Reis aanbod rondreizen Bolivia reizen

Bolivia

 

Tijdens deze 15 daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Bolivia. U begint de reis in de levendige stad Santa Cruz. U gaat vervolgens de handelsroute van de legendarische Ché Guevara afleggen, een prachtige manier om naar de schitterende koloniale stad Sucre re reizen.

Op de zondagmarkt van Tarabuco zult u kennis maken met de bijzondere gewoontes en gebruiken van de Tarabuco indianen. Via het oude mijnstadje Potosí reist u naar de indrukwekkende zoutvlaktes van Uyuni waar u overnacht in zouthotel. U sluit de reis af met een bezoek aan het sprookjesachtige Titicacameer!

Route: Santa Cruz – La Higuera - Villa Serrano – Sucre – Potosí – Uyuni – La Paz – Titicaca – La Paz

 


Dag 1
o    Transfer airport Santa Cruz airport – hotel
o    Overnachting Santa Cruz

Dag 2
o    Stadstour Santa Cruz
o    Overnachting Santa Cruz

Dag 3 
o    Transfer en tour naar La Higuera
o    Overnachting La Higuera

Dag 4 
o   Transfer en tour Vlla Serrano

o   Overnachting Villa Serrano

 

Dag 5    

o    Transfer en tour naar Sucre
o    Overnachting Sucre

Dag 6
o    Dag vrij te besteden
o    Overnachting Sucre

Dag 7

o   Bezoek Tarabuco markt (alleen op zondag)

o   Overnachting Sucre

 

Dag 8

o   bus Sucre -Potosí

o   Overnachting in Potosí

 

Dag 9 
o    Transfer  Potosí - Colchani
o    Overnachting Colchani

Dag 10
o    Excursie zoutvlaktes van Uyuni
o    Dagkamer hotel Uyuni
o    Transfer hotel – bus station

o   Nachtbus Uyuni - La Paz

Dag 11
o   Dag vrij te besteden La Paz

o   Overnachting La Paz

Dag 12
o    Excursie Tiwanaku
o    Overnachting Copacabana

Dag 13
o    Excursie Titicacameer Isla del Sol
o    Overnachting la Paz

Dag 14
o    Stadstour La Paz en bezoek maanvallei
o    Overnachting La Paz

Dag 15

o    Transfer hotel – La Paz airport

 

 

Dag 1 – Vlucht naar Santa Cruz
Het avontuur begint….. U vliegt vandaag naar Santa Cruz in Bolivia. Bij aankomst in Santa Cruz wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en ontvangt u het welkomstpakket met daarin alle informatie die u nodig heeft tijdens uw reis door Bolivia.
U wordt per privé transfer naar uw hotel in de stad gebracht.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 2 – Stadstour Santa Cruz
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door Santa Cruz. Tijdens de stadstour maakt u onder begeleiding van een Engelstalige gids kennis met de hoogtepunten van de stad. U bezoekt o.a. de basilica van San Lorenzo en het La Casa de la Cultura museum.
U brengt ook een bezoek aan het Plaza de 24 septiembre, waar de bevolking graag bij elkaar komt om een praatje te maken of een potje te schaken. Ook voor toeristen is dit een heerlijke plek om op een bankje te zitten en mensen te bekijken.
Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

Dag 3 – Che Guevara Handelsroute, La Higuera

Excursie Ché Guevara & oude handelsroute: U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel in Santa Cruz en begint aan een meerdaagse excursie waarbij u in Sucre zult eindigen.
Vandaag staat in het teken van de legendarische Ché Guevara! U rijdt naar Vallegrande waar u een museum bezoekt waar een uitstekend gedocumenteerd museum ter ere van Ché te vinden is. Tevens bezoekt u het ziekenhuis aar Ché's lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie. Ook vindt u hier de afscheidsbrief aan zijn kinderen. Ook het mausoleum waar Ché meer dan 30 jaar begraven heeft gelegen wordt bezocht. U luncht in Vallegrande alvorens u weer verder rijdt naar de volgende stop. Via het dorpje Pucará rijdt u door naar La Higuera, een prachtige route waar regelmatig condors te zien zijn! Er wordt een korte stop gemaakt in het plaatsje Pucará om even door de straatjes te slenteren en in contact te komen met de vriendelijke lokale bevolking. Onderweg zal een tevens een stop worden gemaakt waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de Río Grande.
In de avond geniet u van een diner en overnacht u in een romantisch hotel dat in de tijd van Ché het huis van de telegrafist was.
Overnachting La Casa del Telegrafista op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 – Villa Serano

