Reis aanbod rondreizen Bolivia reizen

Bolivia

 

Tijdens deze 13 daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Bolivia. U begint de reis in de levendige stad Santa Cruz. U bezoekt de ruïnes van Samaipata en de schitterende koloniale stad Sucre. Op de zondagmarkt van Tarabuco zult u kennis maken met de bijzondere gewoontes en gebruiken van de Tarabuco indianen. Via het oude mijnstadje Potosí reist u naar de indrukwekkende zoutvlaktes van Uyuni waar u overnacht in zouthotel. U sluit de reis af met een bezoek aan het sprookjesachtige Titicacameer!

Route: Santa Cruz – Samaipata – Sucre – Potosí – Uyuni – La Paz – Huatajata – Titicaca – La Paz

 


Dag 1
o    Transfer airport Santa Cruz airport – hotel
o    Overnachting Santa Cruz

Dag 2
o    Stadstour Santa Cruz
o    Overnachting Santa Cruz

Dag 3 
o    Excursie ruïnes van Samaipata
o    Overnachting Santa Cruz

Dag 4 
o    Transfer hotel – Santa Cruz airport
o    Vlucht Santa Cruz – Sucre
o    Transfer Sucre airport – hotel
o    Stadstour Sucre
o    Overnachting Sucre

Dag 5
o    Excursie Tarabuco (alleen op zondag)
o    Overnachting Sucre

Dag 6
o    Transfer Sucre – Potosí
o    Excursie Santa Teresa museum
o    Overnachting Potosí

Dag 7
o    Excursie La Casa de la Mondela
o    Transfer  Potosí - Uyuni
o    Overnachting Colchani

Dag 8
o    Excursie zoutvlaktes van Uyuni
o    Dagkamer hotel Uyuni
o    Transfer hotel – treinstation
o    Nachttrein Uyuni – Oruro

Dag 9
o    Transfer treinstation Oruro – busstation
o    Busticket Oruro – La Paz
o    Transfer La Paz busstation – hotel
o    Overnachting La Paz

Dag 10
o    Excursie Tiwanaku
o    Transfer naar Huatajata
o    Overnachting Huatajata

Dag 11
o    Excursie Titicacameer per draagvleugelboot
o    Overnachting Huatajata

Dag 12
o    Transfer naar La Paz
o    Stadstour La Paz en bezoek maanvallei
o    Overnachting La Paz

Dag 13
o    Transfer hotel – La Paz airport

 

 

Dag 1 – Vlucht naar Santa Cruz

Het avontuur begint….. U vliegt vandaag naar Santa Cruz in Bolivia. Bij aankomst in Santa Cruz wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en ontvangt u het welkomstpakket met daarin alle informatie die u nodig heeft tijdens uw reis door Bolivia.

U wordt per privé transfer naar uw hotel in de stad gebracht.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 2 – Stadstour Santa Cruz

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door Santa Cruz. Tijdens de stadstour maakt u onder begeleiding van een Engelstalige gids kennis met de hoogtepunten van de stad. U bezoekt o.a. de basilica van San Lorenzo en het La Casa de la Cultura museum.

U brengt ook een bezoek aan het Plaza de 24 septiembre, waar de bevolking graag bij elkaar komt om een praatje te maken of een potje te schaken. Ook voor toeristen is dit een heerlijke plek om op een bankje te zitten en mensen te bekijken.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 3 – Excursie El Fuerte de Samaipata

Vroeg op voor de excursie naar de ruines van Samaipata. 

El Fuerte de Samaipata ligt op een bergplateau van de oostelijke Andes en in de buurt van het gelijknamige kleine dorp Samaipata. U bezoekt de pre- Incaruïne met een deskundige gids. De gids zal u vertellen over de bijzonder uitgehouwen tekens van jaguars, struisvogels en slangen. In de middag keert u weer terug naar Santa Cruz.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 4 – Stadstour Sucre

Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht. U vliegt vandaag naar Sucre. Aankomst in Sucre en transfer naar uw hotel. Sucre, witte stad van Zuid Amerika is gesticht in 1540  en is de stad van torens en koloniale gebouwen. Een bezoek aan het Huis van de Vrijheid,”Casa de la libertad” dat als belangrijkste nationaal historisch monument in het land wordt beschouwd is een must! Het stelt belangrijk historische voorwerpen en historische documenten ten toon zoals de eerste munten van het land, de eerste vlag en teken van Simon Bolivar. Casa libertad is gelegen aan het belangrijkste plein, Plaza de Armas!

