus niet geheel overbodig.....

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 - Iguazú  

Vandaag brengt u een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen, waar het uitzicht over de Argentijnse watervallen het allermooist is! Bij de ingang van het park brengen bussen u tot aan de watervallen, 5 km verderop. Vanaf dat punt lopen er verschillende paden langs een bergwand de jungle in en wordt u langs de watervallen geleid: hier heeft u een beeldschoon uitzicht over de Argentijnse watervallen aan de overkant.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 – Esteros del Iberá

Excursie Ruïnes San Ignacio & Wanda mijnen: De Guaraní Missiepost van San Ignacio Mini staat op de UNESCO lijst voor erfenissen van de mensheid. In dit dorp woonden gedurende bijna een eeuw duizenden indianen en hun beschermers, de jezuïeten, welke vochten voor de bescherming van hun missie. De missiepost is omgeven door woud. Na een bezoek aan San Ignacio wordt gestopt bij de Wanda mijnen, waar uitleg wordt gegeven over de productie van mate, de nationale thee.

De dag eindigt in Esteros del Iberá, het moeraslandschap van het noordoosten. U wordt per 4x4 vervoer naar uw Lodge gebracht, te midden van de natuur.

Optioneel: Het is ook mogelijk om vanaf Iguazú naar Esteros del Iberá te vliegen in een chessna vliegtuigje. Een spannende maar prachtige vlucht, waarbij uitzicht over watervallen bij goed weer onvergetelijk is!

Overnachting op basis van volpension

 

Dag 5 - Esteros del Iberá

Activiteiten in de Lodge zijn inbegrepen. U krijgt o.a. een tour in de omgeving, waarbij u kunt genieten van het bijzondere moeraslandschap en veel dieren zal spotten.

Ook paardrijden en 4x4 tours behoren tot de mogelijkheden.

Overnachting op basis van volpension

 

Dag 6 - Mendoza

Vandaag kunt u kiezen welke activiteit u in omgeving wilt doen, of lekker een beetje ontspannen in de posada. U wordt u naar Posadas gebracht, waar u op de vlucht naar Mendoza stapt (via Buenos Aires). Bij aankomst in Mendoza staat er een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 - Mendoza

Vrije dag in Mendoza. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt een bezoek bregen aan het historische gedeelte van de stad, de grote pleinen (Independecia, España, Italia, Chile and San Martin) en de traditionele straten van Mendoza. De klim naar "Cerro de la Gloria" hoort ook bij de hoogtepunten van de stad, hier ligt tevens het amfitheater Frank Romero Day.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 - Mendoza

Optioneel: Excursie Andestour ‘Alta Montaña’: Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor een prachtige tocht richting de Andes. De tour gaat via de ‘Panamericana' en biedt prachtige uitzichten over Cacheuta, Porterillos en Upsallata. We brengen een bezoek aan de ‘Puente del Inca', een oude ruïne van een badhuis, welke door het zwavel bijzondere kleuren heeft gekregen. In Agoncagua Park is er tijd voor een mini trekking naar Los Horcones Lagoon inclusief een prachtig uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van het Zuidelijke halfrond. De laatste stop voor terugkeer naar Mendoza is ‘Las Cuevas'.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 - Mendoza

Vandaag is vrij te besteden. ’s Avonds gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation waar u de nachtbus naar Bariloche neemt. De bus is comfortabel, voorzien van goede stoelen die ver achterover gezet kunnen worden, airconditioning en leuke films onderweg.

Overnachting in comfortabele bus

 

Dag 10 - Bariloche

Aankomst in de ochtend in Bariloche, waar u van het busstation wordt gehaald en naar het hotel gebracht wordt.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 11 - Bariloche

Excursie San Martin de los Andes, 7 meren route: U maakt vandaag een leuke excursie naar San Martín de los Andes. Deze pittoreske plaats is gelegen aan de banken van het Lacár meer te midden het Lanín Nationaal Park. Onderweg passeert u de ‘zeven meren route’ en komt u onder andere langs de plaats Villa la Angostura. Deze plaats is een paradijs van rust en vrede en ondergedompeld in een omgeving van rivieren, watervallen, bergen en magische bossen. San Martín de los Andes is nog een echt bergdorp met charmante gebouwen van steen en hout, waar u heerlijk van de frisse buitenlucht kunt genieten.Na de excursie wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 12 - Bariloche

Optioneel: Excursie Isla Victoria & Bosque Arrayanes: Per catamaran vaart u naar het grootste eiland in het Nahuel Huapi meer; Isla Victorica. U stapt op bij Puerto Pañuelo waarna u naar ongeveer een uurtje varen aankomt bij Peninsula Quetrihue (schiereiland) met haar Arrayán bos. Dit unieke bos groeit op het zuidelijke punt van het schiereiland en is de enige plek waar de arayán boomsoort tot haar volle hoogte groeit. Na dit bezoek gaat de excursie verder naar Puerto Anchorena, gelegen op Isla Victoria. Hier wandelt u door een weelderig bos en ziet een grote variëteit aan boomsoorten. Bij het Toro strand kunt u een duik nemen (in de zomermaanden), of kunt u via de stoeltjeslift de Bella Vista berg op, naar 900 m. boven zeeniveau (exclusief) voordat u terug keert naar Bariloche.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 - El Calafate