Excursie Ché Guevara & oude handelsroute:  In overleg met uw gids bepaalt u de dagindeling van vandaag. U bezoekt in de ochtend de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum in gevestigd. Vervolgens gaat u drie standbeelden ter ere van Ché bekijken op de centrale Plaza. Vervolgens zijn er drie opties: U maakt vervolgens een wandeling van circa 3½ uur via de Abra de Batán naar de Quebrada del Churo, de plek waar Ché gevangen werd genomen. U maakt een behoorlijke afdaling én klim. Na de lunch daalt u per auto auto af naar de Río Grande.
Een andere mogelijkheid is om na het bezoek aan het museum gaat u downhill mountainbiken naar de Rio Grande.  La Higuera zelf ligt op ca. 2040m hoogte en u daalt in ongeveer 2 uur af naar circa 1000m. Aan de oever van de Río Grande heeft u de gelegenheid om uit te rusten of te zwemmen in de rivier.

De laatste mogelijkheid is om naar het bezoek aan het museum per auto af te dalen naar de Río Grande. Het doel is om later in de omgeving van Nuevo Mundo een 90 m hoge waterval te gaan bekijken (indien de weg- en weersomstandigheden dat toelaten). De wandeling van de parkeergelegenheid naar de waterval zelf duurt ongeveer 45 minuten. Bij alle drie de opties is een lunchpakket voorzien.
Tijdens de afdaling van La Higuera naar de Río Grande krijgt u, met welke optie ook, een prachtig en gevarieerd landschap te zien en waarschijnlijk  ziet u papegaaien, gieren en andere vogels. Op de indrukwekkende brug over de Rio Grande wordt er een stop gemaakt.

Einde van de middag rijdt u door naar Villa Serrano. Dit is een leuk plaatsje dat bekendheid geniet vanwege de grootste charango ter wereld die u zult gaan bekijken. Dit op een gitaar lijkend instrument wordt tweemaal per jaar bespeeld door meerdere personen tegelijk.

Overnachting in eenvoudig hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 – Sucre

Excursie Ché Guevara & oude handelsroute: Vandaag gaat u, indien mogelijk, een charangomaker bezoeken in zijn huis/werkplaats. Hij geeft uitleg over hoe de charango gemaakt wordt, van welke houtsoort, etc. Weer op weg kunt u genieten van het veranderende landschap met hogere bergen.

U rijdt via Tomina waaru een van de oudste kerken van Chuquisaca bezoekt. Voordat u in Zudañez aankomt rijdt u de berg Calle Calle op om er een korte wandeling te maken en te genieten van het schitterende uitzicht over de omgeving waar de vrijheidsstrijders Padilla en Juana Azurduy strijd leverden. Hier passeert u ook een prachtige kloof. Na de lunch rijdt u door naar Sucre, waar u later in de middag naar uw hotel wordt gebracht.

Overnachting in hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 6 – Sucre

Dag vrij te besteden in Sucre. Sucre is de witte stad van Zuid Amerika en is gesticht in 1540 en is de stad van torens en koloniale gebouwen. Een bezoek aan het Huis van de Vrijheid,”Casa de la libertad” dat als belangrijkste nationaal historisch monument in het land wordt beschouwd, is een must! Het stelt belangrijk historische voorwerpen en historische documenten ten toon zoals de eerste munten van het land, de eerste vlag en teken van bevrijder Simon Bolívar, Casa libertad is gelegen aan het belangrijkste plein, Plaza 25 de Mayo.