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoekt u tijdens de stadstour.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 5 – Excursie Tarabuco (alleen op zondag), Sucre

Tarabuco ligt op ongeveer 70 kilometer afstand van Sucre en wordt omringd door prachtige glooiende heuvels. Ervaar de eigen cultuur van Bolivia wanneer u tijdens deze tour de traditionele markt van Tarabuco bezoekt.

De Tarabuco cultuur is één van de oudste inheemse culturen van Zuid Amerika. De inwoners van dit bijzondere dorpje hebben hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken in ere gehouden. Dit is o.a. te zien aan hun klederdracht. De mannen lopen in schitterende geweven poncho’s en dragen leren hoeden op hun hoofd.

De belangrijkste attractie van Tarabuco is de zondagmarkt. Van heinde en verre komen de kooplui hun handelswaar op de kleurrijke markt verkopen. Dit is dan ook dé plek om prachtige handwerken en geweven kleding met geometrische patronen te kopen. De gekleurde poncho’s worden op de kleine kraampjes rond het centrale plein uitgestald. Midden op het plein staat de kraampjes van de medicijnmannen. U kunt hier de meest vreemde voorwerpen kopen zoals gedroogde zeesterren, toekansnavels en slangenolie. Lunch is inbegrepen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 6 – Bezoek Santa Teresa Museum, Potosí

Na het ontbijt wordt u per transfer naar Potosí gebracht. De rit naar de koloniale stad duurt ongeveer 3 uur. In de middag bezoekt u het Santa Teresa Museum wat een uitzonderlijke verzameling van religieuze schilderijen en objecten tentoon stelt.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 7 – Colchani

In de ochtend bezoekt u La Casa de la Moneda (de Koninklijke munt). Hier ziet u hoe met houten machines zilveren munten werden gemaakt voor de Spanjaarden. In de middag reist u in ongeveer 5 uur verder naar Colchani waar u overnacht in een zouthotel.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 8 – Excursie zoutvlaktes van Uyuni, nachttrein naar Oruro

Vroeg op! U brengt onder leiding van een deskundige gids een bezoekje aan een lokale zoutfabriek.

Na de rondleiding rijdt u verder naar de grootste zoutvlakte van de wereld; Salar de Uyuni. De totale oppervlakte bedraagt meer dan 12.000 km². De stralend witte zoutkorst lijkt op een immens grote sneeuwvlakte! Geniet van het avontuur per jeep op deze prachtige vlakte. In de middag bezoekt u de zouthopen en het zouthotel wat volledig uit zoutblokken gebouwd is. Vervolgens rijdt u verder tot aan het viseiland (Isla Pescado) welke zich in het midden van de zoutvlakte bevindt op ongeveer 100 km van Uyuni. U zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied. De enorme witte zoutvlakte wordt gedomineerd door een strakblauwe hemel en bergen met immense cactussen van ruim 8 meter hoog! (Lunch is inbegrepen)

Na de lunch reist u terug naar Uyuni waar u bij uw hotel wordt afgezet.

Rond middernacht wordt u opgehaald en per transfer naar het treinstation gebracht. U reist met de trein naar Oruro.

Overnachting in de treinDag 9 – La Paz

In de ochtend bereikt u Oruro. Na een stevig ontbijt komt de gids u ophalen en wordt u naar het busstation gebracht. U reist met de bus verder naar La Paz.

