Reis aanbod rondreizen Argentinië

Argentinië

Combineer het prachtige noorden van Argentinië met de hoogtepunten van Bolivia. Ideaal om beide landen te combineren en over land van Argentinië naar Bolivia te reizen. Koloniaal Salta, wijngaarden bij Cafayate, gecombineerd met de zoutmeren van Uyuni en Titicaca meer in Bolivia.

 

NB: Met name Titicaca en Uyuni liggen erg hoog (boven 4000 m.); De reis wordt dustig opgebouwd vanaf Argentinië, zodat u aan de hoogte kunt wennen.

 

 

Route: Buenos Aires - Salta - Cafayate - Salta - Tupiza - Uyuni - La Paz - Copacabana - La Paz

 

 

Dag 1
o    Transfer airport Buenos Aires – hotel
o    Overnachting Buenos Aires

Dag 2
o    Stadstour per fiets Buenos Aires
o    Overnachting Buenos Aires

Dag 3
o    Dag vrij te besteden Buenos Aires
o    Overnachting Buenos Aires
 

Dag 4
o    Transfer hotel - Buenos Aires - airport
o    Vlucht Buenos Aires - Salta
o    Transfer Salta airport - hotel

Dag 5
o    Excursie Cafayate
o    Overnachting Salta

Dag 6
o    Vrij te besteden (optioneel Safari to the Clouds)
o    Overnachting Salta

Dag 7
o    Bus Salta - grens Bolivia + Transfer naar Tupica
o    Overnachting Tupica


Dag 8
o    Excursie Tupiza & omgeving
o    Overnachting Tupiza

Dag 9
o    Transfer naar Uyuni
o    Overnachting Uyuni

Dag 10 
o    Excursie Uyuni
o    Overnachting in zouthotel

Dag 11

o    Transfer hotel - Uyuni airport

o    Vlucht Uyuni - La Paz

o    Transfer La Paz airport - hotel

o    Overnachting La Paz

Dag 12
o    Transfer La Paz - Copacabana
o    Overnachting Copacabana

Dag 13
o    Excursie Isla del Sol

o    Transfer naar La Paz

o    Overnachting La Paz

 

Dag 14

o    Transfer hotel - La Paz airport

 

Dag 1 –  Aankomst Buenos Aires

U vliegt vandaag naar Buenos Aires. In Buenos Aires staat een transfer voor u klaar om u welkom te heten, uitleg te geven over het verloop van deze reis en u naar uw hotel te brengen. Buenos Aires, één van de meest hippe bestemmingen van dit moment,  is de stad van de tango, (Carlos Gardél), de Playa de Mayo (de dwaze moeders), het voetbal (Maradona) en Evita Perón. Het is een stad met vele wijken, ook wel ‘barrios’ genoemd, die een eigen verhaal en een eigen geschiedenis hebben. Zoals bijvoorbeeld de Italiaanse havenwijk La Boca waar de tango werd geboren. Al in 1536 arriveerden hier de eerste Europeanen. De bewoners van La Boca zijn overwegend van Italiaanse afkomst en hun gewoontes hebben zij over het algemeen behouden: het stadsdeel is net zo levendig als de steegjes in Napels.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 – Buenos Aires

Maak vandaag een stadstour op de fiets door deze immense stad om de hoogtepunten te zien en te beleven. De fietstocht duurt ongeveer 3,5 uur. Op het programma staat o.a.: bezoek aan de grootste en bekendste pleinen, verschillende ‘barrios’ (wijken) als La Boca en San Telmo, de haven van Puerto Madero of juist de noordelijke wijken als Palermo en Recoleta.

Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 3 – Buenos Aires

Vrije dag in Buenos Aires om zelf een leuke wijk te bezoeken waar u met de gids nog niet bent geweest. Om de historie van de tango te begrijpen en te genieten van deze melancholische muziek, zijn er vele tango-shows te bezoeken. Een leuke manier om een avond door te brengen is naar één van de shows te gaan en tijdens een spectaculaire voorstelling te dineren.

Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 4  - Salta

Na het ontbijt wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor de vlucht naar Salta. Bij aankomst in Salta wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Salta, ook wel ' Salta la Linda' genoemd vanwege haar schoonheid, is één van de weinige steden in Argentinië die de koloniale gebouwen behouden heeft.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5  - Salta

Excursie naar Cafayate: Cafayate is met 10.000 inwoners na Salta de belangrijkste stad van de provincie. De beste witte wijnen van Argentinië komen hier vandaan. De rit naar Cafayate is erg bijzonder: u ziet canyons met rare vormen en de meest uiteenlopende kleuren van grijsgroen tot oranjerood. U komt onderweg geen dorpen, geen huizen, geen auto’s, geen bomen en geen struiken tegen. Alleen grote rotsformaties onder een strakke blauwe hemel. Hier en daar hebben rotsformaties tot de verbeelding sprekende Namen zoals Garganta del Diablo (keel van de duivel), Castilos (kastelen) of Anfiteatro (amfitheater). Dit gebied is met zijn maanlandschap met indrukwekkende kleuren een van de mooiste landschappen van Argentinië. Het landschap verandert langzaam in de prachtige wijngaarden: U komt aan in Cafayate. Het stadje is vooral bekend om zijn Spaanse koloniale stijl, de wijnen en is tevens een goede uitvalsbasis voor mooie excursies inde streek. Aan het einde van de excursie keert u terug naar Salta. Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6  - Salta

Vrije dag in Salta. Om op een echt originele manier de omgeving te ontdekken, kunt u deze optionele tour per 4x4 maken! Het dak kan open om op verschillende punten tijdens de excursie een prachtig panoramisch zicht te hebben. Daarnaast helpt de frisse lucht om de hoogteziekte te verminderen. Tijdens deze excursie zijn er drie verschillende circuits in het noordwesten van Argentinië gecombineerd in één dag. Het eerste circuit, "De Weg naar de Wolken", volgt de weg van de beroemde Tren a las Nubes door de Quebrada del Toro naar San Antonio de los Cobres. Het tweede circuit gaat door Puna, langs route 40, naar de Salinas Grandes; de zoutvlaktes van Jujuy. Het laatste circuit is de afdalende "Reis van Lipan" naar het pittoreske dorpje Purmamarca, welke ligt aan de voet van de beroemde Heuvel van de Zeven Kleuren. Aan het einde van deze lange, maar magnifieke dag keert u terug naar Salta. Het is aan te raden om warme kleding mee te nemen en tevens een hoge factor zonnebrand mee te brengen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 7  - Tupiza (Bolivia)

Het is tijd om het mooie Argentinië te verlaten… echter uw reis gaat verder richting het bijzondere & authentieke Bolivia. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de busterminal van Salta gebracht. Tijdens een prachtige busrit rijdt u in zo’n 7 à 8 uur richting La Quiaca, het laatste dorpje in Argentinië waar u de grens oversteekt naar Villazon in Bolivia. Nadat alle papieren in orde zijn staat er in Villazon een transfer voor u klaar die u naar uw hotel in Tupiza brengt.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 8  - Tupiza

Excursie Tupiza en omgeving: U brengt vandag een bezoek aan de meest interessante bezienswaardigheden in de omgeving van Tupiza. Zo bezoekt u in de ochtend de quebrada de Palmiro, de Puerta del Diablo, Valle de los Macho & de Cañon del Inca. Het gebied rondom Tupiza is vrij droog en beidt de meest bijzondere vormen en rotsformaties wat leidt tot prachtige landschappen.
Na de lunch bezoek u de Quebrada de Palala & Poronga.
Einde van de dag keert u terug naar Tupiza.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt/diner
 

Dag 9  - Uyuni

U wordt vandaag opgehaald en reist per transfer naar Uyuni. Onderweg maakt u een aantal stops bij de kleine authentieke plaatsjes Salo, Atocha & Cerdas. U krijgt hier een beeld van het traditionele Boliviaanse leven. U arriveert in Uyuni en wordt naar uw hotel gebracht.
Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10  - Uyuni                                                                                           

Excursie Salar de Uyuni: U brengt vandaag een bezoek aan de beroemde Salar de Uyuni. Met een oppervlakte van ruim 12.000 km2 is Uyuni de grootste zoutvlakte van de wereld. De stralend witte zoutkorst lijkt op een immens grote sneeuwvlakte! U zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied. De enorme witte zoutvlakte wordt gedomineerd door een strakblauwe hemel met op de achtergrond glooiende bergen.
U overnacht vannacht in een zouthotel; alles binnen dit bijzonere hotel is gemaakt van zout.
Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 11  - La Paz