Overnachting hotel  op basis van logies/ontbijt

Dag 7 – Sucre

Excursie Tarabuco (alleen op zondag): Tarabuco ligt op ongeveer 70 km van Sucre en wordt omringd door prachtige glooiende heuvels. In dit kleine dorp wonen voornamelijk Tarabuco indianen. De Tarabuco gemeenschap is één van de oudste van Zuid Amerika. De inwoners van dit bijzondere dorpje hebben hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken in ere gehouden. Dit is o.a. te zien aan hun klederdracht. De mannen lopen in schitterende geweven poncho’s en dragen leren hoeden op hun hoofd.

De belangrijkste attractie van Tarabuco is de zondagmarkt. Van heinde en verre komen de kooplui hun handelswaar op de kleurrijke markt verkopen. Dit is dan ook dé plek om prachtige handwerken en geweven kleding met geometrische patronen te kopen. De gekleurde poncho’s worden op de kleine kraampjes rond het centrale plein uitgestald. Midden op het plein staat de kraampjes van de medicijnmannen. U kunt hier de meest vreemde voorwerpen kopen zoals gedroogde zeesterren, toekansnavels en slangenolie. Lunch is inbegrepen.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 – Potosí

Na het ontbijt wordt naar de busterminal van Sucre gebracht. U stapt op de bus die u naar Potosí zal brengen. De rit naar de koloniale stad duurt

ongeveer 3 uur. Ook bij aankomst in Potosí staat er een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.
De middag is vrij te besteden om de stad met de Casa de la Moneda te bezoeken of een optionele georganiseerde excursie naar de Cerro Rico. U wordt opgehaald bij uw hotel en u bezoekt de speciale markt waar u geschenken kunt kopen voor de mijnwerkers, zoals cocablaadjes, dynamiet en pure alcohol (niet inbegrepen). Het is traditie geschenken mee te nemen omdat u zich begeeft in de werkomgeving van de mijnwerkers. Zij hebben deze geschenken nodig omdat ze slechts een heel karig loon verdienen. U zult mijnwerkers aan het werk zien (niet op zondag!), er is een door de mijnwerkers gemaakt museum en je zult El Tío bezoeken, de God van de onderwereld, waar de mijnwerkers offers brengen aan Pacha Mama, Moeder Aarde. 

Overnachting op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 9 – Colchani

Vandaag reist u in ongeveer 5 uur verder naar Uyuni. U wordt daar opgehaald en naar Colchani gebracht waar u zult overnachten in een zouthotel.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

Dag 10 – Nachtbus naar La Paz

Excursie zoutvlaktes van Uyuni: Vroeg op! U brengt onder leiding van een deskundige gids een bezoekje aan een lokale zoutfabriek. Na de rondleiding rijdt u verder naar de grootste zoutvlakte van de wereld; Salar de Uyuni. De totale oppervlakte bedraagt meer dan 12.000 km². De stralend witte zoutkorst lijkt op een zeer grote sneeuwvlakte! Geniet van het avontuur per jeep over de prachtige zoutvlakte van Uyuni. Het lijkt onwaarschijnlijk en is een unieke ervaring! In de middag bezoekt u de zoutmeren waar het zout op hopen uitdroogt en gaat u naar het zouthotel, dat volledig gebouwd is uit zoutblokken. Vervolgens rijdt u verder tot aan het Vis eiland (Isla Pescado), dat in het midden van de zoutvlakte ligt op 100 km van Uyuni. Isla Pescado verrast u met prachtige zichten en een staalblauwe hemel. De bergen staan vol met immense cactussen van 8 tot 10 m hoogte! Einde van de excursie wordt u terug naar Uyuni gebracht.
U heeft hier de mogelijkheid om te dineren alvorens u op de nachtbus naar La Paz stapt. Overnachting in de nachtbus

 

Dag 11 – La Paz

In de ochtend arriveert u in La Paz. Bij aankomst in La Paz staat er een transfer  klaar om u naar uw hotel te brengen. La Paz is een levendige stad met kleine straatjes, prachtige pleinen, gezellige restaurantjes en indrukwekkende musea. Doordat La Paz een vrij moderne stad is, zijn er nog weinige koloniale gebouwen uit de tijd van Spanjaarden te vinden. Één van de mooiste gebouwen is de in 1835 gebouwde kathedraal. Verder zijn de Plaza San Francisco en de historische Plaza Murillo perfecte plekken om het Boliviaanse dagelijkse leven aan u voorbij te laten trekken.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 12 –  Copacabana

Excursie Tiwanaku: Deze oude ruïnestad ligt ongeveer op 72 km. van La Paz. en is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Bolivia. Tiwanaku wordt door veel geleerden gezien als een grote voorloper van het Inca rijk.