Aankomst in La Paz en transfer naar uw hotel.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 10 – Huatajata

Na het ontbijt bezoekt u Tiwanaku. Deze oude ruïnestad ligt ongeveer op 72 km. van La Paz. en is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Bolivia. Tiwanaku wordt door veel geleerden gezien als een grote  voorloper van het Inca rijk. In deze oude adembenemende stad brengt u een bezoek aan de Kalasasaya tempel, Akapana Pyramide en de legendarische zonnepoort. De tour brengt u tevens naar een indrukwekkend museum gevuld met oude voorwerpen en gereedschappen die bewijzen hoe geavanceerd deze beschaving was. Na de lunch reist u verder naar Huatajata.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 11 – Excursie Titicacameer, Huatajata

U reist vandaag per draagvleugelboot naar de drijvende eilanden van Urus Iruitos. U maakt kennis met de zeer gasvrije bewoners van het eiland en kunt genieten van een adembenemend uitzicht. U vervolgt uw reis naar Copacabana. Hier kunt u een bezoek brengen aan het heiligdom van “La Virgin de Copacabana.

Vanuit Copacabana reist u naar het eiland van de maan. Volgens de oude legende was dit de plaats waar de mooiste Inca meisjes werden geofferd aan de zon.

De reis gaat verder naar het eiland van de zon. Het eiland van de zon is een heilige plek voor de Inca’s. Dit eiland zou namelijk de geboorteplaats van het Incarijk zijn. Onder leiding van een deskundige gids brengt u een bezoek aan de Incatreden, de prachtige tuin met fontein waar u na het drinken van het water eeuwige jeugd zou hebben. De lunch wordt geserveerd in Uma Kollu.  Eind van de dag reist u per draagvleugelboot terug naar Huatajata waar u de nacht zult doorbrengen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.Dag 12 – Stadstour La Paz & maanvallei, La Paz

Stadstour La Paz en maanvallei. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de tour door La Paz. Tijdens de tour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de indianenmarkt, het koloniale centrum, het instrumentenmuseum en de heksenmarkt, waar de Aymara indianen allerlei magische producten verkopen. Tevens bezoekt u de Vallei van de Maan.

Overnachting op basis van logies/ ontbijtDag 13 – Vlucht naar Amsterdam

Helaas…. de reis door Bolivia zit er weer op. Transfer vanaf uw hotel naar de luchthaven van La Paz. Hier neemt u de vlucht naar Amsterdam

 

 


o    Vanaf € 1.875,- per persoon
o    Gebaseerd op 2 personen
o    Geldig tot 30 dec. 2021
o    Middenklasse hotels

Inclusief:
o    Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in programma
o    11 overnachtingen in middenklasse hotels (de overnachting op de zoutvlakte van Uyuni is eenvoudig)
o    Dagkamer in Uyuni
o    Ontbijt
o    Stadstour Santa Cruz
o    Excursie El Fuerte de Samaipata incl. lunch
o    Vlucht Santa Cruz – Sucre
o    Stadstour Sucre
o    Excursie Tarabuco incl. lunch
o    Excursie Santa Teresa museum
o    Excursie Salar de Uyuni incl. lunch
o    Nachttrein Uyuni – Oruro
o    Busticket Oruro – La Paz
o    Excursie Tiwanaku incl. lunch
o    Excursie Titicacameer per draagvleugelboot incl. lunch
o    Stadstour La Paz en bezoek maanvallei
o    Engelstalige gids bij excursies

Exclusief:
o    Intercontinentale vlucht & toeslagen
o    Optionele excursies
o    Maaltijden & dranken
o    Persoonlijke uitgaven en fooien
o    Vertrekbelasting

 

 

Hoogtepunten van Bolivia


 

Tijdens deze 13 daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Bolivia. U begint de reis in de levendige stad Santa Cruz. U bezoekt de ruïnes van Samaipata en de schitterende koloniale stad Sucre. Op de zondagmarkt van Tarabuco zult u kennis maken met de bijzondere gewoontes en gebruiken van de Tarabuco indianen. Via het oude mijnstadje Potosí reist u naar de indrukwekkende zoutvlaktes van Uyuni waar u overnacht in zouthotel. U sluit de reis af met een bezoek aan het sprookjesachtige Titicacameer!

Route: Santa Cruz – Samaipata – Sucre – Potosí – Uyuni – La Paz – Huatajata – Titicaca – La Paz