Transfer naar de luchthaven van Bariloche, voor de vlucht naar El Calafate. U wordt van de luchthaven afgehaald en naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 - El Calafate

Na het ontbijt staat de Excursie Perito Moreno op het programma: Tijdens deze excursie maakt u ook een 45 minuten durende boottocht langs het zuidelijk gedeelte van de gletsjer waarbij u slechts 300 m. verwijderd bent van de gletsjer. Let op: wij raden u aan een lunchbox mee te nemen tijdens de excursie omdat er in het Nationaal Park geen restaurants zijn.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 - El Calafate

Optioneel: Excursie Rios de Hielo: Vandaag staat er een mooie zeiltocht op het programma. U vaart met een catamaran over de noordelijke kant van Lago Argentino, naar de Spegazzini- en Upsala gletsjers. U vaart over baaien, langs ijsschotsen van grote omvang. Ook zult u nog een glimp van de Perito Moreno gletsjer opvangen. Een prachtige tocht die u niet snel zal vergeten. Eind van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Calafate.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 - Buenos Aires

Na het ontbijt brengen we u naar de luchthaven voor de vlucht naar de bruisende stad Buenos Aires. U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17 - Buenos Aires

Excursie Stadstour: Door deze georganiseerde stadstour leert u in een halve dag (of een hele dag) de hoogtepunten van de stad kennen. U bezoekt o.a. de Casa Rosada, winkelstraten Florida en Lavalle, Plaza de Mayo, Cabildo, etc. Ook gaat u naar de tangowijk  ‘San Telmo’ en de volkswijk ‘La Boca’, waar veel Italiaanse immigranten zich vestigden. Als laatste brengt u een bezoek aan de moderne wijk ‘Puerto Madero’.

Eventueel kunt u ook kiezen voor de stadstour per fiets of een ‘artistieke’ stadstour.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 18 - Buenos Aires

Dag ter vrije besteding. U kunt uw laatste inkopen doen in een van de shopping centra of leuke boetiekjes en nog even genieten van de laatste dag in Argentinië. 

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 19 - Retour Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

 

            o    Vanaf € 3.425,- per persoon  

            o    Gebaseerd op 2 personen    
            o    Geldig tot 01 dec. 2024
            o    Middenklasse / comfortabele hotels (combinatie)


 

Inclusief:

·               Binnenlandse vluchten

·               Overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt

·               Volpension in Esteros del Iberá

·               Transfers van- en naar de accommodatie zoals beschreven

·               Excursie Argentijnse watervallen

·               Transfers van- en naar de accommodatie zoals beschreven

·               Excursie Argentijnse watervallen

·               Excursie (halve dag) Braziliaanse watervallen

·               Transfer Iguazú – Posadas, stop San Ignacio ruïnes & Wanda mijnen

·               Excursie Esteros de Iberá

·               Nachtbus Mendoza - Bariloche in comfortabele klasse

·               Excursie San Martin de los Andes – 7 meren route

·               Excursie Perito Moreno gletsjer

·               Stadstour Buenos Aires

·               Engelstalige gids bij excursies

·               Nederlandstalig aanspreekpunt tijdens de reis

 

 

 Exclusief:

·               Intercontinentale vluchten (vanaf € 1.055,- p.p.)

·               Optionele excursies

·               Entrees Nationale Parken

·               Persoonlijke uitgaven

·               Fooien

·               Overige maaltijden en drankjes

·               Lokale vertrekbelasting

Rondreis Watervallen & Gletsjers


Deze rondreis geeft u de kans een groot deel van Argentinië te laten zien en een aantal spectaculaire natuurverschijnselen te bewonderen. De reis start in het noordoosten, bij de bulderende watervallen van Iguazú en het moeraslandschap Esteros del Iberá. Naast een verscheidenheid aan natuur, zal u veel dieren spotten in dit gebied. Vervolgens ervaart u in Mendoza totaal andere, maar minstens zo bijzondere hoogtepunten van het land: De wijn en de Andes. Na Mendoza reist u af naar de bergen en meren bij Bariloche en als laatste bezoekt u de indrukwekkende gletsjers bij El Calafate.

 

 

 

 

Deze reis zal vele indrukken bij u achterlaten van bijzondere plekken van Argentinië.

 

Route: Iguazú – Esteros del Iberá – Mendoza – Bariloche & Merengebied – El Calafate – Buenos Aires

 

Beste reistijd:  september – april