In deze adembenemende oude stad brengt u een bezoek aan de Kalasasaya tempel, Akapana Pyramide en de legendarische zonnepoort. De tour brengt u tevens naar een indrukwekkend museum gevuld met oude voorwerpen en gereedschappen die bewijzen hoe geavanceerd deze beschaving was. Na de lunch reist u verder naar Copacabana.

Overnachting hotel op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 – La Paz

Excursie La Paz: Excursie Isla del Sol: U brengt een bezoek aan de Kathedraal van Copacabana alvorens u aan boord gaat van een draagvleugelboot. U vaart in ongeveer 1,5 uur naar het eiland van de zon. Het eiland van de zon is een heilige plek voor de Inca’s. Dit eiland zou namelijk de geboorteplaats van het Incarijk zijn. Eenmaal op het eiland gaat u de Inca-ruïnes bezoeken, te weten de Trappen van Yumani en de Bron van de Eeuwige Jeugd.

Vervolgens maakt u een wandeling van ca. 45 minuten maken naar het Pilkokaina Paleis. Tijdens de wandeling kunt u genieten van het uitzicht over het Titicaca Meer.

In de middag stapt u op de bus die u terug naar La Paz zal brengen. Bij aankomst in La Paz staat er een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen.
Overnachting hotel Rosario op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 14 - La Paz

Stadstour La Paz & maanvallei: Tijdens de stadstour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de indianenmarkt, het koloniale centrum, het instrumentenmuseum en de heksenmarkt, waar de Aymara-indianen allerlei magische producten verkopen. Tevens bezoekt u de Vallei van de Maan.

Overnachting hotel op basis van logies/ ontbijt

 

Dag 15 – Vlucht naar huis

Helaas…. De mooie reis door Bolivia zit er weer op. Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van La Paz. U stapt op de vlucht terug naar huis. Aankomst volgende dag.


o    Vanaf € 1.875,- per persoon
o    Gebaseerd op 2 personen
o    Geldig tot 30 dec. 2021
o    Middenklasse hotels

Inclusief:
o    Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in programma
o    11 overnachtingen in middenklasse hotels (de overnachting op de zoutvlakte van Uyuni is eenvoudig)
o    Dagkamer in Uyuni
o    Ontbijt
o    Stadstour Santa Cruz
o    Excursie El Fuerte de Samaipata incl. lunch
o    Vlucht Santa Cruz – Sucre
o    Stadstour Sucre
o    Excursie Tarabuco incl. lunch
o    Excursie Santa Teresa museum
o    Excursie Salar de Uyuni incl. lunch
o    Nachttrein Uyuni – Oruro
o    Busticket Oruro – La Paz
o    Excursie Tiwanaku incl. lunch
o    Excursie Titicacameer per draagvleugelboot incl. lunch
o    Stadstour La Paz en bezoek maanvallei
o    Engelstalige gids bij excursies

Exclusief:
o    Intercontinentale vlucht & toeslagen
o    Optionele excursies
o    Maaltijden & dranken
o    Persoonlijke uitgaven en fooien
o    Vertrekbelasting

 

 

Hoogtepunten van Bolivia


 

Tijdens deze 15 daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Bolivia. U begint de reis in de levendige stad Santa Cruz. U gaat vervolgens de handelsroute van de legendarische Ché Guevara afleggen, een prachtige manier om naar de schitterende koloniale stad Sucre re reizen.

Op de zondagmarkt van Tarabuco zult u kennis maken met de bijzondere gewoontes en gebruiken van de Tarabuco indianen. Via het oude mijnstadje Potosí reist u naar de indrukwekkende zoutvlaktes van Uyuni waar u overnacht in zouthotel. U sluit de reis af met een bezoek aan het sprookjesachtige Titicacameer!

Route: Santa Cruz – La Higuera - Villa Serrano – Sucre – Potosí – Uyuni – La Paz – Titicaca – La Paz