Reis aanbod rondreizen Argentinië

Argentinië

Deze 20-daagse geeft verschillende hoogtepunten van Argentinië weer. In Salta vindt u een stukje authentiek Argentinië terug, met kleurrijke indianendorpjes omgeven door schilderachtige bergen. Ten zuiden van Salta verblijft u vervolgens in Cafayate een aantal dagen in een bijzondere bodega met Spa, te midden van de wijnranken en bergen.
Meer centraal ligt de gezellige stad Córdoba die omgeven wordt door ‘sierras’. Naast de stad zelf, zult u ook de omgeving van Córdoba leren kennen door in een ‘estancia’ buiten de stad te verblijven. Van Córdoba reist u naar het schiereiland Península Valdés, waar men hoofdzakelijk voor de fauna komt. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en talloze vogelsoorten zijn hier te bewonderen in de vrije natuur.
Als laatste brengt de reis u naar het uiterste zuiden van Argentinië: Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Hier zult u genieten van de ongerepte natuur tijdens avontuurlijke tours.

 

Route: Buenos Aires – Salta – Mendoza – Puerto Madryn – Ushuaia – Buenos Aires

 

Beste reistijd: september - mei

Let op: I.v.m. het walvissenseizoen raden we aan de reis vóór half december te maken.


Dag 1    
o    Transfer airport Buenos Aires – hotel
o    Overnachting Buenos Aires

Dag 2
o    Fietstour Buenos Aires
o    Overnachting Buenos Aires

Dag 3
o    Overnachting Buenos Aires
o    Transfer van- en naar hotel, tangoles

Dag 4
o    Transfer hotel – Buenos Aires airport
o    *Vlucht naar Salta*
o    Transfer Salta airport – hotel
o    Overnachting Salta

Dag 5
o    Overnachting Salta

Dag 6
o    Transfer en excursie naar Cafayate
o    Overnachting Cafayate

Dag 7
o    Overnachting Cafayate

Dag 8
o    Transfer Cafayate – Tucumán
o    Nachtbus Tucumán – Mendoza

Dag 9
o    Transfer busstation Mendoza – hotel
o    Overnachting Mendoza

Dag 10
o    Overnachting Mendoza

Dag 11
o    Overnachting Mendoza

Dag 12
o    Transfer hotel - Mendoza airport
o    *Vlucht Mendoza – Buenos Aires – Trelew*
o    Transfer Trelew airport – hotel Puerto Madryn
o    Overnachting Puerto Madryn

Dag 13
o    Excursie Península Valdés & walvis spotten
o    Overnachting Puerto Madryn  - Logies/ontbijt

Dag 14
o    Overnachting Trelew 

Dag 15
o    Transfer hotel – Trelew airport
o    *Vlucht Trelew – Ushuaia*
o    Transfer Ushuaia airport – hotel
o    Overnachting Ushuaia

Dag 16
o    Excursie NP Tierra del Fuego, kano & trekking
o    Overnachting Ushuaia

Dag 17
o    Overnachting Ushuaia
                           

Dag 1 - Aankomst Buenos Aires
Aankomst op de luchthaven van Buenos Aires, waar onze medewerkers voor u klaar staan om u welkom te heten en u naar uw hotel brengen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 2 - Stadstour
Optioneel: Stadstour Buenos Aires per fiets:Ontbijt en stadstour door Buenos Aires. Tijdens de tour bezoeken we de hoogtepunten van de stad: de wijken Recoleta en Palermo, met schitterende parken en gebouwen; het gerenommeerde ‘Teatro Colon’, Plaza de Mayo, de Kathedraal, Avenida de Mayo, het parlementsgebouw; en nog veel meer gebouwen die iets speciaals aan deze stad toevoegen vanwege hun architectuur en/of geschiedenis. Ook gaan we naar de tangowijk ‘San Telmo’ en de volkswijk ‘La Boca’, waar veel Italiaanse immigranten zich vestigden. Als laatste brengen we een bezoek aan de moderne wijk ‘Puerto Madero’.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 3 -Vrije dag Buenos Aires

 

 

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. ’s Avonds kunt u optioneel een bezoek brengen aan een tangoshow & diner.  Onder begeleiding van een orkest van maestro's en zangers laat een groep professionele dansers de geschiedenis van de Tango zien, terwijl u in de tussentijd heerlijk zit te dineren!

Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 4 - Salta
Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Salta. In Salta wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 5 - Salta

 

 

 

 

Vrije dag in Salta. U kunt vandaag optioneel een spectaculaire safari naar de wolken maken. Het wordt een lange, maar prachtige dag. Vroeg vertrek vanaf Salta en vertrek naar San Antonio de los Cobres. Deze route wordt ook wel "De weg naar de wolken" genoemd vanwege de hoogte. De rit gaat verder naar Puna, de Salinas Grandes: de zoutvlaktes van Jujuy. Daarna volgt een afdaling naar het pittoreske dorpje Purmamarca, die aan de voet van de beroemde en kleurrijke ‘Cerro de los siete colores’  ligt. Aan het einde van deze lange, maar magnifieke dag keert u terug naar Salta. Het is aan te raden om warme kleding mee te nemen en tevens een hoge factor zonnebrand mee te brengen.

 

 

Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 6 - Cafayate
Ontbijt en vertrek naar Cafayate. Onderweg wordt hier en daar een stop gemaakt om foto’s te maken van het bijzondere canyonlandschap dat we passeren. ’s Middags bezoeken we teven de ruines van Quilmes en staat ons een tour in één van de wijnbodega’s van Cafayate te wachten. U wordt aan het eind van de dag naar uw verblijf in Cafayate gebracht, waar het alleen maar genieten is!
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 7 - Cafayate
Dag ter vrije besteding in Cafayate. U kunt een kijkje nemen in de bodega van uw hotel of op pad gaan in Cafayate (per fiets!) waar rondleidingen in verschillende bodega’s gegeven worden.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 8 - Tucuman & nachtbus Mendoza
Na alle verwennerij reist u vandaag per transfer naar Tucuman, en maakt onderweg naar het gezellige plaatsje Tafi del Valle en Termas de Rio Hondo, waar ’s winters veel Argentijnen gebruik maken van de thermale baden. ’s Avonds neemt u de comfortabele nachtbus naar Mendoza.
Overnachting in de nachtbus.

Dag 9 - Mendoza

 

 

U komt ’s ochtends aan in Mendoza. Deze stad, waar ooit held van de natie generaal San Martin, met zijn troepen Chili heeft bevrijd van de Spanjaarden, ligt te midden van reusachtige wijn- en fruitplantages. Grote wijnkelders nodigen u uit te komen proeven.

 

 

Het is een drukke stad (buiten de lange siësta-uren), maar het is er erg gezellig en vergeleken met andere steden in Argentinië is het er erg groen, wat erg bijzonder is in dit gebied. Door slimme irrigatie is men in staat om bijvoorbeeld druiven te verbouwen, zonder irrigatie is het hier slechts een stoffige woestijn.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 10 - Mendoza

 

Optioneel: Excursie stadstour: ‘s Ochtends leert u de stad Mendoza kennen tijdens een stadstour. Tijdens deze tour brengt u o.a. een bezoek aan het historische gedeelte van de stad, de grote pleinen (Independecia, España, Italia, Chile and San Martin) en de traditionele straten van Mendoza. De klim naar "Cerro de la Gloria" hoort ook bij de hoogtepunten van de stad, hier ligt tevens het amfitheater Frank Romero Day.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

 

 

 

Dag 11 - Mendoza

 

 

Optioneel: Excursie Andestour ‘Alta Montaña’: Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor een prachtige tocht richting de Andes. De tour gaat via de ‘Panamericana' en biedt prachtige uitzichten over Cacheuta, Porterillos en Upsallata. We brengen een bezoek aan de ‘Puente del Inca', een oude ruïne van een badhuis, welke door het zwavel bijzondere kleuren heeft gekregen. In Agoncagua Park is er tijd voor een mini trekking naar Los Horcones Lagoon inclusief een prachtig uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van het Zuidelijke halfrond. De laatste stop voor terugkeer naar Mendoza is ‘Las Cuevas'.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 12 - Península Valdés
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Trelew (via Buenos Aires). In Trelew staan onze medewerkers voor u klaar om u naar uw hotel in Puerto Madryn te brengen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 13 - Península Valdés

Vandaag gaat u het schiereiland verkennen. Tijdens de excursie brengt u een bezoek aan Puerto Pirámides, Punta Delgada, Caleta Valdés, Punta Cantor en Isla de Pajaros (“vogeleiland”). Punta Delgada is tevens het vertrekpunt van de boot voor de walvissen-tour (tussen juni en half december). Wanneer de walvissen gespot worden, springen ze vaak op uit het water, wat een geweldig spektakel is. Verder ziet u tijdens de excursie een grote kolonie zee-olifanten en zeeleeuwen. Terugkeer aan einde van de dag naar Puerto Madryn.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 14 - Península Valdés

Vrije dag in de Península Valdés. U kunt vandaag optioneel een excursie maken naar Punta Tombo en de Vallei van de Chubut rivier. In Punta Tomba bevindt zich de grootste continentale pinguïnkolonie van het gebied, waar jaarlijks (afhankelijk van het jaargetijde) maar liefst tussen de 1.000.000 en de 1.200.000 Magellan pinguïns broeden. Zeer indrukwekkend! Samen met de gids kunt u dwars door de kolonie lopen en zo de pinguïns van heel dichtbij bewonderen, terwijl de pinguïns zich door niets laten afleiden en onverstoord hun eigen weg gaan.

Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 15  - Ushuaia

Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Ushuaia. U wordt  van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. rest van de middag vrij te besteden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 - Ushuaia

Excursie naar het Nationale park Tierra del Fuego. Bij aankomst in het Nationale Park begint u met een trekking langs het beroemde Beagle Kanaal, absoluut één van de mooiste gebieden in het park. U geniet van een lunch met een geweldig uitzicht over Laguna Verde. Na de lunch staat een kantotocht op het programma en vaart u naar Bahía Lapataia. Geniet van de stilte op het water in een prachtige groene omgeving.

Eind van de dag wordt u teruggebracht naar Ushuaia.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17  - Ushuaia

Vrije dag in Ushuaia.

Optioneel: Excursie Lago Fagnano & Escondido in 4x4:  Per 4WD landrover bezoekt u de prachtige  meren! Een geweldige ervaring, waarbij u

In een landrover naar het noorden rijdt, langs verschillende skicentra waaronder Cerro Castor. Eenmaal aan de andere kant van de Andes Range, begint het off-road avontuur. Met de landrover rijdt u door de modderige gebieden totdat u de kust van het adembenemende Fagnano Lake bereikt. Hier maakt u een korte wandeling door het bos. De trekking zal u leiden recht naar de kust van het Escondido meer, waar, u een typische argentijnse barbecue (‘asado’), samen met een goed glas rode wijn zult krijgen.
Na de lunch maakt u nog een korte boottocht in een zodiak over het meer van Escondido.

 

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 18  - Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. U wordt wederom opgehaald en naar uw hotel gebracht. De laatste twee nachten verblijft in een andere wijk van de stad, in Recoleta. De wijk Recoleta staat bekend om zijn culturele aspecten met zijn typische pleinen, groene parken en franse architectuur. In de wijk vindt u o.a. de begraafplaats met de graftombe van Evita Perón. De begraafplaats van Recoleta is de beroemdste van het land vanwege zijn architectuur en verklaard als Nationaal Historisch Monument. Ook kent de wijk vele designerwinkels, goede restaurants, festiviteiten in de open lucht en in de weekenden een markt met artisanale producten.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 19 - Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires. Geniet van de laatste dag in Argentinië. 

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 20  - Retour Amsterdam

Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

            o    Vanaf € 3.514,- per persoon  

            o    Gebaseerd op 2 personen   
            o    Geldig tot 30 dec. 2024
            o    Middenklasse / comfortabele hotels (combinatie)

Inclusief:
            o    Overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
            o    Binnenlandse vluchten
            o    Excursies zoals beschreven
            o    Engelstalige gids bij de excursies
            o    Nachtbus Tucumán - Mendoza
            o    Nederlandstalig aanspreekpunt tijdens de reis

Exclusief:
            o    Intercontinentale vluchten
            o    Optionele excursies
            o    Entrees nationale parken
            o    Persoonlijke uitgaven
            o    Fooien
            o    Lokale vertrekbelasting
 

 
 

Van Noord naar Zuid


Deze 20-daagse geeft verschillende hoogtepunten van Argentinië weer. In Salta vindt u een stukje authentiek Argentinië terug, met kleurrijke indianendorpjes omgeven door schilderachtige bergen. Ten zuiden van Salta verblijft u vervolgens in Cafayate een aantal dagen in een bijzondere bodega met Spa, te midden van de wijnranken en bergen.
Meer centraal ligt de gezellige stad Córdoba die omgeven wordt door ‘sierras’. Naast de stad zelf, zult u ook de omgeving van Córdoba leren kennen door in een ‘estancia’ buiten de stad te verblijven. Van Córdoba reist u naar het schiereiland Península Valdés, waar men hoofdzakelijk voor de fauna komt. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en talloze vogelsoorten zijn hier te bewonderen in de vrije natuur.
Als laatste brengt de reis u naar het uiterste zuiden van Argentinië: Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Hier zult u genieten van de ongerepte natuur tijdens avontuurlijke tours.

 

Route: Buenos Aires – Salta – Mendoza – Puerto Madryn – Ushuaia – Buenos Aires

 

Beste reistijd: september - mei

Let op: I.v.m. het walvissenseizoen raden we aan de reis vóór half december te maken.