Vandaag keert u terug naar de bewoonde wereld. U wordt naar de luchthaven van Uyuni gebracht vanaf waar u per korte vlucht naar La Paz vliegt. Bij aankomst in La Paz wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht.
La Paz is een levendige stad met kleine straatjes, prachtige pleinen, gezellige restaurantjes en indrukwekkende musea. Vandaag maakt u een stadstour door La Paz. Onder leiding van een gids bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Naast een bezoek aan de kathedraal bezoekt u de Plaza San Francisco en de historische Plaza Murillo. De perfecte plekken om het Boliviaanse dagelijkse leven aan u voorbij te laten trekken. Een bijzondere ervaring beleeft u bij de lokale ‘heksenmarkt’, waar Indiaanse vrouwen magische producten verkopen zoals kruiden en stenen. De producten worden door traditionele genezers gebruikt om goede en kwade geesten te beïnvloeden. De Indiaanse bevolking gebruiken de spulletjes om te offeren aan Pachamama (Moeder Aarde), een gebruik dat in Bolivia nog steeds wordt uitgevoerd. Daarnaast brengt u een bezoek aan de Valle de La Luna (maanvallei) die net buiten de stad ligt en aan de kabelbaan vanaf waar u een prachtige uitzicht over de stad heeft.

Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 12  - Isla del Sol

U wordt opgehaald bij uw hotel en wordt naar de busterminal van La Paz gebracht. U vertrekt vandaag per bus naar Copacabana. Dit kleine en gezellige plaatsje ligt tussen twee heuvels aan de zuidelijke oever van het beroemde Titicacameer. Het Titicaca meer ligt op een hoogte van 3820 meter en is daarmee het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Aan de oevers van het meer liggen de traditionele Aymara dorpjes die samen met de besneeuwde bergtoppen van de Cordillera Real voor een adembenemend uitzicht zorgen. Bij aankomst in Copacabana bezoekt u de meeste interessante bezienswaardigheden en gaat u per draagvleugelboot naar Isla del Luna (eiland van de maan) waar u een bezoek brengt aan de tempel Iñak Uyu. U verolgt uw reis naar Isla del Sol (eiland van de zon) waar u een mooie wandeling maakt en uiteindelijk bij uw prachtige overnachtingslocatie arriveert. Rest van de middag vrij te besteden. 
Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 13  - Copacabana

De ochtend is vrij te besteden. Rond het middaguur bezoekt u de Incatrappen en de heilige fontein; er wordt gezegd dat wanneer men dit water drinkt, men eeuwige jeugd en geluk zal hebben. Na de lunch reist u per boot verder naar Huatajata. Hier bezoekt u een klein inheems dorpje waar u een korte wandeling maakt.
Einde van de dag reist u terug naar La Paz.
Overnachting hotel Presidente op basis van logies/ontbijt


Dag 14  - Terugvlucht naar huis

Helaas… uw mooie reis door Argentinië & Bolivia zit er alweer op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van La Paz gebracht waar u op de vlucht naar huis zult stappen.  Aankomst volgende dag.
 

 

 

   Vanaf € 3.225,- per persoon
o    Gebaseerd op 2 personen
o    Geldig tot 30 dec. 2023
o    Middenklasse hotels

Inclusief:
o    Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in programma
o    14 overnachtingen in middenklasse hotels (de overnachting op de zoutvlaktes van Uyuni is eenvoudig)

o    Binnenlandse vluchten
o    Ontbijt
o    Excursie Stadstour Buenos Aires per fiets
o    Excursie Cafayate
o    Bus Salta - La Quiaca
o   TransferSalta -  Villazon
o    Excursie Tupiza
o    Excursie Salar de Uyuni
o    Transfer La Paz - Copacabana

o    Excursie Isla del Sol & Huatajata
o    Engelstalige gids bij excursies

Exclusief:

o    Intercontinentale vlucht & toeslagen
o    Optionele excursies
o    Maaltijden & dranken
o    Persoonlijke uitgaven en fooien
o    Vertrekbelasting

 

 

Combi Rondreis Argentinië & Bolivia


Combineer het prachtige noorden van Argentinië met de hoogtepunten van Bolivia. Ideaal om beide landen te combineren en over land van Argentinië naar Bolivia te reizen. Koloniaal Salta, wijngaarden bij Cafayate, gecombineerd met de zoutmeren van Uyuni en Titicaca meer in Bolivia.

 

NB: Met name Titicaca en Uyuni liggen erg hoog (boven 4000 m.); De reis wordt dustig opgebouwd vanaf Argentinië, zodat u aan de hoogte kunt wennen.

 

 

Route: Buenos Aires - Salta - Cafayate - Salta - Tupiza - Uyuni - La Paz - Copacabana - La Paz